Elektrum sadarbībā ar Rimi atklāj jaunu elektrouzlādes staciju 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Elektrum | 15.aprīlis 2021 9:10

AS "Latvenergo" zīmols Elektrum, sadarbojoties ar mazumtirdzniecības veikalu tīklu Rimi, klientu stāvlaukumā atklāj jaunu elektrisko automašīnu uzlādes staciju.

Šonedēļ Rīgā, Vienības gatvē 194 A,  tirdzniecības centra Rimi Aleja klientu stāvlaukumā, atklāta Elektrum 22 kW maiņstrāvas elektrisko automašīnu uzlādes stacija, kurā vienlaicīgi iespējams uzlādēt četras automašīnas. Šobrīd Elektrum klientiem ir pieejamas 40 uzlādes pieslēgvietas, daļa no tām ir uzstādīta kopā ar sadarbības partneriem, kuriem, domājot par savu klientu ērtībām, šobrīd pievienojas  lielveikalu tīkls Rimi. 

Ansis Valdovskis, AS "Latvenergo" Elektrotransporta uzlādes tīkla attīstītājs: "Ļoti priecājamies par to, ka mums ir jauns sadarbības partneris elektrouzlādes attīstībā Latvijā –  klientu augsti novērtētais zīmols Rimi." 

Jānis Rutkovskis, Rimi Latvia nekustamo īpašumu departamenta direktors: "Rimi pievērš lielu uzmanību vides jautājumiem, tajā skaitā mazinot plastmasas iepakojumu un pārtikas atkritumus mūsu darbībā, kā arī viena no mūsu ambīcijām ir kļūt par klimatneitrālu uzņēmumu, tāpēc mikromobilitātes risinājumi – uzlādes stacijas pie Rimi – ir svarīgs risinājums, lai lielam cilvēku lokam būtu ērtāk rūpēties par vidi. Šī sadarbība dos būtisku ietekmi paradumu maiņā vides aizsardzības jomā."

A.Valdovskis: "Elektromobilitāte ir jauns un būtisks attīstības posms Latvenergo koncernā. Pamatoti varam teikt, ka esam vieni no pirmajiem un ar pamatīgu vērienu, kas strauji un paliekoši ir pieteikuši savas pozīcijas elektromobilitātes pakalpojumā Latvijā. Elektrum sadarbojas ar zemes īpašniekiem, biroju centriem, tirdzniecības centriem, daudzdzīvokļu ēku projektu attīstītājiem, pašvaldībām un apkaimju biedrībām, lai izveidotu ērtu un pārdomātu uzlādes tīklu. Klientiem ir būtiski, ka tiek nodrošināts kvalitatīvs klientu serviss, ērtas norēķinu iespējas un tehniskais atbalsts visu diennakti.

Zināms, ka sabiedrības attieksme pret elektromobilitāti nepārtraukti uzlabojas. Sabiedrība uz elektromobiļiem skatās ar aizvien lielāku uzticību, un tā vairs nav tāla nākotne, drīzāk tuva realitāte, citiem jau šodiena. Turklāt sabiedrība redz, ka elektromobilitātē viņiem ir liels un stabils partneris – Latvenergo. Katrs, kura dzīvesveida atslēgvārds ir zaļš, var būt drošs par mūsu piedāvājumu."

Turpinot attīstību, līdz 2021. gada nogalei  gan Rīgā, gan reģionu centros atklājot vairāk nekā 80 pieslēgvietu, Elektrum kļūs  par lielāko komerciālo elektroauto uzlādes tīklu Latvijā.  Visās Elektrum uzlādes stacijās norēķini ir par izmantotajām kilovatstundām (kWh), tas ir ērts un precīzs veids, kā klients var novērtēt akumulatora uzlādes apjomu. Elektroautomobiļu īpašniekiem ir iespēja Elektrum  internetveikalā arī iegādāties savā mājsaimniecībā izmantojamas uzlādes iekārtas un aksesuārus.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
didzisk 15.aprīlis 2021 13:58
4 0 Atbildēt

Maiņstrāvas 22 kW nozīmē tikai vienu - uzlādes stacijai ir rozete, kurā iespraust Type 2 kabeli (tavai mašīnai atbilstošam kabelim jābūt līdzi bagāžniekā). Reti kurš auto spēj lādēt ar pilniem 22 kW, jo tas nozīmē trīsfāzu pieslēgumu - Renault Zoe to spēj, piemēram, bet tam toties nav iespējama ātrā līdzstrāvas lādēšana.

Bildē redzamais Leaf lādē tikai ar 7 kW (vienas fāzes pieslēgums). Citiem vārdiem, pat pavadot pie Rimi veselu stundu, šis Leaf būs saņēmis vien 10%, kamēr ātrais lādētājs tam dotu vismaz 80%.

LMT 15.aprīlis 2021 13:28
3 0 Atbildēt

Kur info par vadiem un pieslēgumiem!!!

LMT 15.aprīlis 2021 16:21
2 0 Atbildēt

Tak vajag uzrakstīt, ka nekam nederīgs pasākums!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti