Rīgā noslēgusies ielu attīrīšana no smiltīm un putekļiem 5

 

Foto: Ekrānbilde no Balticwebcam.com

RD | 7.maijs 2021 13:31

Kā informē AS Ceļu pārvaldes Uzturēšanas departaments, Rīgas maģistrālo ielu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšana no smiltīm, putekļiem un netīrumiem ir pabeigta, izņemot vietas, kur ielu malās pastāvīgi ir novietotas automašīnas.

Kopumā ielu attīrīšana veikta vairāk nekā 1200 km garumā. Šobrīd ir uzsākta regulārā ielu atputekļošana ar specializētām vakuuma iekārtām jeb t.s. “mitrā brauktuvju tīrīšana”.

Brauktuvju tīrīšana ar specializētu vakuuma tehniku maģistrālajās Rīgas ielās un ielās, kur kursē sabiedriskais transports, turpmāk tiks veikta 3-5 reizes nedēļā, savukārt centrā – 6 reizes nedēļā.

Šobrīd norit tekošie darbi pie grants ielu apstrādes. Uzsākta šķembu seguma ielu planēšana un profilēšana, tādējādi atjaunojot seguma struktūru, kā arī tiek organizēta grants seguma ielu atputekļošana ar putekļu absorbentu – kalcija hlorīdu. Šī tehnoloģija paredz, ka vispirms tiek veikta grantēto ielu seguma virskārtas uzirdināšana, bet pēc tam tur tiek iestrādāts kalcija hlorīds, kas piesaista gaisa mitrumu un ievērojami samazina putekļu izplatīšanos gaisā. Iestrādātā materiāla darbības laiks ir no trīs līdz sešiem mēnešiem, ko ietekmē satiksmes intensitāte, laika apstākļi un citi faktori.

Darbu veikšana uz grants seguma ielām tiek uzsākta tikai pēc to pilnīgas apžūšanas, jo pretējā gadījumā smagā tehnika grants ielu segumu var pasliktināt. Šobrīd ir pabeigti atputekļošanas un ielu planēšanas darbi Rīgas Ziemeļu rajonā. Zemgales un Latgales rajonā paveikti aptuveni 20% no darbu apjoma katrā rajonā. Ņemot vērā nokrišņu daudzumu, jaunnedēļ atputekļošanas un planēšanas darbi tiks turpināti.

Ielu uzturētājs veic Rīgas rajonu ielu sakopšanas darbus, ņemot vērā Rīgas domes Satiksmes departamenta pieprasījumu, pieejamā finansējuma robežās. Tāpat šobrīd ir uzsākts darbs pie bruģa remonta Lapu ielā, Āgenskalnā. Uzturēšanas departaments aktīvi turpina darbu arī pie bedrīšu remonta maģistrālajās un augstas intensitātes ielās.

Par nepieciešamību veikt ielu tīrīšanu vai bīstamībām Rīgas ielās aicinām iedzīvotājus ziņot Satiksmes vadības centram, zvanot uz bezmaksas diennakts tālruni 80003600 vai rakstot rdsvc@riga.lv.  

 
Visi komentāri
 
650 8.maijs 2021 2:33
4 0 Atbildēt

Iespējams ka Mitrā brauktuvju tīrīšana īpaši veiksmīgi tikuse izveikta kāreiz aizvadītajā diennaktī.Labi, ka sen nav lijis un/vai (šoreiz/pagaidām) nav jāveic papildu žāvēšana pieejamā finovakuumautoananonsējuma robežās.Jā.

ezis71 8.maijs 2021 5:23
2 1 Atbildēt

Grūti nosaukt to par ielas attīrīšanu,drīzāk smilts pārvietošanu no ceļa apmales uz ielas vidu.

Meeris 8.maijs 2021 9:03
5 0 Atbildēt

ielas vairs nav iespējams satīrīt tajās vietās, kur salikti tie oranžie plastmasas stabiņi. starp viņiem krājas un aug smilšu un puteļu kalni.

Meeris 8.maijs 2021 9:06
4 0 Atbildēt

un ziemā sniega tīrīšanu nav iespejams normāli veikt ,dēļ tiem stabiņiem, tos nenošķūrējot.

bet laikam jau tāds plāns, jo pavasarī atkal varēs atjaunot un iekāst piķi

GK1968 8.maijs 2021 19:22
2 0 Atbildēt

Kad un vai tiks tīrītas Jelgavas u.c. šoseju nomales, nu vismaz no akmeņiem?

100 un citur pat 110 km/h jau mudīgi salika, bet par ceļa tekošo stāvokli "piemirsa"? Pilnīgi vienalga?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti