Elektrotransportlīdzekļu iegādei plāno piedāvāt valsts atbalstu 4500 eiro 26

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 30.maijs 2021 7:20

Elektrotransportlīdzekļu iegādei plāno piedāvāt valsts atbalstu 4500 eiro, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Lai sasniegtu izvirzītos klimata politikas mērķus transporta sektorā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ar partneriem atbildīgo nozaru ministrijās strādā pie vairāku instrumentu izstrādes, tai skaitā atbalsta mehānisma elektrotransportlīdzekļu iegādei.

VARAM Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta (EKII) ietvaros plānots sniegt atbalstu mazemisiju un bezemsiju automobiļu iegādei ar mērķi veicināt siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu.

Plānots rīkot atklātu projektu konkursu, un tā ietvaros tiks atbalstīta jaunu vai lietotu elektromobiļu iegāde. 

Jaunu elektromobiļu iegādei paredzēts piešķirt atbalstu 4500 eiro apmērā, lietotiem elektromobiļiem un tā saucamajiem "plug-in" hibrīdiem - 2250 eiro. 

Granta tiešais saņēmējs jaunu elektromobiļu atsevišķu hibrīdu gadījumā būs komersants jeb elektromobiļapārdevējs, kas ir oficiāli pilnvarots elektromobiļa izgatavotāja pārstāvis. Savukārt lietotu elektromobiļu segmentā tie būs komersanti, kas ir iekļauti CSDD reģistrētās transportlīdzekļu tirdzniecības vietas reģistrā.

VARAM izstrādātās atbalsta programmas gala saņēmēji būs galvenokārt privātpersonas - iedzīvotāji. Kopumā šī atbalsta mehānisma apjoms plānots ap 10 miljoniem eiro. 

Atbalsts būs pieejams laika periodā no 2022. līdz 2023.gada 31.decembrim, vai līdz brīdim, kamēr būs vēl pieejams finansējums.

 
26 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 30.maijs 2021 8:17
9 36 Atbildēt

Tātad no manas sievasmātes pensijas katru mēnesi atskaitīs kārtējo piecīti, lai treknais gals varētu nopirkt kārtējo spēlmantiņu!

Āaa vēl no maniem mazbērnu pabalstiem arī pa piečukam būs nost!

GTD2 30.maijs 2021 16:30
7 1 Atbildēt

Jūsu pieminētajiem tie 4.5tūkst nerko neatrisinās, un arī viņi neskatīsies e-auto virzienā pat ar visām piemaksām. Neievest puslūžņus var atrisināt tikai uzlabojoties ekonomiskajai situācijai

Pļurkt 30.maijs 2021 8:52
5 35 Atbildēt

Oj, bļin "ekonomists"!!!!

Eiropā tā mums "iedotā" nauda kokos izauga??

Jeb tā visa nauda ir AIZDOTA, kura pilnīgi visa līdz pēdējam centam būs jāatdod!!

Sakarā ar dīkstāves dotācijām covid dēļ, tūliņ celsies visas cenas, pie kam nevis par 1 - 2%, bet tā ap kādi 20% pirmajā piegājienā!! ... tas nebūs kaut kad, bet 1 - 2 gadu laikā!

Šī nauda tak arī ir no Eiropas "dota"!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 2

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti