LVC: Karstā laikā uz nokalpojušajiem asfalta segumiem var rasties izsvīdumi 4

 

Foto: iAuto.lv

17.jūnijs 2021 14:32

Karstā laikā - pie gaisa temperatūras virs plus 30 grādiem - uz nokalpojušajiem asfalta segumu posmiem, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī, un bedru labojumu vietās var rasties izsvīdumi, aģentūrai LETA norādīja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Uzņēmumā uzsvēra, ka īpaša uzmanība ceļa stāvoklim un šiem izsvīdumiem ir jāpievērš motobraucējiem, kuriem var traucēt arī smilts, ar kuru tiek kaisītas izsvīdumu vietas.

LVC skaidroja, ka autoceļa asfalta segumam uzkarstot līdz temperatūrai, kas pārsniedz plus 50 grādus, seguma sastāvā esošais bitumens kļūst mīksts un sāk kust. Lai uzlabotu seguma saķeri ar auto riepām un satiksmes drošību, svīduma vietas nepieciešams vienmērīgi nokaisīt ar smilti vai sīkām šķembām. Ceļa segumu svīšana ir atkarīga arī no satiksmes intensitātes - jo tā augstāka, jo vairāk bitumena emulsijas tiek izspiests uz seguma virsmas un lielāka iespēja, ka parādīsies svīdumu vietas.

LVC aicina satiksmes dalībniekus informēt par šādām vietām, zvanot uz kompānijas diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555, lai ceļu uzturētāji varētu operatīvi veikt svīduma vietu apstrādi.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē tam piešķirto finansējumu, plāno autoceļu attīstību, organizē iepirkumus valsts pasūtījumiem valsts autoceļu tīklā veicamajiem darbiem, administrē valsts autoceļu projektēšanas un būvdarbu procesu, nodrošina ceļu satiksmes organizācijas uzraudzību valsts autoceļu un pašvaldību ceļu tīklā, veic valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas prasību izpildes pārbaudi un darbu uzraudzību, kā arī uzrauga pašvaldību autoceļu uzturēšanas atbilstību normatīvo dokumentu prasībām.
 

 
Visi komentāri
 
650 17.jūnijs 2021 17:01
1 0 Atbildēt

-izsvīdumu vietās vajadzētu veikt lokālo vaksāciju un uzpūst tām pretizsvīdes Dezodorantu

Pļurkt 17.jūnijs 2021 17:23
2 1 Atbildēt

Bitumens nesvīst - svīst darva!!!

ezis71 17.jūnijs 2021 18:29
0 1 Atbildēt

"Seguma sastāvā esošais bitumens kļūst mīksts un sāk "kust""

Bet kāpēc pavasarī kopā ar sniegu asfalts sāk kust?

650 17.jūnijs 2021 19:00
0 0 Atbildēt

Piķis kūst.Gan tieši gan pārnesti.Jā.

Cērēsim,ka vismaz ap Z-sētkiem paliks/mīksts un nolaidīdīsies 5cm zemāk tas SUUDS, kuru Piķakausētāj Sindikāta pārstāvji nesen kurmjurakumiem līdzīgā veidā "uzklakakāja" uz rīgas rātes pārziņā esošās Uļmanngatves (iespējams/nokalpojušā)"seguma".Pareiz ir- dodoties Kūrzemes virzienā, ikkatram savi zobi ir jāpārbauda.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti