SIA “E Buss” nodod pirmos septiņus elektriskos pasažieru mikroautobusus AS “Nordeka” īpašumā 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Domenikss | 6.jūlijs 2021 11:31

Lai nodrošinātu VSIA “Autotransporta direkcija” 2019. gadā izsludinātā atklātā iepirkuma prasību, ka, sākot ar 2021. gada 1. augustu, 10% no maršrutu tīkla daļā iesaistītā autoparka jābūt bezizmešu, AS “Nordeka” ir papildinājusi savu autoparku ar pirmajiem septiņiem elektriskajiem pasažieru mikroautobusiem NOVUS ECOLINE, kļūstot par flagmani Latvijas reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumos.

Elektriskie mikroautobusi ir būvēti Lietuvā, Viļņā, pēc uzņēmuma SIA “E Buss” pasūtījuma, kas ir oficiālais šo autobusu izplatītājs Latvijā. Savukārt servisa pakalpojumus šiem mikroautobusiem nodrošinās SIA “Domenikss”.

Pasažieru pārvadājumus šie mikroautobusi uzsāks 1. augustā Pierīgā un Bauskas rajonā. Izvērtējot visus apstākļus – mikroautobusu specifiku, ietilpību, maršrutu apstākļus u.c., pieņemts lēmums ar jaunajiem mikroautobusiesm apkalpot tādus maršrutus kā “Rīga–Saurieši–Salaspils”, “Salaspils–Daugavas muzejs–TEC2–Saulkalne”,  Bauskas daļā -“Bauska–Janeikas”, “Bauska–Viesturi”, “Bauska–Ādžūni” u.c.

“Šo maršrutu pasažieriem tas nozīmē izteikti ērtas un ergonomiskas sēdvietas, modernu pieturvietu paziņošanas sistēmu un klusu, videi draudzīgu mobilitāti. Atpazīt šos mikroautobusus varēs pēc numurzīmēm, uz kurām būs burti “EX” gaiši zilā krāsā, kā arī emblēma “Electric” mikroautobusu priekšpusē,” stāsta  Sergejs Konopijevs, AS “Nordeka” valdes priekšsēdētājs.

NOVUS ECOLINE elektrisko mikroautobusu būvniecība ir SIA “E Buss” un SIA “Domenikss” iniciēts projekts. Tā izstrādē iesaistījās Baltijā vadošie nozares uzņēmumi – SIA “Domenikss”, “Mercedes-Benz AG” ģenerālpārstāvis Latvijā, Baltijā lielākais automobiļu virsbūves aprīkotājs UAB “Altas Komercinis Transportas” un UAB "Elinta Motors” - zinošs un pieredzējis elektroauto piedziņas sastāvdaļu un akumulatoru sistēmu izstrādātājs un ražotājs.

“Esam gandarīti, ka spējām konsolidēt Baltijā uzkrātās zināšanas un radīt starptautiski konkurētspējīgu piedāvājumu strauji augošā tirgus segmentā. Augsts pieprasījums pēc mikroautobusiem ar sēdvietu skaitu līdz 22 vietām vērojams visās Baltijas un arī Skandināvijas valstīs. Savukārt bezizmešu transporta attīstība ir starp globāla mēroga prioritātēm. Tāpēc šim projektam ir augsts potenciāls,” saka Vitālijs Ročans, SIA “Domenikss” valdes loceklis. “AS “Nordeka” lēmums kļūt par pirmajiem, kas startē reģionālajos pārvadājumos ar elektriskajiem mikroautobusiem, apliecina uzņēmuma tālredzību stratēģiskās attīstības plānošanā, un, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, palīdz ierindoties starp “zaļo” pasažieru pārvadājumu līderiem. Esam pārliecināti, ka NOVUS ECOLINE ir uzticams partneris, tāpēc šie mikroautobusi būs redzami uz Latvijas ceļiem aizvien biežāk.”

AS “Nordeka” autoparka papildināšanu ar elektriskajiem mikroautobusiem nākotnē nozīmīgi ietekmēs divi galvenie faktori – inovācijas un valsts atbalsta politika. “Mēs noteikti esam ieinteresēti turpināt paplašināt savu autoparku ar “zaļiem” mikroautobusiem. To darīsim, izvērtējot šo mikroautobusu lietošanas pieredzi uz dažāda seguma reģionālajiem ceļiem, sasniedzamības rādītājus, kas, jādomā, nākotnē turpinās augt, kā arī valsts atbalsta politiku,” turpina S. Konopijevs, AS “Nordeka” valdes priekšsēdētājs. “Patlaban elektriskie mikroautobusi ir dārgāki nekā transporta līdzekļi ar iekšdedzes dzinējiem. Tāpēc aktuāls ir jautājums, vai un kā valsts plāno veicināt šī segmenta attīstību, piemēram, ar nodokļu politikas starpniecību papildu patlaban noteiktajiem autoceļu ekspluatācijas nodokļa atvieglojumiem.”  

Par NOVUS ECOLINE

·         Būvēts uz Mercedes-Benz Sprinter bāzes;

·         19 pasažieru sēdvietas un vienu vietu personai ar kustību ierobežojumiem;

·         elektro motora jauda 150 kW;

·         3 akumulatoru bloki ar kopējo jaudu 115 kWh;

·         sasniedzamība ar vienu uzlādi līdz 200 kilometriem;

·         ātrās uzlādes funkcija - 80 % uzlāde nepilnās 2 stundās;

·         maksimālais ātrums 90 km/h,

·         tehnoloģijas, kas ļauj attālināti pārraudzīt mikroautobusa kustību un galvenos parametrus, kā arī veikt attālināti diagnostiku un programmatūras atjauninājumus.

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
reku 6.jūlijs 2021 19:06
3 0 Atbildēt

"Maksimālais ātrums 90km/h",tad jau nemaz smago vairs nevarēs nokost.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti