Satiksmes ministrs un iekšlietu ministre: ceļu satiksmes negadījumu skaita samazināšanai būtiska ir abu nozaru kopdarbība 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 30.jūlijs 2021 10:33

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits šodien darba tikšanās laikā ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu pārrunāja abu nozaru sadarbību ceļu satiksmes negadījumu skaita mazināšanā, uzsverot, ka mērķa sasniegšanai nepieciešams gan sakārtot satiksmes infrastruktūru, gan stiprināt satiksmes uzraudzību un kontroli, tai skaitā ar vidējā ātruma radariem.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja arī jaunā parauga eID karšu ieviešanas gaitu. Satiksmes ministrs uzsvēra, ka satiksmes jomā tās būs nozīmīgs risinājums braukšanas maksas atvieglojumu korektai uzskaitei sabiedriskajā transportā un valsts budžeta līdzekļu efektīvai izlietošanai un sniegs lielākas ērtības gan pasažieriem, gan sabiedriskā transporta līdzekļu vadītājiem pasažieru apkalpošanā.

Sarunas laikā iekšlietu ministre uzsvēra, ka drošība uz ceļiem ir kopīgs abu nozaru uzdevums un ir nepieciešams nodrošināt ne tikai modernus tehnoloģiskos risinājumus, bet arī jāveicina tas, ka sabiedrībā par normu kļūst pieklājīga un droša braukšana.

Sarunas gaitā ministri pārrunāja arī satiksmes nozares un Valsts robežsardzes sadarbību Covid-19 pandēmijas laikā.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 30.jūlijs 2021 14:00
2 0 Atbildēt

Abu nozaru "kopdarbība" visupirms varētu "rezultēties" normāli/cilvēcīgā negadījumu analīzē priekš "parastajiem mirstīgajiem".No kuras normāls cilvēks vismaz kaut/ko varētu saprast un izsecināt- no kā viņam jāuzmanās un ko viņš lietas labad varētu darīt, lai "nākamoreiz" pats izvairītos no iesasites līdzīgos notikumos.Nevis kā šobrīd, kad katrreiz tiek piekopta uzspēlāti kaitinoša demagoģija,bet kopējam priekšstatam svarīgas detaļas tiek noklusētas.

Lūk piemērs- nupat avārija Jūrmalā.Kladzināts tika divas diennaktis, bet skaidrība tā arī apaļa nulle.Izņemot šo te sižetu- no kura jebkuram daudzmaz pieredzējušam braucējam vairs neradīsies šaubas par "patiesā labuma" autoru šajā jezgā.

Lieku reizi pierādījies "Vernona Pareģojums"(VP).Gan par "priekšābraucēju", gan par "vainīgais aizbrauca".Visticamāk, ka tieši šiī te (visnotaļ laipnā) Kruizermauka sataisija patiesos suudus, bet taču neviens nekad nevienam to nepierādīs.LOHIEM TO NESAPRAST.. skaties.lv/degpunkta/deg...nepilngadigie/

Vernons 30.jūlijs 2021 14:28
2 0 Atbildēt

Laistu dārzu, nav laiks skatīties TV. Bet par šo norādi paldies.

anonimikis 30.jūlijs 2021 11:18
1 2 Atbildēt

Apdzīvotās vietās ir jālikvidē brīdinājums kā soda veids par ātruma pārsniegšanu. Līdz +10km/h pārsniegums - 20 EUR. Tas ļaus efektīvi pielietot pārvietojamos radarus un samazināt transporta radītos riskus mierīgajiem iedzīvotājiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti