Ministrs: elektrouzlādes tīklam nākotnē jākļūst blīvākam visā Latvijā (+VIDEO) 30

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 9.augusts 2021 16:26

Vasaras viducī sadarbībā ar AS Latvenergo tirdzniecības zīmolu Elektrum tirdzniecības centra Spice daudzstāvu autostāvvietā tika atklāta līdz šim lielākā elektromobiļu uzlādes stacija, kāda radīta partnerības ietvaros.

Stacijā, kas atšķirībā no citām, atrodas segtā teritorijā, vienlaikus iespējams uzlādēt septiņus elektromobiļus, turklāt divas no pieslēgvietām ir līdzstrāvas ar 25 kilovatu jaudu. Piecu maiņstrāvas pieslēgvietu jauda savukārt ir 22 kilovati. Vēl lielāks vienlaikus pieejamu pieslēgvietu skaits patlaban ir tikai pie Latvenergo galvenās ēkas Pulkveža Brieža ielā, taču tirdzniecības centru ikdienā apmeklē nesalīdzināmi vairāk cilvēku. Guntars Baļčūns, AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs: "Mēs gribam lai cilvēki maina ieradumus un pāriet uz elektroauto. Lai to darītu, infrastuktūra ir svarīga. Apziņā ir jābūt, ka varēs auto uzlādēt un tā nebūs problēma. Tā ir puse no risinājuma lai ielās redzētu vairāk elektroauto." Atzinību par tik vērienīga elektromobilitātes infrastruktūras kompleksa izveidi izteica arī Latvijas ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs: "Šim tīklam nākotnē jākļūst blīvākam visā valsts teritorijā, lai bez bažām izmantotu elektromobiļus satiksmē, lai nebūtu bažu, ka nevarēs uzlādēt bateriju un nav iespējas to atrisināt." Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
30 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Laaciz 9.augusts 2021 18:58
12 2 Atbildēt

""Mēs gribam lai cilvēki maina ieradumus un pāriet uz elektroauto"

Nu gribēt jau nav kaitīgi.

Šim kungam laikam liekas, ka nu visi tā ies uz dīlercentru un ņems autiņus pa 30k+ EUR kā karstus pīrādziņus, jo būs štepseļi visur? Cik tur bija tā summa par kuru pērk auto vidējais LV autopircējs? 5k, 6k EUR?

Shiira ex-sieva 10.augusts 2021 16:11
3 1 Atbildēt

Pieslēdzās kaimiņa sadales skapim

sajūsmā piržot 10.augusts 2021 18:26
2 1 Atbildēt

Kas to būtu domājis!Kāda ģeniāla ministra atklāsme!Tātad arī šis bizness jau ir sašņorēts.Kur nākotne,un kur šis ministriņš?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti