Jaunākie “Latvijas Gada auto 2022” automobiļi brauks testa braucienā uz Jaunmoku pili (+ VIDEO) 4

 
iAuto | 14.augusts 2021 9:23

Konkurss “Latvijas Gada auto” jau otro gadu notiek epidemioloģisko ierobežojumu laikā. Žūrija mazāka - 13 biedru, bet pieteikti jau 16 jaunākie automobiļi Latvijas tirgū.

Māris Ozoliņš, konkursa organizators: “Autoparku elektrifikācija turpinās neskatoties uz visu, skaitļi runā paši par sevi – no pagaidām 16 pieteiktajiem auto 6 ir elektroauto. Paliek atklāts jautājums, kad prestižo “Latvijas Gada auto” titulu izcīnīs elektroauto?”

Konkursā drīkst pieteikt tikai pašus jaunākos auto modeļus vēl līdz pat 4.novembrim, taču jau ir pieteikti:

·         Škoda Enyaq iV

·         Škoda Kodiaq

·         Mercedes-Benz EQV

·         Audi Q4 e-tron

·         Volkswagen ID.4

·         Volkswagen Arteon Shooting Break

·         Jeep Gladiator

·         Fiat 500e

·         Nissan Qashqai

·         Cupra Formentor

·         Renault Arkana E-TECH Hybrid

·         BMW iX3

·         MINI 5-door

·         Opel Mokka

·         Peugeot 508 PSE

·         Peugeot 3008 Hybrid4

Sestdien “Latvijas Gada auto 2022” pirmais testa brauciens no tirdzniecības centra “Mols” līdz “Jaunmoku pilij”, protams, epidemioloģiskās prasības ievērojot.

Plašāka publika varēs novērtēt jaunākos auto 4. septembrī, kad t/c “Mols” āra autostāvvieta notiks konkursa “Latvijas Gada auto Molā” ar drošas braukšanas semināriem un moto frīstails ar muzikālo priekšnesumu pulksten 13.00 un 14.15. Pasākumu apmeklēt drīkstēs visas personas ar derīgu ES Covid-19 digitālo sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Konkurss “Latvijas Gada auto” ir tikai pašu jaunāko pasaules automobiļu konkurss, kas Latvijā notiek kopš 1998.gada un šogad tiks pasniegts 24. reizi.

Informatīvi atbalsta: Zip.lv - gudri sludinājumi, Tvnet, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Auto ziņas, Dieviete.lv, Delfi, Auto Bild, Jauniauto.lv, garaza.lv, dzivoklis.lv. Atbalsta: t/c Mols, LAMB, V4 motors.

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
Andris 15.augusts 2021 16:10
1 0 Atbildēt

Labdien! Vai gada auto testu dienā molā 4 septembrī būs arī konkursam pieteiktais vw arteon shooting brake un vai ar to varēs izbraukt testa braucienu? Paldies

cits bembists 15.augusts 2021 16:24
1 2 Atbildēt

Kuru sestdienu būs tas brauciens un ielieku lielu brūno gada auto lauciņā par to ka pie mola tiks prasīts vakcinācijas papīrs.Ierosinu visiem ignorēt šo pasākumu.

Krotow 16.augusts 2021 0:16
1 0 Atbildēt

Kad nomirsi no kovidsifeļa, būs jau par vēlu.

Latvietis 19.augusts 2021 15:36
0 0 Atbildēt

Vienīgās normālās Mašīnas BMW. Audi. Mercedes. Pārējie pilnīgi mēsli un bez komforta kropļi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti