Iespējams, Reinbahs nodarījis Rīgas pašvaldībai vairāk nekā 23 000 eiro zaudējumus 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 8.septembris 2021 19:40

. Iespējams, no amata atstādinātais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs pašvaldībai nodarījis vairāk nekā 23 000 eiro zaudējumus, šodien izskanēja Rīgas domes sēdē, kurā tika lemts par Reinbaha atbrīvošanu no amata.

Reinbaha darbības rezultātā pašvaldībai varētu būt nodarīti reāli zaudējumi.

Tādēļ pašvaldība apsvērs iespēju vērsties policijā, lai tā izvērtētu nepieciešamību ierosināt kriminālprocesu, aģentūrai LETA apliecināja Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks juridiskajos jautājumos Māris Knoks.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome šodien atbalstīja Reinbaha atbrīvošanu no departamenta direktora amata.

Domes lēmums paredz atbrīvot Reinbahu no amata, ja kaut vienā no pašvaldības iesniegtajiem prasības pieteikumiem par darba līguma izbeigšanu tiesa pieņems domei labvēlīgu spriedumu un tas stāsies spēkā.

Reinbahu nevar atbrīvot bez tiesas lēmuma, jo viņa atbrīvošanai nepiekrīt arodbiedrība, tādēļ dome, lai panāktu viņa atbrīvošanu, vērsusies tiesā.

Kā ziņots, pārbaude par Reinbaha darbu tika sākta, jo, kā vēstīja domes vadība, tikusi saņemta informācija no trauksmes cēlēja par vairākiem pārkāpumiem Rīgas domes Satiksmes departamentā. Iespējams, Satiksmesdepartamentā pieļauta fiktīvā nodarbinātība, pašvaldības mantas izšķērdēšana un interešu konflikts. Līdz ar to Reinbahs tika atstādināts un sākta pārbaude.

Savukārt Reinbahs izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka viņa atstādināšana ir ilgstoši plānota izrēķināšanās. Knoks un Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) esot centušies panākt viņa aiziešanu no amata ar spiedienu un tirgošanos.

Reinbaham šī nav pirmā atstādināšana no amata. Savulaik viņa atstādināšanu prasīja iepriekšējā domes sasaukuma opozīcijas partija "Vienotība". 2015.gadā deputāti bija saņēmuši vēstuli no Korupcijas novēršanas apkarošanas biroja (KNAB), kurā apliecināts, ka KNAB lietvedībā ir kriminālprocess, kurā Reinbaham piemērots aizdomās turētā statuss.

Savukārt 2016.gada augustā pēc sanāksmes par Rīgas ielu remontdarbu gaitu Reinbahs tika atstādināts no amata. Vēlāk viņu no amata atbrīvoja ar toreizējā domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) lēmumu.

Reinbahs to pārsūdzēja tiesā, un 2019.gada martā tiesvedība tika izbeigta un Reinbahs atjaunots amatā.

 
Visi komentāri
 
Mairis 9.septembris 2021 9:49
1 0 Atbildēt

Bet Ķirša reketu neviens netaisās izmeklēt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti