Prokuratūra rosina ministrijām novērst nepilnības regulējumā par transportlīdzekļu vadītāju veselības pārbaudēm 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 23.oktobris 2021 12:33

Pēc gadījuma, kad nepieskaitāms autovadītājs mēneša laikā pieļāvis 51 pārkāpumu, prokuratūra rosinājusi atbildīgajām ministrijām novērst nepilnības tiesiskajā regulējumā par transportlīdzekļu vadītāju veselības pārbaudēm.

Ģenerālprokuratūrā, pārbaudot informāciju, konstatēts, ka kāda persona mēneša laikā ir izdarījusi 51 administratīvo pārkāpumu ceļu satiksmē, tai skaitā atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, nepakļaušanos un bēgšanu, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

Personai tika veikta ambulatorā tiesu psihiatriskā ekspertīze, kurā atzīts, ka administratīvo pārkāpumu izdarīšanas laikā viņa atradusies nepieskaitāmības stāvoklī. Tajā pašā laikā personai bija spēkā esošs transportlīdzekļa vadītāja veselības pārbaudes atzinums.

Veicot normatīvo aktu analīzi, prokuratūrā konstatētas būtiskas nepilnības transportlīdzekļu vadītāju veselības pirmreizējās vai kārtējās pārbaudes veikšanā attiecībā uz personām ar medicīniskām pretindikācijām transportlīdzekļa vadīšanai.

Transportlīdzeklis ir paaugstinātas bīstamības objekts, tāpēc nav pieļaujams, ka to vada persona ar medicīniskām pretindikācijām transportlīdzekļa vadīšanai, kas var radīt citu personu dzīvības un veselības apdraudējumu.

Ģenerālprokuratūras Prokuratūras funkciju īstenošanas koordinācijas nodaļas prokurors šonedēļ vērsies ar iesniegumu Satiksmes ministrijai, Veselības ministrijai un Tieslietu ministrijai ar lūgumu veikt pasākumus, lai novērstu esošās nepilnības tiesiskajā regulējumā par transportlīdzekļu vadītāju veselības pārbaudēm un ar to saistīto sabiedrības drošības apdraudējumu ceļu satiksmē.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Latvietis 24.oktobris 2021 12:34
8 5 Atbildēt

Nu tad atklājums. Pusē no Rīgas Autovadītājiem ir psihiski ne līdzsvaroti un ne pieskaitāmi.

A 23.oktobris 2021 16:29
4 0 Atbildēt

Pamanīja tikai, kad ar mašīnu sāka nepatikšanas taisīt. Vai tādā stāvoklī vispār būtu uz brīvām kājām jāatrodas?

imzz 23.oktobris 2021 19:13
4 0 Atbildēt

Bet protams, ka jāatrodas uz brīvām kājām. Kā citādi trakais varēs integrēties sabiedrībā ? Te nesen bija materiāls LSM:

www.lsm.lv/raksts/zinas/...zibas.a425786/

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 21

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti