"Meistara padoms": vai elektromobiļi arī rūsē?(+VIDEO) 25

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 3.novembris 2021 5:41

Pateicoties Teslai, Eiropas Komisijai un vispasaules mārketingam elektroautomobiļi populārajā kultūrā ir heroizēti līdz pat priekšstatam, ka ar tiem nekad nekas nenotiks. Patiesībā tie tāpat bojājas, cieš avārijās un....rūsē.

 

"Elektroauto atšķiras tikai ar to, ka nav iekšdedzes dzinējs, bet virsbūve jau paliek tā pati. Attiecīgi tā pakļauta rūsēšanai. Mums arī Latvijā ir 15 klienti, kas veic apstrādi un viens Nissan Leaf, kas jau sesto gadu pēc kārtas to dara," tā Raivis Alksnis, Krown Latvija. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Mjā 3.novembris 2021 8:24
1 0 Atbildēt

Izrādās, ka elektroauto ir tikpat sūdīga rūpnīcas pretkorozijas aizsardzība kā dūmiņauto, ka teju jaunam auto nākas to uzklāt par saviem līdzekļiem? Ražotāji TIK ĻOTI čakarē auto pircējus? Un elektriskie auto nemaz nav tik lēti, varēja jau sataisīt kā nākas.

Kanibaals 3.novembris 2021 10:23
5 0 Atbildēt

Nē Krown vienkārši sasprauž klientiem batonus.Pēc krownistiem toč sāk rūsēt vietās kurcšie caurumus saurbj.

Lietotājs 3.novembris 2021 8:40
12 0 Atbildēt

Sanāca Krown reklāma, kurā kautrīgi tika noklusēts tas, ka populārākais e-auto BMW i3 nerūsē, jo tam ir ogļšķiedras virsbūve.

Latvietis 4.novembris 2021 8:15
0 1 Atbildēt

Analfabēts Tu Esi. Oglekļa šķiedras / karbona audums! Pirms ko raksti piržot dīvānā, pa studē!

krūmu anglis 13.novembris 2021 7:01
0 0 Atbildēt

Tev droši vien arī Sanhosē atrodas silikona ielejā

progress 3.novembris 2021 8:50
2 5 Atbildēt

Kaada starpiiba, vai paarvietojamaa krematorija ruusee, vai neruusee! Kad taa saaks kurties , tas buus mazaaksvariigaakais jautaajums, kas nodarbinaas Tevi!!!!

Asaris 3.novembris 2021 8:55
1 6 Atbildēt

Vaitad kāds saka ka tie auto levitē un ritošās daļas nav? Kas tie par stulbiem komentāriem. Ritošā gan jau tieši biežāk jāpietaisa dēļ papildus svara.

Ūzas 3.novembris 2021 9:01
3 0 Atbildēt

Pietaisa...pats zini ko

msh 5.novembris 2021 1:46
1 0 Atbildēt

Jā, apmēram tā arī saka, tikai netieši - dažādi "influenceri" visādos veidos stāsta cik lēti uzturēt elektrokasti, piemirstot ka parastajai mašīnai galvenās izmaksas jau nav motors, un pārējais ir tāds pats...

Jumu 3.novembris 2021 9:36
0 0 Atbildēt

Nemetāla virsbūves ir daudziem autiņiem, nu ne pilnīgi, bet ļoti liels procents. Ja nezini, ne ar ko neatšķiras no metāla.

gunbox 3.novembris 2021 15:47
1 0 Atbildēt

O, ļoti liels procents! Nosauc vismaz aptuveni to lielo procentu un uzskaiti lūdzu.

Man šajā visā ir jautājums identisks tam, vai baltmaizes ķieķelītis arī ir baltmaize - kāpēc vispār tika uzdots šis jautājums?

anoagask 3.novembris 2021 17:24
0 0 Atbildēt

0.000daudz

reku 4.novembris 2021 21:02
0 0 Atbildēt

Trabant.

ZZZZ 3.novembris 2021 17:18
1 1 Atbildēt

Bezmaksas pretkorozijas apstrādes variants

Paņemam atstrādāto eļļu, iepildam kādā peta minīša/aliņa pudelē. Motortelpā izvada līdz grīdas līmenim divas caurulītes un pirms garāka pārbrauciena, novieto to pudeli aukšpēdus ar eļļu kaut kur tur tālāk no kolektora. Korķī caurumu ar sadalošo 3/ logu mazgātāja apsaites/ un lai pil Vēja plūsma tās eļļas piles tur visur izmētās. Tiks arī aizmugurējam vākam

Ko saki!? Pie viena no atrabotkas palēnām atbrīvosies. Un tā katru eļļas maiņu.

Lietotājs 3.novembris 2021 17:26
0 0 Atbildēt

Hallo, raksts bija par elektroauto! Tam nav "otrabotkas".

ZZZZ 3.novembris 2021 17:35
1 0 Atbildēt

Lietotājs

Diferā ir un to arī jāmaina. Ieteicams biežāk nekā rūpnīcas manuālī rakstīts/visam kalpošanas laikam/.

Ja tev ir elektro auto, vari tak atļauties kādu kamaza jaunu eļļas kanniņu noziedot. Tik ņem hipoidālo transmisijai domāto, tā lipīgāka un biezāka. Ilgāk turēsies

Pļurkt 3.novembris 2021 20:14
0 3 Atbildēt

1. To eļļu normālos auto vispār nekad nevajag mainīt - visā tā mūžā!!!

2. Difera atstrādātā eļļa nekam neder!! Vajag atstrādāto eļļu no dīzeļdzinēja vai Nigrolu.

Visas pārējās ir pilnīgs fufels.

Kompass 3.novembris 2021 20:22
5 1 Atbildēt

Jā vēlams arī pārnesum un sadales kārbā (ja tāda ir) nekādu eļļu nemainīt, protams ļoti labi nevienam auto un nekad...

Pļurkt 4.novembris 2021 8:50
0 1 Atbildēt

Kaut reizi savā mūžā ieskaties rūpnīcas oriģinālajā auto instrukcijā!!

Atklāsi, ka gan diferenciālī, gan mehāniskajā ātrumkārbā eļļa nav jāmaina visā auto ekspluatācijas laikā, ja vien neparādās vajadzība pieliet!!

Tas pats par antifrīzu!

Kompass 5.novembris 2021 12:03
1 0 Atbildēt

Kaut reizi padomā par tās eļļas sastāvu un fiziku mudak!

Nemaz nerunāsim par to, ka ražotājs to auto paredz pirmajiem 5-10 gadiem! Pats pie citiem rakstiem dirs par eļļas maiņas intervāliem, ka tev šķiet kāda tā eļļa izskatās pec tiem 25-30k kilometriem un nerunāsim nemaz par to, ka tas viss atšķirās no tā, kā slogo auto! Tu šeit dzen falšu info ākst, jo visi šie noradījumi daudziem dažādiem ražotājiem atšķirās, un arī modeļiem atšķiras. Bmw ir paredzejis mainīt eļļu zf ražojuma kārbās, tas pats ar mb. Arī difos un satarpasu difos atsevišķi ražotāji paredz eļļas maiņu. Parasti neparedz visādi sūdu ražotāji fordi, volvo untml. Ar tiem parasti brauc tā pratīgi tā sūda kārba kaut kādu laiku iztur, tik līdz sāc slogot tā, taisa brīnumus.

Kārbai ir ventilācija? Kā tev šķiet? Gaiss tur tiek iekšā? Temperatūru izmaiņas ir? Ka tev šķiet mudak?

Rr19 4.novembris 2021 16:00
1 0 Atbildēt

Cik gadus tas ekspluatācijas laiks skaitās,Latvijā noteikti ap gadiem 30,cik vāciešiem?

Janoga 3.novembris 2021 21:30
1 0 Atbildēt

Ir tik daudz informācijas, ko skatītājam varētu pasniegt raidījuma vadītāji gan par elektro auto gan arī par citām autobūves aktualitātēm (ok, arī iekļaujot reklāmu - tas ir saprotams) Bet šādi reklāmas video bez satura manuprāt ir nekorekti

Latvietis 4.novembris 2021 8:26
1 1 Atbildēt

Elektromēsla skaistās priekšpuses netīrie noslēpumi. Dzesēšanas šķidrumu maiņa ik pēc 3 gadiem! Ir ElektroMēsli ar reduktoriem tu eļļu maina ik pēc 30 000 tkm. Bremžu šķidrumu maiņa ik pēc 2gadiem. Eksistē ElektroMēsli kuriem ir hidroliskie stūres pastiprinātāji, tad tur eļļa jāmaina ik pēc 1gada. Protams ja Tev ir pie Dirsas Par savu Auto Tad tikai Turpini maukt līdz kliņķim un tad čīkstēt ka man viss slikti. Lohiem Lohu Problēmas!

Lietotājs 4.novembris 2021 8:43
1 1 Atbildēt

Interesanti, kas griež "hidroliskā" stūres pastiprinātāja pumpi? Mazs elektromotors?

msh 5.novembris 2021 1:49
0 0 Atbildēt

Protams, kā jau visiem elektrohidrauliskajiem pastiprinātājiem. Man vienīgi interesanti kuras elektrokastes ko tādu vēl izmanto - VAG daļēju pāreju uz pilnīgi elektriskajiem pastiprinātājiem izveica ar pāreju uz mk5 golfa platformu - kadijam laikam vēl ir elektrohidrauliskais bet tūrānam un altea jau ir elektriskais.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti