Šogad desmit mēnešos Latvijā reģistrētas 2,5 reizes vairāk luksusa klases automašīnas 30

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.novembris 2021 8:30

Šogad desmit mēnešos Latvijā reģistrētas 37 luksusa klases automašīnas, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina Auto asociācijas apkopotā statistika.

Visvairāk jeb 14 no tām ir "Bentley Flying Spur" markas automašīnas, desmit ir "Porsche Panamera" markas automašīnas un deviņas ir "Mercedes Benz S-Class" markas automašīnas.

Video par Mercedes Benz S-klasi, kāds izskatās salons un multimediju sistēma:

Vēl šogad reģistrētas divas "Lexus LS" markas automašīnas un pa vienai "Audi A8" un "BMW 7-Series".

Kā ziņots, Latvijā desmits mēnešos pārdotas 14 638 jaunas vieglās automašīnas, kas ir par 10% vairāk nekā desmit mēnešos pērn.

Tostarp jaunu vieglo pasažieru automobiļu pārdošanā no janvāra līdz oktobrim bija pieaugums par 8% līdz 12 489 pārdotām automašīnām, bet jauna vieglā komerctransporta pārdošanā fiksēts kāpums par 21% līdz 2149 spēkratiem.

 
30 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Mmmmm 22.novembris 2021 10:22
3 1 Atbildēt

Bentlijus ir visai iecienījušas krievu uzņēmēju madāmas, piesummējam poršus un es teiktu, ka LV sev veido rezerves lidlauku kaimiņvalsts vidēji turīgie, kas izvēlas dabūt uzturēšanās atļauju un brīvi ceļot pa Šengenu. Un jau dzimtenē sūdi iet pa gaisu, tad viņi grib būt droši ka viņu bērni ir drošībā. Kautkā tā.

WALA 22.novembris 2021 10:47
3 0 Atbildēt

Manabalss.lv kā piemērs, juridiski mainīt to daļu kur valsts augstākajām amatpersonām pienākas noteikta statusa lietas. Ja pietiekami loģiskas lietas prasīsi, varēsi dabūt līdz referendumam par konkrētu lietu, un tad atliek tikai pietiekami daudz tautas pārliecināt, ka tas ir lieks luksuss, kuru mēs atlauties nevaram.

P.S. ar valsti man maz sakara, izņemot IT dzelžu garantijas apkalpošanu, no kuras mums "atlec" stipri pamaz (pārsvarā bonusu apmācības par velti utml. bet ne finansiāli), taču tie dzelži un softs ko daža valsts iestāde iepērk un lieto - vienā gadā izmaksās vairāk kā 10 luksus klases auto ;)

VID 22.novembris 2021 13:36
3 0 Atbildēt

Pēc VID datiem jebkurš auto, cenā no 50k ir luksusa klases auto. Tā kā pieaug EV pupularitāte, un tie ir dārgi auto, tad arī luxus klases auto % paliek vairāk.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti