Ziemīgo laikapstākļu ietekmē pirmdien Latvijā notikuši vairāk nekā 200 satiksmes negadījumi 10

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 30.novembris 2021 8:32

Ziemīgo laikapstākļu ietekmē pirmdien Latvijā notikuši 202 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir vairāk nekā vidēji ikdienā, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Visvairāk avāriju bijis Rīgas reģionā - 89. Latgalē notikuši 40 negadījumi, Zemgalē 34, bet Vidzemē 22. Savukārt vismazāk - 17 - avāriju reģistrēts Kurzemes reģionā.

Arī avārijās cietušo skaits bijis lielāks nekā ikdienā. Kopumā sadursmēs cietuši 27 cilvēki, tostarp astoņi gājēji un viens velosipēdists. Visvairāk cietušo - 11 - bijis Rīgā un apkārtnē.

Policija atgādina, ka autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot, uzsver likumsargi.

Jau ziņots, ka Latvijā pirmdien līdz plkst.18 palielinājies satiksmes negadījumu skaits, kam viens no iemesliem ir stiprā snigšana un apledojums.

Tāpat valstī reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ir cietuši cilvēki. Savukārt 88 šajā laikā reģistrētos ceļusatiksmes negadījumos cietušo nav bijis.

 
Visi komentāri
 
Rīta ziņas 30.novembris 2021 9:23
7 1 Atbildēt

Rūpnīcu komandas Liselli un Lohello ir veiksmīgi startējušas ziemīgajās ielās, tiesa, ne bez zaudējumiem.

Vernons 30.novembris 2021 10:05
1 12 Atbildēt

"Policija atgādina, ka autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci."

Jebkurš ātruma samazinājums, bez savlaicīgiem brīdinājuma signāliem, ir noziegums! CSN 57. punkts! Tiesības paļauties, ka tas tā arī būs neviens nav atcēlis!

Hihi 30.novembris 2021 13:25
0 0 Atbildēt

Vernon, vai par bremzēšanu ar motoru kādreiz esi dzirdējis? Tā nav strauja un ja aizmugurē braucošais skatās uz ceļu, tas noteikti laicīgi pamanīs ātruma samazināšanos un attiecīgi reaģēs.

P.S. Pie nosacījuma ka arī distanci ietur tādu, lai pats varētu reaģēt. Nezinu pat, vai ziemas idiotu vidū ir tādi kas izvēlas sadursmes izraisīšanai pārāk mazu distanci. Bet idiotu pasaule ir daudzveidīga, gan jau ir arī tādi.

Vernons 30.novembris 2021 13:41
0 0 Atbildēt

Vēlreiz atkārtoju, jebkurš ātruma samazinājums, bez savlaicīgiem signāliem ir noziegums! Bija man iespēja vadīt autobusu ar grants kaisītāju zem aizmugurējiem ratiem! Tad, lūk, neviens manis vadītam busam aizmuguri "nebučoja"! Bet Tu pat iedomāties nevari, kad smagais arī uz savām ķēdēm var nobremzēt! Kāda domāšana, tādas avārijas.

Domāšanai un darīšanai jāatbilst iespējām! Kā jāsamazina ātrums? Kas rakstīts CSL 51. pantā?

30.novembris 2021 20:17
1 0 Atbildēt

Jāpaceļ roka, skaidra lieta.

anonimikis 30.novembris 2021 10:28
2 1 Atbildēt

izskatās, ka Latgalē lohu blīvums vislielākais.

Pļurkt 30.novembris 2021 15:25
1 1 Atbildēt

Izskatās ka Latgalē nevajag ceļus tīrīt!!

10 km no rīta uz darbu braucu 40 minūtes. Diezgan daudzās vietās ar bamperi šķūrējot sanesto sniegu!

s 1.decembris 2021 11:06
0 0 Atbildēt

Tā jūsu vecā paaudze pļurkšķi vienkārši braukt neprot...

Pļurkt 1.decembris 2021 12:00
0 1 Atbildēt

Jēziņ kāds glupiņš!!! Pratējs atradies.

Sagribējās iedirst un iedirsi?

LMT 30.novembris 2021 11:01
0 0 Atbildēt

Jēziņ, kas pa nejēgām!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti