"Citadele Leasing": Jaunieši izvēlas teju uz pusi lētākus un vecākus auto 3

 
Nozare.lv | 5.decembris 2021 8:03

Vismaz četrus gadus vecs, par 38% lētāks auto nekā citos līzinga darījumos un visbiežāk "Volkswagen" - šādus auto visbiežāk līzingā iegādājas līzinga ņēmēji vecumā līdz 30 gadiem, liecina "Citadele Leasing" no jauna izsniegto auto līzingu statistika šī gada pirmajos desmit mēnešos.

Katrs desmitais no auto līzinga ņēmējiem ir vecumā līdz 30 gadiem, un ceturtā daļa jeb 18% no tiem ir jaunāki par 25 gadiem, liecina "Citadele Leasing" statistika.

"Citadele Leasing" vadītājs Latvijā Pēteris Plaudis skaidro, ka lielākā daļa jauniešu 20-22 gadu vecumā vēl nav profesionāli nostabilizējušies, tāpēc reti iegādājas auto līzingā, savukārt pēc 25 gadiem auto līzinga ņēmēju skaits jau stabili aug. Jauniešu pieprasītā finansējuma summa vidēji ir mazāka, savukārt pirmās iemaksas apmērs neatšķiras, tas nozīmē, ka jaunie cilvēki izvēlas iegādāties lētākas, kā arī vecākas automašīnas.

Auto līzinga ņēmējiem vecumā līdz 30 gadiem vidējā finansējuma summa ir par 38% mazāka nekā pārējiem auto līzinga darījumiem un ir ap 17 000 eiro, pirmo iemaksu visi līzinga ņēmēji veic līdzvērtīgā apmērā - ap 18%. Jaunu cilvēku pirkto auto vidējais vecums ir vismaz četri gadi, savukārt citi līzinga ņēmēji izvēlas galvenokārt divus vai trīs gadus vecus auto, liecina "Citadele Leasing" statistika.

Visbiežāk cilvēki vecumā līdz 30 izvēlas iegādāties "Volkswagen" automašīnas - tā ir jauniešu izvēle numur viens gan jaunu, gan mazlietotu auto iegādē. Jaunu auto segmentā "Volkswagen" automašīnām seko "Škoda" un "Toyota", savukārt mazlietotu - BMW un "Audi", liecina "Citadele Leasing" dati.

 
Visi komentāri
 
Spanch Bong 6.decembris 2021 14:34
1 1 Atbildēt

Tie tak ir WAGeri ))). Kgan kada nu vairs starpiba ko iegadajas vien desmita daļa līzingistu, pedejais normals auto priekš cilvekiem tika izlaists 2011.

Krotow 7.decembris 2021 0:11
0 0 Atbildēt

Jauniešiem ienākumi ir kādi ir. Un ņem tādu auto kādu var atļauties.

Pļurkt 7.decembris 2021 8:51
0 0 Atbildēt

Ko var gribēt, ja tieši veči ir nostādīti pabērna lomā un jaunajiem neko nevar palīdzēt!! Drīzāk tiem jaunajiem ir jāuztur savi veči pēc 50 gadu sasniegšanas!!! Par cik var atļauties pirkt to auto, par tik pērk!!

Nīstajos komunistu laikos man uz kāzām mūs ar topošo sievu apdāvināja tā, ka es par to naudu uztaisīja dzīvokļa pamatīgu remontu un drusku piemetot klāt (no saviem ietaupījumiem) sapirkām jaunas pilnīgi visas mēbeles.

Gultas veļu, galdautus, dvieļus, virtuves traukus sadāvināja.

===========

Kad mana meita ar topošo vīru rīkoja kāzas, tad visu apmaksāja paši, es nebiju spējīgs pat pienācīgu kāzu dāvanu nopirkt!! Jaunā vīra veči tā pat!!

Dēls vispār nerīkoja kāzas, pietaupīja naudu bērniem!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti