Šī gada pēdējā Rīgas domes sēdē lems par pasākumiem ietvju tīrīšanas uzlabošanai pašvaldībā 5

 
Nozare.lv | 26.decembris 2021 9:56

Šī gada pēdējā Rīgas domes sēdē 29.decembrī domes deputāti lems par pasākumiem ietvju tīrīšanas uzlabošanai pašvaldībā.

Kā ziņots, Rīgas dome plāno grozīt Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošos noteikumus, lai paātrinātu ietvju piespiedu tīrīšanu, iesaistot šajā procesā Rīgas pašvaldības policiju.

Noteikumi paredz, ka īpašumiem pieguļošajās teritorijās jāveic gājēju ietvju un pagalma celiņu attīrīšana no sniega un pretslīdes materiāla kaisīšana. Sakopšanas darbi veicami katru dienu līdz plkst.8, nodrošinot gājēju drošu pārvietošanos. Par savlaicīgu ietvju neattīrīšanu no sniega un apledojuma maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām - 1400 eiro.

Iepriekš pašvaldības deputāti atzina, ka sodu piemērošana ir laikietilpīga un bieži nenodrošina mērķi - panākt savlaicīgu ietves sakopšanu. Tāpēc šajā ziemas sezonā ieviesta ietvju piespiedu sakopšana, kad pēc darbu veikšanas pašvaldība piestāda apsaimniekotājam rēķinu par to attīrīšanu. Šos darbus veic sešas mobilās brigādes un arī pašvaldības piesaistītais ārpakalpojuma sniedzējs.

Pēc pārkāpuma konstatēšanas apsaimniekotājiem tiek dotas dažas stundas laika, lai ietvi sakoptu, un, ja tas netiek izdarīts, to paveic pašvaldība. Savukārt, ja tiek secināts, ka pārkāpuma nekavējoša nenovēršana rada tiešu sabiedrisko bīstamību, ietves sakopšanu pašvaldība veic uzreiz.

Lai ēku un teritoriju īpašniekus mudinātu pašiem sakopt ietves, tiek paredzēts, ka jau pēc otrās piespiedu sakārtošanas tiks piemērots arī administratīvais sods. 

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome šogad jau vienreiz grozīja Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošos noteikumus, nosakot, ka ietves nav obligāti pilnībā jāatbrīvo no sniega un apledojuma, jo šāda prasību izpilde ir nesamērīga, un tā rosina pārmērīgu sāls lietošanu. 

Sniega un apledojuma laikā ietves attīrāmas vismaz 50% apjomā no kopējā to platuma, bet ne mazāk kā 1,5 metru platumā. Jānodrošina, lai ietves neslīdētu, izmantojot smilšu un sāls maisījumu.

Kā uzskata Rīgas domes deputāts, kādreizējais Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Vadims Faļkovs (S), tieši šo grozījumu dēļ šoziem Rīgas ietves pārvērtušās par slidotavām un ir gājējiem bīstamas.

Viņa ieskatā, Rīgas domes deputāti, kuri sāka cīņu pret sāls kaisīšanu ielās, izlobēja tās aizliegumu, un gājēju ietves vairs ar sāli kaisīt nedrīkst. Kā rezultātā sāls sniegu neizkausē, sniegs tiek piebradāts un pārvēršas ledū, uzskata domnieks.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Mairis 27.decembris 2021 9:30
1 0 Atbildēt

Zinošie stāstā, ka šitādas cūcības Rīgā nav bijušas kopš kara laikiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti