Šī gada pēdējā Rīgas domes sēdē lems par pasākumiem ietvju tīrīšanas uzlabošanai pašvaldībā 5

 
Nozare.lv | 26.decembris 2021 9:56

Šī gada pēdējā Rīgas domes sēdē 29.decembrī domes deputāti lems par pasākumiem ietvju tīrīšanas uzlabošanai pašvaldībā.

Kā ziņots, Rīgas dome plāno grozīt Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošos noteikumus, lai paātrinātu ietvju piespiedu tīrīšanu, iesaistot šajā procesā Rīgas pašvaldības policiju.

Noteikumi paredz, ka īpašumiem pieguļošajās teritorijās jāveic gājēju ietvju un pagalma celiņu attīrīšana no sniega un pretslīdes materiāla kaisīšana. Sakopšanas darbi veicami katru dienu līdz plkst.8, nodrošinot gājēju drošu pārvietošanos. Par savlaicīgu ietvju neattīrīšanu no sniega un apledojuma maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām - 1400 eiro.

Iepriekš pašvaldības deputāti atzina, ka sodu piemērošana ir laikietilpīga un bieži nenodrošina mērķi - panākt savlaicīgu ietves sakopšanu. Tāpēc šajā ziemas sezonā ieviesta ietvju piespiedu sakopšana, kad pēc darbu veikšanas pašvaldība piestāda apsaimniekotājam rēķinu par to attīrīšanu. Šos darbus veic sešas mobilās brigādes un arī pašvaldības piesaistītais ārpakalpojuma sniedzējs.

Pēc pārkāpuma konstatēšanas apsaimniekotājiem tiek dotas dažas stundas laika, lai ietvi sakoptu, un, ja tas netiek izdarīts, to paveic pašvaldība. Savukārt, ja tiek secināts, ka pārkāpuma nekavējoša nenovēršana rada tiešu sabiedrisko bīstamību, ietves sakopšanu pašvaldība veic uzreiz.

Lai ēku un teritoriju īpašniekus mudinātu pašiem sakopt ietves, tiek paredzēts, ka jau pēc otrās piespiedu sakārtošanas tiks piemērots arī administratīvais sods. 

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome šogad jau vienreiz grozīja Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošos noteikumus, nosakot, ka ietves nav obligāti pilnībā jāatbrīvo no sniega un apledojuma, jo šāda prasību izpilde ir nesamērīga, un tā rosina pārmērīgu sāls lietošanu. 

Sniega un apledojuma laikā ietves attīrāmas vismaz 50% apjomā no kopējā to platuma, bet ne mazāk kā 1,5 metru platumā. Jānodrošina, lai ietves neslīdētu, izmantojot smilšu un sāls maisījumu.

Kā uzskata Rīgas domes deputāts, kādreizējais Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Vadims Faļkovs (S), tieši šo grozījumu dēļ šoziem Rīgas ietves pārvērtušās par slidotavām un ir gājējiem bīstamas.

Viņa ieskatā, Rīgas domes deputāti, kuri sāka cīņu pret sāls kaisīšanu ielās, izlobēja tās aizliegumu, un gājēju ietves vairs ar sāli kaisīt nedrīkst. Kā rezultātā sāls sniegu neizkausē, sniegs tiek piebradāts un pārvēršas ledū, uzskata domnieks.

 
Visi komentāri
 
Dole 26.decembris 2021 11:04
0 1 Atbildēt

Tas viss jau bijis, ja neesat neko jaunu izdomājuši...neaiztieciet veco kārtību. Visu laiku bija un būs ziema,cilvēki kritīs lauzīs kaulus.

Vai tad nav citu aktuālāku darbu ko darīt.

Mairis 27.decembris 2021 9:30
1 0 Atbildēt

Zinošie stāstā, ka šitādas cūcības Rīgā nav bijušas kopš kara laikiem.

imzz 26.decembris 2021 13:44
0 1 Atbildēt

Man aizdomas, ka ziemas apavu ražotāji, vismaz tie, kuru apavus pie mums var nopirkt, nezin par ledus eksistenci. Krievu laikā ziemas zābaku zoles bija no gumijas ar smilšu piejaukumu.

Mūsdienās neviens ražotājs, acīmredzot, nekādu abrazīvu zoles materiālam klāt neliek, lai apavi nebojā telpu grīdu. Diezgan labi ziemas apavi ir somu ražotājiem, tikai pie mums tos, kopš no "Somijas apaviem" izgaisa Somijas apavi, neesmu redzējis.

Labākie ziemas zābaki, kādi man ir bijuši, bija somu Pomar ražojums, kaut kas tāds:

pomarshoes.com/collections/m...ex-winter-boot

Vernons 28.decembris 2021 10:37
0 0 Atbildēt

Par ko es maksāju īpašuma nodokli? Un ne jau mazu! Ne visur ir ietves! Ne visi var savas veselības dēļ! Tāpēc deputāti lai beidz murgot! Organizējiet dzīvi tā, lai man Jūsu valdījumā esošais īpašums nav jātīra!

ZZZZ 29.decembris 2021 8:23
0 0 Atbildēt

Vernon sociālismu sagribēji Te nav kaut kāda Somija, Zviedrija vai Norge kur pilnas sētmales ar MTZ, Ursus un pat T40 kuram šūplāde lai balto sniedziņu padzenātu. Te ir kapitālisms un kārtīgs business. Mēs ar Valtrām un Actros pa 100k vedam zaļo sniegu kas gala rezultātā paliek zeltains...Nē nu vēl jau varam kausēt lokāli

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti