Tranzīta nozarei pārorientēties būs grūti (+ VIDEO) 1

 
LTV Ziņu dienests | 29.decembris 2021 10:53

Ja Eiropas Savienība ieviesīs jaunas sankcijas pret Baltkrieviju, tranzīta nozare tam pielāgosies, uzskata Satiksmes ministrijā. Nozare gan ir skeptiskāka. Kravām, kuras nāk no Krievijas un Baltkrievijas, Latvijas ostās ir uzbūvēti speciāli termināļi.

Lai tos pielāgotu citām kravām un biznesu pārorientētu, būtu nepieciešamas ārkārtīgi lielas investīcijas. Tikmēr valsts atbalsts privātajiem uzņēmumiem, ja tie cieš no starptautiskajam sankcijām, kā var noprast no satiksmes ministra teiktā, nav plānots.

 
Visi komentāri
 
Kleperis 29.decembris 2021 11:21
3 0 Atbildēt

Ja paskatās kas ir patiesie labuma guvēji Rīgas tirdzniecības ostai, to var redzet wikipedijā, tad saprotams, ka no tranzīta ieguvums iedzīvotājiem ir minimāls.

Visu peļņu aprij haizivis.

Labak pa eiropas naudām ostās būvētu rūpnīcas utt, jo kaper pie varas kaimiņos būs totalitārie režīmi, tikmēr tranzītu mākslīgi vedīs uz kuļturnuju staļicu, lai gan tas izmaksa par 1 tonnu 10 Eur dārgāk, neka caur Rīgu vai Ventspili.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti