LAU: Pirmdien uz autoceļiem veiktajiem slīdamības samazināšanas darbiem bija īslaicīgs efekts 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.janvāris 2022 15:32

Pirmdien, 17.janvārī, uz autoceļiem veiktajiem slīdamības samazināšanas darbiem bija īslaicīgs efekts, jo stiprā vēja, snigšanas un puteņa ietekmē, uz brauktuves strauji samazinājās sāls koncentrācija un tā tika nopūsta nost no ceļa, aģentūrai LETA pauda VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) pārstāve Sigita Paula.

Viņa skaidroja, ka stiprā vēja un snigšanas laikā uz valsts autoceļiem bija īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi. Atbilstoši normatīvajiem aktiem tie bija ārkārtēji laikapstākļi ziemas sezonā, jo vairākas reizes diennaktī uz brauktuves veidojās apledojums, sniega sanesumi un vēja ātrums pārsniedza 20 metrus sekundē. Līdz ar to autoceļu ārkārtas uzturēšanas laikā veiktajām darbībām ir pieļaujamas atkāpes no noteiktajām uzturēšanas klases prasībām.

LAU vakar veica uz valsts autoceļiem slīdamības samazināšanas darbus, tai skaitā, uz atsevišķiem autoceļu posmiem preventīvo kaisīšanu, kā arī brauktuvju attīrīšanu no sniega. Ziemas dienesta darbi atsevišķos valsts autoceļu posmos tika veikti vairākkārtīgi - trīs un vairākas reizes dienā.

Paula norādīja, ka veiktajiem slīdamības samazināšanas darbiem bija īslaicīgs efekts, jo stiprā vēja, snigšanas un puteņa ietekmē, uz brauktuves strauji samazinājās sāls koncentrācija un tā tika nopūsta nost no autoceļa.

Pēc operatīvās informācijas datiem, 17.janvārī brauktuvju vienlaicīga attīrīšana no sniega un slīdamības samazināšana tika veikta vairāk nekā 8000 kilometru garumā, slīdamības samazināšana vairāk nekā 6500 kilometru un autoceļa attīrīšana no sniega vairāk nekā 1000 kilometru garumā.

Kā ziņots, pirmdienas vakarā daudzviet Latvijā autoceļi bija slideni un satiksme bija palēnināta. Ap plkst.21 visvairāk apledojušo ceļu posmu bija Rīgas apkārtnē, Zemgalē un Latgalē, kā arī daudzviet Vidzemē, pārsvarā tās ziemeļu daļā. Savukārt labāki braukšanas apstākļi bija Kurzemē, Vidzemes centrālajā un lejasdaļā, kā arī Sēlijas pusē.

Aculiecinieki vēstīja par daudziem sastrēgumiem un negadījumiem - gan saslīdējušām un avarējušām automašīnām, gan arī par kokiem, kas nokrituši uz ceļa stiprā vēja ietekmē. Sociālo tīklu lietotāju publicētajās fotogrāfijās un videomateriālos redzams, ka atsevišķi šoseju posmi bijuši tik slideni, ka no tiem slīdējušas nost automašīnas, kas pārvietojušās kājāmgājēja ātrumā.

Valsts policija apmēram līdz pirmdienas plkst.18 uz Latvijas ceļiem bija reģistrēti 67 satiksmes negadījumus, taču šajā operatīvajā statistikā netiek ieskaitītas avārijas, kurās autovadītāji vienojušies un aizpildījuši saskaņoto paziņojumu.
 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 18.janvāris 2022 19:39
6 0 Atbildēt

Mums te pagastā pagājušo trešdienu PIRMO reizi mūžā vietējo ceļu nokaisīja ar smilti!!!!

Laikam kāds deputāts iešļuka grāvī! Grāvī, kuru pēc ceļa "RENOVĀCIJAS" uztaisīja 2 metri dziļu!!!!!!!!!!!!!!!

Pļurkt 18.janvāris 2022 16:41
5 2 Atbildēt

Vot ko var dirst!!!!!

Zagt mazāk vajag, tad ceļus varēs SAVLAICĪGI nokaisīt ar pretslīdes materiāliem, nevis 2 - 3 dienas pēc tam!!!~!!

Es 19.janvāris 2022 8:27
4 0 Atbildēt

Ja īslaicīge efekts, tad biežāk jākaisa. Kaut vai ik pa 4h.

Ja potei beidzas efekts, tad arī jāvakcinējas vēlreiz.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti