LAU: Pirmdien uz autoceļiem veiktajiem slīdamības samazināšanas darbiem bija īslaicīgs efekts 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.janvāris 2022 15:32

Pirmdien, 17.janvārī, uz autoceļiem veiktajiem slīdamības samazināšanas darbiem bija īslaicīgs efekts, jo stiprā vēja, snigšanas un puteņa ietekmē, uz brauktuves strauji samazinājās sāls koncentrācija un tā tika nopūsta nost no ceļa, aģentūrai LETA pauda VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) pārstāve Sigita Paula.

Viņa skaidroja, ka stiprā vēja un snigšanas laikā uz valsts autoceļiem bija īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi. Atbilstoši normatīvajiem aktiem tie bija ārkārtēji laikapstākļi ziemas sezonā, jo vairākas reizes diennaktī uz brauktuves veidojās apledojums, sniega sanesumi un vēja ātrums pārsniedza 20 metrus sekundē. Līdz ar to autoceļu ārkārtas uzturēšanas laikā veiktajām darbībām ir pieļaujamas atkāpes no noteiktajām uzturēšanas klases prasībām.

LAU vakar veica uz valsts autoceļiem slīdamības samazināšanas darbus, tai skaitā, uz atsevišķiem autoceļu posmiem preventīvo kaisīšanu, kā arī brauktuvju attīrīšanu no sniega. Ziemas dienesta darbi atsevišķos valsts autoceļu posmos tika veikti vairākkārtīgi - trīs un vairākas reizes dienā.

Paula norādīja, ka veiktajiem slīdamības samazināšanas darbiem bija īslaicīgs efekts, jo stiprā vēja, snigšanas un puteņa ietekmē, uz brauktuves strauji samazinājās sāls koncentrācija un tā tika nopūsta nost no autoceļa.

Pēc operatīvās informācijas datiem, 17.janvārī brauktuvju vienlaicīga attīrīšana no sniega un slīdamības samazināšana tika veikta vairāk nekā 8000 kilometru garumā, slīdamības samazināšana vairāk nekā 6500 kilometru un autoceļa attīrīšana no sniega vairāk nekā 1000 kilometru garumā.

Kā ziņots, pirmdienas vakarā daudzviet Latvijā autoceļi bija slideni un satiksme bija palēnināta. Ap plkst.21 visvairāk apledojušo ceļu posmu bija Rīgas apkārtnē, Zemgalē un Latgalē, kā arī daudzviet Vidzemē, pārsvarā tās ziemeļu daļā. Savukārt labāki braukšanas apstākļi bija Kurzemē, Vidzemes centrālajā un lejasdaļā, kā arī Sēlijas pusē.

Aculiecinieki vēstīja par daudziem sastrēgumiem un negadījumiem - gan saslīdējušām un avarējušām automašīnām, gan arī par kokiem, kas nokrituši uz ceļa stiprā vēja ietekmē. Sociālo tīklu lietotāju publicētajās fotogrāfijās un videomateriālos redzams, ka atsevišķi šoseju posmi bijuši tik slideni, ka no tiem slīdējušas nost automašīnas, kas pārvietojušās kājāmgājēja ātrumā.

Valsts policija apmēram līdz pirmdienas plkst.18 uz Latvijas ceļiem bija reģistrēti 67 satiksmes negadījumus, taču šajā operatīvajā statistikā netiek ieskaitītas avārijas, kurās autovadītāji vienojušies un aizpildījuši saskaņoto paziņojumu.
 

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 18.janvāris 2022 16:41
5 2 Atbildēt

Vot ko var dirst!!!!!

Zagt mazāk vajag, tad ceļus varēs SAVLAICĪGI nokaisīt ar pretslīdes materiāliem, nevis 2 - 3 dienas pēc tam!!!~!!

Pļurkt 18.janvāris 2022 19:39
6 0 Atbildēt

Mums te pagastā pagājušo trešdienu PIRMO reizi mūžā vietējo ceļu nokaisīja ar smilti!!!!

Laikam kāds deputāts iešļuka grāvī! Grāvī, kuru pēc ceļa "RENOVĀCIJAS" uztaisīja 2 metri dziļu!!!!!!!!!!!!!!!

Kanibaals 19.janvāris 2022 0:32
0 2 Atbildēt

Tā jums pāķiem vajag, izaudzinās, ka pa CEĻU jābrauc ne pa grāvi. Bet arī ja nav grāvja pāķis brauc pa ceļa vidu un iebrauc divas sliedes pie tam līkumos pa pretējo pusi. Pāķi ceļa platumu nejūt un vienmēr kur jāsteidzas nav laika braukt kā pienākas.

Pļurkt 19.janvāris 2022 10:17
2 0 Atbildēt

Nu padirs vēl kaut ko!! Tev tā diršana tā īpaši labi padodas!!

650 19.janvāris 2022 2:48
1 0 Atbildēt

Protttttams, nu kā gan citādi.Jawohl.Atkel vecais labais attēls ar piepacelto slūpi, un nozares vadodošo speciciĀlistu atgādinājums par/sevi.Jopcicik arārā, i tā i šitā, maisījām/kaisījām, bērām/laizījām,un/vai, aber (atkakal) DDM..Visi gali sālī.Jā.

Es 19.janvāris 2022 8:27
4 0 Atbildēt

Ja īslaicīge efekts, tad biežāk jākaisa. Kaut vai ik pa 4h.

Ja potei beidzas efekts, tad arī jāvakcinējas vēlreiz.

pārsteigtais 20.janvāris 2022 11:00
1 0 Atbildēt

Kā tad tā?Nemaz nepamācīja kā jābrauc?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti