Pirmo reizi Latvijā - jauno automobiļu tirgū ienāk Ķīnas autoražotājs Aiways U5 elektroauto (+ VIDEO) 43

 
iAuto | 20.janvāris 2022 13:22

Ķīnas autoražotājs Aiways ar savu produkciju jau pārstāvēts sešās ES valstīs. Vai Latvija būs septītā?

Aiways savu Eiropas tirgus apgūšanu sāka 2021.gada rudenī. Šobrīd Ķīnas ražotāja elektriskos automobiļus var iegādāties Beļģijā, Dānijā, Vācijā, spānijā, Šveicē un Portugālē, bet vēl trīs ES tirgi tiem pievienosies drīzumā. 

Vācu žurnālisti no izdevuma auto-medienportal.net par Aiways U5 atsaucas pozitīvi, izceļot taustei tīkamos un pietiekami labi polsterētos apdares materiālus. 4,70 m garajam krosoveram ir 2,80 m riteņu garenbāze, bagāžnieka ietilpība sasniedz 432-1555 litrus. Ražotājs norādījis 410 km gaitas rezervi, testētājiem izdevies sasniegt 350 km, toties uzlāde pusstundas laikā pie atbilstošas iekārtas pievienojusi vēl 214 km. Saskaņā ar tehnisko informāciju, krosovers aprīkots ar 204 Zs elektromotoru, kas tam ļauj sasniegt 160 km/h maksimālo ātrumu un ieskrējienu līdz 100 km/h pieveikt 7,8 sekundēs. 

Izdevums atzīmē, ka nāksies pierast pie divām īpatnējām lietām: iedarbināšana notiek ar bremžu pedāli, bet visu funkciju vadība - tikai caur skārienjutīgo ekrānu. 

Vācijā U5 cena sākas no atzīmes 36 000 eiro par bāzes versiju, labāk aprīkotais ar LED priekšējiem lukturiem, panorāmas jumtu, lietus un gaismas sensoriem, automātiskajām tālajām gaismām, parkošanās sensoriem, apkārtskata kamerām un apsildāmiem sēdekļiem maksās 38 480 eiro.

Par šo modeli iAuto.lv rakstīja arī vasaras beigās, kad tika atklāts defekts krosovera piekarē. 

Ķīnas autoražotājs Aiways Eiropā atsauks 265 elektriskos krosoverus U5, lai novērstu problēmas ar piekari, kas varētu neizturēt slodzi.

Aiways paziņojis par atsaukumu 265 U5 krosoveriem, no kuriem 148 pārdoti Vācijā, lai pārbaudītu piekares konstrukciju.

Ražotājs to ieteica darīt pēc 100 000 km nobraukuma, taču atklājies, ka automobiļiem, kas izlaisti pagājušā gada decembrī iespējams nekvalitatīvs šuvju metinājums, kas var novest pat pie piekares salūšanas jau pirmajos ekspluatācijas mēnešos.

Vācijā konstatēts vismaz viens šāds gadījums, kad nekvalitatīvas metinājuma šuves dēļ salūza piekares priekšējās sviras kronšteins. Drošības nolūkos uzaicinājums par bezmaksas pārbaudi izsūtīts 265 U5 automobiļu īpašniekiem.
Ražotājs informē, ka aptuveni 15 minūšu laikā tiks veikta vizuālā pārbaude, lai noteiktu vai konkrētajam automobilim ir šāds defekts un nepieciešama piekares detaļas nomaiņa.

Ja būs nepieciešams remonts, ražotājs to paveiks garantijas ietvaros.

 

 
43 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 20.janvāris 2022 17:57
11 3 Atbildēt

Šis "atbilst" jaunākajām tendencēm.Uz automašinu skatoties, ikvienam ir jāizjūt Riebums.Īpašnieka izjūtās tuvākakajā laikā vēl būtu papildus iekļaujams arī Kauns.Lai visiem būtu Skaidrs. Ka tieši šis ir tas Lohs.Kuŗš samakaksājis 33k/par..Jā.

anoagask 20.janvāris 2022 14:23
6 1 Atbildēt

pirmais vai ne pirmais - dacia spring ir tas pats kas renault kze, un to ražo ķīnā. Tā kā ķīniešu auto jau ripo pa mūsu ceļiem

Lietotājs 20.janvāris 2022 15:05
4 0 Atbildēt

"Divas īpatnējās lietas" ir visās Teslās un tagad arī VAG elektroauto.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti