eSprinter ir ienācis arī Latvijā 2

 

Foto: Publicitātes attēls

MB | 26.janvāris 2022 12:42

Ar tikpat lielu maksimālo iekraušanas tilpumu un uzticamību kā Sprinter, kā arī priekšrocībām, ko sniedz tieši elektriskā piedziņa, Mercedes-Benz eSprinter citviet pasaulē sevi jau paguvis apliecināt kā uzticamu partneri pilsētas loģistikā. Tagad eSprinter ir ienācis arī Latvijā.

“Pieprasījums pēc furgoniem ar elektrisko piedziņu ir augošs ne vien Eiropā, bet arī Latvijā. Piemēram, “Amazon” izmantošanai uz Eiropas ceļiem ir jau pasūtinājis 1800 Mercedes-Benz e-furgonus, no kuriem 1200 ir tieši eSprinter. Arī Latvijā par autoparka nomaiņu uz bezizmešu transportlīdzekļiem ir paziņojuši vairāki kurjerpasta un loģistikas uzņēmumi, tostarp DHL Latvia, kam gada sākumā tiks piegādāti pirmie Mercedes-Benz eSprinteri.

Fakts, ka arī Latvijā tuvāko gadu laikā pilsētvidē plānots uzsākt zemo emisiju zonu izveidi, nosakot ierobežojumus transportlīdzekļiem ar iekšdedzes dzinējiem, šīs kategorijas potenciālu palielina vēl vairāk,” saka Vitālijs Ročans, SIA “Domenikss” komercdirektors, valdes loceklis. “Uzņēmumi, lemjot par autoparka atjaunošanu vai paplašināšanu, galvenokārt vērtē ekspluatācijas un uzturēšanas izmaksas, kā arī komfortu šoferim. Tāpat aizvien biežāk elektro auto iegāde tiek vētrtēta kā investīcija sava zīmola reputācijā. Sprinter jau vairāk nekā 25 gadus ieņem vadošo lomu komerctransporta segmentā. eSprinter ir radīts, lai šo veiksmes stāstu turpinātu.”  

eSprinter ir pielāgojams jebkura uzņēmuma vajadzībām

eSprinter ar maksimālo iekraušanas tilpumu 11 m3 un kravnesību līdz 1040 kg ir paredzēts lielāku apjomu pārvadāšanai.

eSprinter elektriskā piedziņa sasniedz 85 kW jaudu, griezes moments - līdz 295 ņūtonmetriem. Sasniedzamība ar akumulatora ietilpību 47 kWh ir līdz 168 kilometriem. Savukārt konfigurācija ar akumulatora ietilpību 35 kWh ļauj mērot līdz 120 kilometrus lielu attālumu.

Uzlāde no 10-80% nieka 30 minūtēs

eSprinter standartā ir aprīkots ar diviem uzlādes portiem. Viens paredzēts maiņstrāvai ar maksimālo uzlādes jaudu līdz 7.4 kW, otrs uzlādei ar līdzstrāvu ar maksimālo jaudu līdz 80 kW. Integrētā ātrās uzlādes funkcija nodrošina iespēju uzlādēt akumulatoru no 10 līdz 80 procentiem aptuveni 25-30 minūtēs. Savukārt uzlādei no 0-100% ar jaudu 47kWh nepieciešamas 8 stundas, ar jaudu 35kWh – 6 stundas.

eSprinter ir trīs piedziņas programmas - “E” un “C”, un četri rekuperācijas, jeb enerģijas atgūšanas līmeņi - "D-", "D", "D +" un "D ++", ko izvēlas ar lāpstiņu pie stūres. Atkarībā no veiktās izvēles, eSprinter izmanto enerģiju par labu lielākai sasniedzamībai, vai uzlabotam komfortam. Atbilstoši veicamajam uzdevumam konfigurēt var arī maksimālo ātrumu - 80 km/h, 100 km/h vai 120 km/h.

 
Visi komentāri
 
spriidiic 26.janvāris 2022 14:51
4 0 Atbildēt

Tas nekas, arī šito nepirks.

650 27.janvāris 2022 0:04
1 0 Atbildēt

Šito dos par velti.Jo cena nav minēta.Kurjerpasta šoferiem jau laika gana daudz- ik pa 6h pielādēt, lai nobrauktu iespējamos 120km.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti