Rīgas pašvaldība meklēs energoresursu patēriņa samazināšanas iespējas ikdienā 1

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 24.maijs 2022 20:19

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis 6.jūnijā tiksies ar iniciatīvas "Energovienoti" dalībniekiem, lai apspriestu energoresursu patēriņa samazināšanas iespējas ikdienā, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Tikšanās laikā tiks apspriestas idejas, kā ikviens iedzīvotājs var izmantot energoresursus racionālāk, samazinot to patēriņu. Tāpat arī galvaspilsētas mērs ar iniciatīvas dalībniekiem apspriedīs pašvaldības īstenotos un plānotos veidus, kā paaugstināt energoefektivitāti dažādās jomās.

Iniciatīvas "Energovienoti" mērķis ir iedvesmot pārdomāti lietot energoresursus, tā mazinot Latvijas atkarību no importētiem energoresursiem un vienlaikus arī iestājoties pret karu Ukrainā, norāda domē.

Iniciatīvu īsteno Rīgas Tehniskās universitātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts, Rīgas dome, AS "Rīgas siltums", Rīgas enerģētikas aģentūra, "Elektrum" Energoefektivitātes centrs un Ekonomikas ministrija.

Kā norāda Rīgas dome, visām pusēm ir aktīvi jārīkojas, lai samazinātu enerģijas patēriņu gan individuālā, gan nacionālā mērogā - katram iedzīvotājam ir būtiski samazināt rēķinus par patērēto enerģiju, bet valstij kopumā kļūt energoneatkarīgākai no importētiem energoresursiem, vairot klimatneitralitāti un sasniegt Eiropas Zaļā kursa noteiktos mērķos.
 

 
Visi komentāri
 
Opis 26.maijs 2022 8:13
0 0 Atbildēt

Lai sāk ar atteikšanos no Rīgas domes auto parka, citādi aiz RTU ēkas pilna vecrīga sabāzta ar Rīgas domes darboņu mašīnām! Mums liek braukt ar velo, bet paši brauc ar lepnām mašīnām un parkojas vecrīgā nemaksājot ne centa.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti