"Citadele Leasing": Uzņēmumu līzingā iegādāto elektroauto skaits četros mēnešos pieaudzis divas reizes 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.maijs 2022 8:03

Uzņēmumu līzingā iegādāto elektroauto skaits šogad pirmajos četros mēnešos pieaudzis divas reizes salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, aģentūrai LETA pavēstīja bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz grupas līzinga kompānijas "Citadele Leasing" datiem.

Vienlaikus līzinga kompānijas dati liecina, ka pieprasījums pēc elektroauto no juridiskām personām šogad pirmajos četros mēnešos audzis par 56% salīdzinājumā ar 2021.gaad attiecīgo periodu.

2022.gada pirmajos četros mēnešos uzņēmumu vidū iecienītākā jauno elektroauto marka ir "Nissan", taču populārāko zīmolu četriniekā ir arī "Hyundai", "Škoda" un "Volkswagen". Auto modeļu kategorijā pirktākais spēkrats ir "Nissan Leaf", seko "Škoda Enyaq" un "Volkswagen ID.3".

Iegādājoties elektroauto līzingā, juridiskas personas visbiežāk izvēlējušās "Škoda" markas auto, seko "Volvo" un "Fiat" elektriskās mašīnas, norāda "Citadele Leasing" pārstāvji.

"Citadele Leasing" vadītājs Latvijā Pēteris Plaudis atzīmē, ka elektroauto lielākoties iegādājas juridiskas personas un tieši dažādu uzņēmumu autoparki nodrošina lielāko nobraukumu, tāpēc atbalsta programma juridiskām personām dotu būtisku pienesumu elektroauto tirgus stimulēšanā un CO2 izmešu samazināšanā.

Plaudis skaidro, ka, neskatoties uz Latvijā valdošo elektroauto popularitātes bumu, no Rietumeiropas joprojām šajā nišā atpaliekam par pieciem līdz septiņiem gadiem. 

Pēc viņa minētā, mērķtiecīgs atbalsts juridiskām personām būtu loģisks, jo tieši uzņēmumi operē ar lielākajiem autoparkiem ar visplašāko pieejamību, piemēram, nodrošinot auto koplietošanas platformas, taksometru, kurjeru un citus pakalpojumus.

Vidējais atbalsts elektroauto iegādē Eiropas Savienības valstīs ir aptuveni 6000 eiro, savukārt hibrīdauto gadījumā juridiskas personas var pretendēt uz līdzmaksājumu aptuveni 3600 eiro apmērā. Tāpat elektroauto iegādes gadījumā lielākajā daļā Eiropas paredzēta 100% pievienotās vērtības nodokļa atmaksa, ko iespējams atgūt kā priekšnodokli.

Vienlaikus kompānijā atzīmē, ka elektroauto popularitāte joprojām strauji aug arī privātpersonu vidū - šogad pirmajos četros mēnešos iegādātas divas reizes vairāk mašīnu nekā šajā laika periodā pērn, turklāt apmēra ziņā līdz 2022.gada aprīlim reģistrēti gandrīz tikpat daudz privātpersonu pirkumu kā visā 2020.gadā kopā.

Bankas "Citadele" grupas līzinga kompānija "Citadele Leasing" pagājušajā gadā strādāja ar 33,973 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,3% vairāk nekā 2020.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga 42,5 reizes un sasniedza 13,983 miljonus eiro.

2021.gada maijā bankas "Citadele" grupā ietilpstošā līzinga kompānija SIA "Citadele līzings un faktorings" mainīja nosaukumu uz "Citadele Factoring", savukārt 2021.gada 4.janvārī banka "Citadele" kļuva arī par SIA "UniCredit Leasing" vienīgo īpašnieci, un "UniCredit Leasing" nosaukums februāra sākumā tika mainīts uz "Citadele Leasing". Abas grupā ietilpstošās līzinga kompānijas - "Citadele Factoring" un "Citadele Leasing" - turpina darboties neatkarīgi viena no otras.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 27.maijs 2022 15:55
3 0 Atbildēt

butu labaak uzrakstijusi cik auto nokatojusi lizingu jo skaits noteikti nav liels, ja pirms cetriem menesiem notirgojusi lizingu diviem auto un tagad cetriem, tad sanak sada skasta sttistika

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti