Kā auto spēj vienot cilvēkus ? (+VIDEO) 15

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 25.novembris 2022 8:22

Pirms gadiem pieciem Cupra bija Seat automašīnu sporta zīmols un pazīstams tikai entuziastiem. Šodien Cupra ir patstāvīga marka, kuras pārdošanas apjomi draud pārspēt titulmarkas noietu, bet jaunie īpašnieki apvienojas klubos un sociālo tīklu grupās.

TV Autoziņas sastapa dažus CUPRA īpašniekus un fanus, lai noskaidrotu, kā viņi tikuši līdz katalāņu automarkai, ko no tās sagaida un ko saņem, un kāpēc Cupra braucēji uz ielas sveicina viens otru pēc motociklistu modes. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Nja 25.novembris 2022 9:48
12 2 Atbildēt

Agrāk es biju vienpatis, nesveicināju kaimiņus un novērsu skatienu, lai nebūtu jāsaskatās ar kolēģiem. Kopš nopirku Kupri, esmu kļuvis ļoti komunikabls, mēģinu nodibināt kontaktu ar nepazīstamiem cilvēkiem, jo var izrādīties ka arī viņi ir Kupra īpašnieki. Tas ir tik aizraujoši - apspriest bleķa kastes īpatnības un nianses, daudz interesantāk kā lasīt grāmatas un ceļot, jo šis auto ir kā kosmoss, kas ietver sevī visu.

Jumu 25.novembris 2022 16:30
0 0 Atbildēt

Bet satiekoties un apspriežot ir labs iemesls piedzerties. Pirmais tosts: "Par Kupru!". Otrs tosts: "Par Kupras bērniem!". Trešais: "Par Kupras mīlestību!". Un tā līdz visa kompānija pārvēršas par kuprām.

Aino 25.novembris 2022 9:58
8 0 Atbildēt

Piekrītu. Agrāk braucu ar velosipedu, visi mani ienīda, kā arī es pats sevi. Tad es nopirku Krupi ar švako 150zs dzinēju. Tagad esmu kļuvis par veiksmīgu darījumu cilvēku, un katru vakaru man blakus ir cita sieviete. Manā palātā.

Mx5 25.novembris 2022 12:54
0 1 Atbildēt

Tas jau sen notiek eiropa tiem kuri brauc ar MX 5

MMX 25.novembris 2022 13:48
3 4 Atbildēt

MX5 ir mazliet cits stāsts, tam modelim jau ir sava vēsture. Daudzām markām un modeļiem ir savi fanu klubi, kuru dalībnieki lielākoties atjauno klasiskos markas modeļus vai tjūnē visu vecumu modeļus. To es vēl saprotu - cilvēki ar līdzīgām interesēm un pieredzēm savācas lai parunātu par saviem hobijauto, remontiem, tjūningu, utt.

Par ko var runāt Cupra sanāksmē man nav ne jausmas, visticamāk nevienam no sapulces dalībniekiem pat nav beigusies ražotāja garantija, līdz ar to iespēja, ka tur kaut kas ir tjūnēts ir ļoti niecīga un lielākais darbs, ko īpašnieks ir veicis pats ir disku nomaiņa. Nē nu ok, ja cilvēki var savākties uz tā pamata, ka ir paņēmuši kredītā jaunu Cupra, tad gan jau ar to pietiek, bet lai runātu par kaut kādu nopietnu fanu klubu te vēl kādi gadi 10 jāpagaida.

R(8) 25.novembris 2022 14:08
3 0 Atbildēt

Atvaino , bet Cupra ir tas pats Seat un jau kops 1996 gada ir bijusi Seat Ibiza Cupra , Seat Cordoba Cupra un Seat Leon Cupra , ka ari sie modeli bija apzimeti ar FR Sport , kadus 10mit gadus atpakal bija ari Seat Ibiza un Seat Leon Boca Negra , taka vesture viniem ir

MMX 25.novembris 2022 14:52
2 4 Atbildēt

Seat un Cupra šobrīd ir divas dažādās markas, un lai arī loģika saka, ka fanuklubam vajadzētu būt vienam, Cupra markas fani ir nodalījušies savā pulciņā, līdz ar to manās acīs vēsture ir tikai Seat, bet ne Cupra. Šī pasākuma rīkotāji pat atsevišķi uzsvēra, ka viņi ir tieši Cupra zīmola fani un Seat nekur vispār netiek pat pieminēts.

Attiecīgi tas pats Seat Leon Cupra piederās pie Seat nevis Cupra zīmola. Manās acīs Seat pēdējos Seat Leon Cupra modeļus saražoja 2018. gadā, šobrīd ražotais Cupra Leon manā un šī fanu kluba izpratnē jau pieder pie Cupra zīmola. Mašīna protams viena un tā pati, bet tā kā bļemba cita, tad arī jaunais modelis uzreiz iederās šajā fanu klubā kamēr vecais modelis skaitās pie Seat.

Tieši šī iemesla dēļ man ir grūti uztvert nopietni Cupra fanu klubu kā markas entuziastus, jo ja viņi nodalās no Seat, tad tai markai nav nekā tāda par ko jūsmot vai diskutēt - ne tur vēstures ne tur tjūninga.

R(8) 25.novembris 2022 16:44
1 0 Atbildēt

Neraksti mulkibas ja nezini , Cupra ir un bus Seat , tapat sobrid tirgu tiek piedavati Seat Leon Cupra , Seat Ateca Cupra , Seat Ibiza Cupra un Seat Tarraco Cupra , neesmu Seat fans , bet autosporta vesture viniem ir diezgan iespaidiga , 90mito vidu vini pat piedalijas WRC ralija ar savu komandu , 2000so sakuma DTM , sobrid tiek parstaveta WTCC un WTCR ar loti labiem panakumiem un to , ka vini sevi velas pozicionet ka jaunu auto zimolu , tas ir tikai marketinga triks un nekas vairak

MMX 25.novembris 2022 17:06
1 0 Atbildēt

Un es vēlreiz atkārtošos - Cupra īpašnieki šajā saietā norobežojas no Cupra saknēm Seat paspārnē. Papēti internetā pieejamās bildes, es kaut kā neredzu tur neko tādu, kas ietu zem SEAT zīmes, visi ir tikai jaunie modeļi, kas jau iet zem Cupra zīmes. Tas, ka mums tirgotāji vēl nezināmu iemeslu dēļ mēģina pastumt Cupra zem Seat ir vairāk dīlera nopelns, jo pat wikipēdija Cupra Leon nodala no SEAT.

Pats Seat protams ka ir ar savu vēsturi un tiem pašiem vecajiem Leon modeļiem ārzemēs ir savi fanu klubi, kas tad arī koncentrējas uz to markas mantojumu, bet šis nav tas gadījums.

R(8) 25.novembris 2022 19:24
0 2 Atbildēt

Nekur nav norobezojusies , ta Cupra tiek tirgota oficalaja Seat majaslapa un Seat dilercentros , tad jau Golf GTI ari varetu norabezot no parejiem VW un teikt , ka ta ir atseviska marka , pareizak butu teikts , ka Seat megina sev izveidot atsevisku sporta modeli , par piemeru nemot Fiat , kur sporta un tuningoti automodeli ir zem nosaukuma Abarth vai ka BMW , kurs partop par Alpina

R(8) 25.novembris 2022 13:08
8 0 Atbildēt

Kartejas padomju savienibas atraugas , kur auto tiek pasniegts ka statusa apliecinasanai

. 25.novembris 2022 13:31
2 0 Atbildēt

Pavaicāju amerikānim, ar kādu auto brauc - atbildēja ka Ford. Ar kādu Ford modeli? Ford truck, pikaps mūsu mēlē. Sīkāk nezināja, jāskatoties papīros. Viņam nav laika un vajadzības masēt sev prostatu ar tāda modeļa īpašniekiem. Auto brauc un ar to pietiek.

msh 27.novembris 2022 14:40
0 0 Atbildēt

Tas ir no stulbuma un pārticības, un likumu niansēm. Pie mums tāda pikapa braucējs zinātu kāds viņam ir motors jo pērkot tiktu apsvērti katra motora plusi un mīnusi - kā arī zinātu modeli, jo starp Ranger, F-150, F-250 un kas tur vēl ir, ir šausmīga starpība izmēros, kā arī nepieciešamajā vadītāja apliecībā.

Ābols 28.novembris 2022 10:42
0 0 Atbildēt

Latvju prātiņos jā... Staigās ar caurām zeķēm un izdilusām apenēm, bet brauks ar krutu svaigu autiņu kredītā. Jo varēs papontoties 'man ir, bet tev nav!'

Jā tev ir lielas kredītsaistības dēļ kurām tu dzīvo no algas līdz algai, kur pat 100€/mēn sadārdzinājums var sašūpot tavu finansiālo stāvokli, bet es dzīvoju neuztraucoties un spēju veidot uzkrājumus!

Labāk lai kupra publisko cik no visiem pārdotajiem auto ir iegādats, bez kredīta saistībām... Nav jālepojas par lietām kuras ņem uz aizņēmuma pamata.

srt 25.novembris 2022 17:43
1 0 Atbildēt

Varavīksnes karogu nesēji arī kādreiz čikājās pa krūmiem...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti