Ziema mūs ir pārsteigusi nesagatavotus. (+ VIDEO) 24

 
Tavs Auto TV | 28.novembris 2022 12:11

Kārtējo reizi mūs ziema ir pārsteigusi nesagatavotus. Neierasti siltais novembris daudziem autovadītājiem ļāva līdz pēdējam brīdim atlikt pāreju uz ziemas riepām - un tad pēkšņi iestājās sals, sniegs un panika satiksmes plūsmā. Šajā video kopā ar “Sports Racing Technologies” vadītāju Ģirtu Krūzmani parunāsim par auto vadītāju iemaņām un ziemas riepu izvēli.

 
Visi komentāri
 
Reku 28.novembris 2022 12:37
13 0 Atbildēt

Pirmā ziema 21. gs. pienācā pēkšņi un strauji, nebrīdinot labricīgos autovadītājus. Nu šausmas, ne. Tas viss būtu ticami ja runa būtu par pirmsskolas vecuma bērnu iestādi, bet ja ziema var pārsteigt pieaugušus cilvēkus - tad es saku, lai nāk tā komēta un noslauka visus pamuļķus.

Asaris 28.novembris 2022 13:18
5 0 Atbildēt

Es skatijos pēc sivēna speķa biezuma, sniegam vajadzēja būt 10. Decembrī. Man tāds šoks tagad un esmu pilnīgi pārsteigts nesagatavots.

Ietaupa lohi katru gadu 0,1mm protektoru riepai un tad maina riepas kad sniegs jau 10cm, un skrien citiem pakaļā un sēž 6 stundas pie servisa lai nomainītu.

650 28.novembris 2022 13:28
2 0 Atbildēt

Lai panāktu TO, ka "vadītājiem" tā pāriešana pāri/par pāreju pāriet laicīgi, sen jau bija laiks izmainīt obligātās pāriešanas datumu uz 1.novembri. Jo vairumā gadījumu tieši novemberī mūs stihiski apmeklē šitā te pati pirmā "negaidītā" stihija.Līdz 10.nov toleranti atgādināt, līdz 20jam turēt ciet un rakstīt oficiālus brīdinājumus,bet pēc 20tā uz pillu kloppi baudīt uz katra stūra un sodīt pa pilno.

Valsts mērogā izveikt izmeklēšanu un (beidzooott,1reiz) "noskaidrot"- ar kādu tā saucamo "ReAģentu" tiek slacītas (vai kaisītas) Latvijas brauktuves.Kurš (mums,Lohiem) organanonizēja šitā te suuuuda "iepirkumu" un un kuŗš izstrādāja tā ebioķīmisko nanosasstāvu.Jā.

Kā tas izskatās, ka ar šo te suuuudu apšpritzētā brauktuve uz vairākām stundām kļūst vienkārši bīstama visam un jebkam pa to kustošajam.KUŗŠ diez (mums) vispār šitā te "izstrādāja" šito te "pašattīrīšanās koncepciju".

Kā tas var būt, ka (mums, pēc 7cm biezi/biezās sniega segass uzsegšanās) pat Rīgas Galvass pislētā tāda daudzmaz "galvena" (sabtransu/pārvadoša) iela izskatās apm kā pēc 4tā Passaules Kaŗa.

Kā var būt, ka pa šādi "apstrādātu" brauktuvi nespēj pabraukt pat Rīgassatiksmes torlejbuss.Iespējams, pat ar (dzīvu) cilvēku kravu savā iekšpusē.Ja buss (iespējams) ticis vadīts apzinātā sānslīdzē- kapc nava arrestēts tā vadītājs??

Ja (varbūt) kādas tās naglotās riepas ar šito te dziļā bezceļa 8cm dziļo portektoru paredzētas (arī) sabtransam- attiecīgi no kuŗa tad dātuma (mums,Lohiem) tās tiek (tiks) iemērotas. Jā.

MMX 28.novembris 2022 14:14
2 0 Atbildēt

Teiktu, ka tas smidzināmais šķidrums ir stipri švakāks kā iepriekšējais (cik saprotu sāli no Baltkrievijas vairs nepērkam), attiecīgi tikai loģiski būtu ja ar lāpstām tiktu nostumts liekais sniegs un apstrādātu jau sniega atlikums, nevis kā līdz šim lietu to šķidrumu pa tiešo kupenā. Visticamāk iesaistītās personas zin, ka jaunais sāls neko īsti nekausē, bet braukt ar nolaistām lāpstām ir ekonomiski neizdevīgi, attiecīgi pagaidām visi izliekas par beigtiem līdz vai nu līķu kaudzes kļūs pārāk redzamas, vai arī vadītāji iemācīsies pārvietoties arī pa jauno putru.

Vakar braucot no saviem laukiem tieši iedomājos, ka kaisīts ceļš vairs nekūst tā kā iepriekš, pat nosacīti aktīvi izmantotam ceļam pa vidu stāv nelielas rises, kas nebija novērojamas iepriekšējos gados, bet problēma nav tāda, ko nevarētu risināt vienkārši nolaižot lāpstas, itsevišķi uz LVC pārziņā esošajiem ceļiem.

Kā šo problēmu risināt Rīga? Visticamāk tikai vācot un izvedot sniegu.

Opis 28.novembris 2022 13:32
20 2 Atbildēt

Padumjajā savienībā nebija datuma no kura jālieto ziemas riepas un arī tādu ziemas riepu nebija! Tas, kurš pamanījās tikt pie sava auto, bija pietiekami saprātīgs, lai mācētu to auto sataupīt, jo zināja, ka nākamo auto var arī nedabūt!

Vernons 28.novembris 2022 13:42
1 1 Atbildēt

Riepu nebija! Deficīts! Dažam labam jaunas sakalta garāžā stāvot.

Opis 29.novembris 2022 10:34
1 0 Atbildēt

Jap, man ar sakalta! Uzmontēju un kā sāku braukt, spogulī pamanīju melnas strīpas uz sniega, jo gumija sabira un protektors nodrupa! Tālāk par kādiem 10-15 metriem no garažas netiku.

Pļurkt 28.novembris 2022 13:43
2 1 Atbildēt

Bija gan ziemas riepas - "Sņežinka".

Toties komunistu laikos es neatceros nevienu gadījumu kad sniega tīrītājs brauca ar paceltu lāpstu, tikai kaisot!!!

Toties tagad ne tikai gaida 3 dienas kad beigs snigt, bet arī nobrauc tikai uzkaisot sāls porciju = neko netīrot!!! Līdz ar to tā sāls + sniega žļurga vēl 2 dienas nostāv.

+++++++++++

Vēl atļaujās kaut ko muldēt, ka pie komunistiem visu darīja nekvalitatīvi!!!!

Nuja 28.novembris 2022 13:50
4 1 Atbildēt

Nu, ne jau visu....baltiešus deportēja diezgan kvalitatīvi - bet vai par to ir jāpriecājas? Labi vien ir, ka sabruka tautu cietums, tikai žēl ka ne līdz galam.

darklight 28.novembris 2022 14:39
2 0 Atbildēt

Atkal jau kādam jāpaspīd ar gudrību, ka PSRS nebija ziemas riepu. Un man jau kuro reizi nākas atkārtoties, ka PSRS nebija vasaras riepu! Visas pieejamās riepas pēc būtības bija vissezonas.

vecai,taisies 28.novembris 2022 15:50
2 0 Atbildēt

Kad tu,padumjais, izbeigsies,jo prātiņā pieņemties Tev nav lemts.Ko interesē Tavas blata atceres!

tirdzniecības bāze 28.novembris 2022 15:52
2 0 Atbildēt

Bija ziemas riepas,bija.Ja Opis nezina,tas runā viņam par labu-godīgs sīkais gariņš.

Opis 29.novembris 2022 10:36
2 0 Atbildēt

Jā, jā, arī šodien daudzi domā, ka vissezonas riepa ir ziemas riepa! ;)

Bet teikšu kā ir, jebkura padumjās savienības ražotā riepa bija totāls mēsls, ja salīdzina kaut vai ar mūsdienu vislētāko ķīnas riepu!

Ķencis 28.novembris 2022 14:40
2 0 Atbildēt

Kārtējās atrunas! Bezatbildība,Birokrārija,Bardaks!!!

arba 28.novembris 2022 17:38
1 0 Atbildēt

Zinat kada degvielas ekonomija braucot ar paceltu lapstu

Padomju laika 90% vieglo pa ziemu guleja !

Pļurkt 28.novembris 2022 17:47
1 2 Atbildēt

Tāpēc ka bija ļoti labi organizēts sabtranss!!!

Uz darbu ar sabiedrisko varēja aizbraukt bez problēmām pat uz blakus pilsētu.

Savs auto bija faktiski ko vasarā atpūsties (uz ezeru vai jūrmalu aizbraukt) vai uz dačiņu aizbraukt, kur ziemā darīt nebija ko!

darklight 28.novembris 2022 20:29
3 0 Atbildēt

Tu runā muļķības. Starppilsētu transports tiešām gāja daudz biežāk nekā tagad, bet Rīgas tālaika sabiedriskais manās atmiņās ir palicis kā kaut kādas inkvizīcijas šausmas. Graboši tramvaji, izsaluši trolejbusi un Ikarusi ar pilnu salonu izplūdes gāzu. Un cik bieži bija tā, ka tajā transportā fiziski nevarēja iekāpt pēc pusstundas salšanas pieturā un nācās turpināt salt nākamo pusstundu! Nebija arī kam sūdzēties, jo neviens ne par ko neatbildēja. Drausmas! Bet par tām ziemā neizmantotajām mašīnām bija cits stāsts. Vairumu no viņām ziemā vispār nevarēja pielaist, jo aķi bija pusdzīvi un arī viss pārējais bija kā bija. Daļai to, kas brauca, katru rītu bija sadalītāja vāciņš jāņem nost un jāžāvē. Skaidrs, ka daudzi izvēlējās nenodarboties ar šādu jebļu un kulties kaut kā nebūt ar to pašu sabiedrisko. Un vēl viens aspekts - toreiz bija ļoti daudz šoferu, kas nemācēja, baidījās un bija pilnīgi nespējīgi pabraukt ziemā.

Pļurkt 29.novembris 2022 8:53
0 0 Atbildēt

Kādu vēl pusstundu???

Lielum lielākais vairums pilsētas sabtransa Rīgā no kādiem 7 - 19 kursēja ar intervālu 5 - 10 minūtes!

Labi atceros ka uz kaut kāda tur teātra pirmizrādes beigām pie Nacionālā teātra tika sadzīti vismaz 10 divsastāvu trambuļi.

Auksti bija tikai RVR ceptie trambuļi! Škodas tramvaji un trolejbusi, kā Ikarusi bija pietiekoši silti par 20 grādu salā.

imzz 29.novembris 2022 11:05
2 0 Atbildēt

Jā, jā. Idille, pastāsti vēl ;) Tātad, 3. trolejbuss, C.tirgus -Sarkandaugava, pietura Mākslas Muzejs. Gaida baigie bari, trol. piebrauc, visi iegāžas, pēdējie iekšā netiek, atmet ar roku, gaida nākamo. Pēdējie, kuri tikuši iekšā, smagi atspiežas pret durvīm ( kuras vadītājam ar 4 . piegājienu izdevies aizvērt ). Ja nepaveicas, vēl nosmērē jakas plecu daļu ar solidolu no devīgi saeļļotā durvju mehānisma.

Parādās nākamais 3-ais. Bet vēl nav iegriezis Kr. Valdemāra, toreizējā Gorkija ielā, gaida pie luksofora, kad piebrauc divi dzeltenie Ikarusi, dažrei pat trīs. 3.maršruts no Bolderājas, vēl kāds no Imantas. Izgāžas atkal bari, kuri iecerējuši ar 3. trolejbusu doties tālāk. Un jautrība turpinās.

Pļurkt 29.novembris 2022 14:08
0 1 Atbildēt

Nezin, nezin - man uz Iļģuciemu vispār nekādu problēmu nebija! Skatoties no kurienes jābrauc....

1. un 4. tramvaji (pēdējā ne reizi tā ir nesanāca pabraukt),

9. trolejbuss - garmoška,

3., 13., 20., 35., 36 autobusi.

Takšu pietura aiz stūra.

Ilgāk par 10 minūtēm pat 12 naktī netiku gaidījis.

imzz 29.novembris 2022 11:42
1 0 Atbildēt

Padomju laika 90% vieglo pa ziemu guleja !

Jo tos neturēja pie mājas, bet garāžu kooperatīvos. Un, ja garāža bija tikai 20 min. gājiena attālumā, tas bija tuvu. Dažreiz laimīgā auto īpašnieka garāža bija tik tālu, ka uz to bija jādodas ar "labi organizēto sabiedrisko transportu.

650 28.novembris 2022 21:51
1 0 Atbildēt

Man (atkakal) ira tas pats vecais/labais "jautāJums"-i)..Kā Tā. Kā Pēc. Nunahu Jam.

Ja (kā jau te 16cm augstāk precīzi izteicās @MMX) tas šobrīd visā Valstī globāli pielietojamais sālsžļurgass maisījums nepilda savas funkcijas- tad Kāpēc tas vispār tiek pielietots? Kas (mums) to "izmēģināja" un Kuŗš to "pieņēma" un/vai "sertifificicicēja" ?

Te taču būtu burtiski galīgi viena alga- vai tas ir mazsālīts, vai nedasālīts, vai vienkārši kaut kādīgi brīnumaini citādi maz efektīvs suuds.Kurš attiecīgos apstākļos (un uz daudzām stundām!) šo te sacūkoto brauktuvi vienkārši "ieziepē".

Vai tas ir "normāli", ka tas rīgassatikmes garais akordeorna buss nevar pabraukt? Tas ir ok, ka tā gofra izlokās uz visām pusēm un aste iesit pa elektrības stabu? Ko, cik passažieru tur bija tobrīd salonā? Kas būtu, ja līdzīgs sanesums notiktu braucot pretējā virzienā? Dzīvākas (dzimum)satiksmes stundā? Kuŗš te tad būtu "vainīgs", ja kādam kārtējajam mājsaimniekam tas suuds iesistu frontālo? Par/ko tie tur vadošie pretīgie demogandonaogi mums stāstītu? Ka LOHI (atkal) nemāk braukt, vai ko? Brrr..

Freijers 29.novembris 2022 9:19
1 0 Atbildēt

Reāli lažo ar ceļu tīrīšanu, tas nr.1.

Par tām riepām...tā kā vasaras riepas nelietoju principā, un spriežot pēc labām montāžas cenām, ietaupu 1-2 riepas gadā uz to vien + gemorojs, kad sākās "sezona" ar tām nomaiņām. Bet patiesi, ziemas gumijas jāliek jau tad, kad oktobris klauvē pie durvīm, nevis pēdējā momentā. Ja mainītu gumijas, laikam brauktu ar naglām dēļ ceļu uzkopšanas īpatnības. + vēl idioti, kam pie pirmā sniega dirsas jāslidina visur kur var un (drīzāk) nevar...

ZZZZ 29.novembris 2022 11:26
1 0 Atbildēt

Labā riepa tavam džīpam ir tikai tik laba cik laba ir blakus vai aizmugurē, kur nu vēl pretimbraucošajam auto mobīlim tajā brīdi

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti