Valsts varētu piešķirt līdzekļus saistībā ar plūdiem Jēkabpilī 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.janvāris 2023 20:07

Nākotnē ir paredzēts piešķirt līdzekļus saistībā ar Jēkabpilī izveidojušos kritisko situāciju, secināms no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) šodien pēc koalīcijas sanāksmes paustā žurnālistiem.

"Tad, kad būs skaidrs, kādā veidā būs finansiāli jāpalīdz, tad mēs arī, protams, to darīsim," sacīja valdības vadītājs, uzsverot, ka visā valstī pašlaik uzmanības centrā ir notikumi Jēkabpilī.

Premjers norādīja, ka, lai gan ūdens līmenis ir nedaudz pazeminājies, tomēr situācija pilsētā joprojām ir ļoti kritiska un bīstama. Šādos apstākļos politiķis aicina tos, kuri dodas apskatīt situāciju, apdomāt, vai tas ir nepieciešams, un neapdraudēt sevi ar šādu rīcību. Valdības vadītājs norādīja, ka, ja dambis nespēs veikt savu funkciju, aizturot vižņu masu, tad atrašanās šajā vietā būs ļoti bīstama dzīvībai.

Kariņš akcentēja, cik svarīgi ir netraucēt atbildīgajiem dienestiem strādāt, un piebilda, ka, tiem, kuri vēlas redzēt šo dabas fenomenu, nav jādodas klātienē, jo attālināti ir pieejami vizuālie materiāli.

Kā ziņots, pirmdien plkst.5 ūdens līmenis Jēkabpils novērojumu stacijā bija 8,24 metri virs nulles punkta. Augstākais ūdens līmenis - 8,92 metri - tika sasniegts sestdien ap plkst.9, un tas bija tikai piecus centimetrus zemāks par 1981.gada pavasara plūdu rekordu.

Pēdējās divās diennaktīs ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminās nepārtraukti, taču lēni. Iesākumā tas kritās par vienu centimetru stundā, patlaban tas samazinās par diviem centimetriem stundā. Upe Jēkabpilī aizvien ir piepildīta ar vižņiem, ledus kustība ir minimāla.

 
Visi komentāri
 
apskatot sitāciju 16.janvāris 2023 23:07
2 0 Atbildēt

Kad vienosies par otkata normu,tad arī piešķirs.Lai jau kampj.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti