Stāvvietu un citu ceļazīmju izvietošana iekšpagalmos turpmāk jāsaskaņo ar pašvaldībām 3

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 26.janvāris 2023 13:43

Stāvvietu un citu ceļazīmju izvietošana iekšpagalmos turpmāk jāsaskaņo ar pašvaldībām, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka ir stājušies spēkā grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas nosaka, ka satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus uzstāda un noņem atbilstoši būvprojektam. Ja būvprojekts nav nepieciešams, ceļa pārvaldītājs atļauju satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu uzstādīšanai un noņemšanai, izņemot minētās darbības uz valsts autoceļiem, saskaņo ar attiecīgo pašvaldību, ja tajā ir izveidota attiecīgā struktūrvienība, visos citos gadījumos atļauju saskaņo ar LVC.

Satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi ir ceļazīmes, gulošie policisti un citi. Tas nozīmē, ka turpmāk gadījumos kad nav plānoti būvdarbi un nav nepieciešams būvprojekts, bet ir vēlme uzstādīt ceļazīmes iekšpagalmos, gulošu policistu un citi saskaņojumi ir jāsaņem attiecīgajā pašvaldībā.

Galvaspilsētā, kur ir lielākais skaits ar šādiem saskaņojumiem, satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu (ceļazīmju) uzstādīšanas shēmas tagad jāsaskaņo ar Rīgas domes Satiksmes departamentu.

Patlaban vienīgā pašvaldība, kura nav izveidojusi attiecīgo struktūrvienību, kura saskaņos satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu izvietošanu, ir Jūrmala. Līdz šādas struktūrvienības izveidošanai satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu uzstādīšanu Jūrmalas teritorijā turpinās saskaņot LVC.

 
Visi komentāri
 
Koa 26.janvāris 2023 19:38
0 1 Atbildēt

Agrāk varēja likt ko grib un kā grib?!?

Slinkais 27.janvāris 2023 22:22
0 0 Atbildēt

laikam varēja. sanāk nama iedzīvotāji, un nolemj ka pagalmā var parkot tikai viņi. saraksta viens otram atļaujas un piesaka karu pārējiem. pat ja zeme jamiem nepieder

robchix 29.janvāris 2023 22:44
0 0 Atbildēt

Varēja agrāk.

Blakusmāja kaut kā izcīnīja zīmes ka tikai ar attiecīgām atļaujām bet celinā platums nepieļāva tur likt auto, ja neuzbrauc uz tipa zaļās zonas. Ceļa transformācija ir dārga un māja protams nepiekrita jo jāmaksā visiem bet lietos tiki tie, kam pietks vietas.

Izsaucot muņikus visi kas tur salikuši, dabū plāksterus par zaļo zonu!

Kā tur vispār varēja dabūt to zīmi ka tikai ar atļaujām?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti