Plānots mazināt ēnu ekonomikas īpatsvaru lietotu transportlīdzekļu tirdzniecības jomā 6

 
Nozare.lv | 31.janvāris 2023 13:55

Valdība otrdien apstiprināja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas izstrādāti, lai paaugstinātu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodokļu administrēšanas pasākumu efektivitāti un mazinātu ēnu ekonomikas īpatsvaru lietotu transportlīdzekļu tirdzniecības jomā.

VID ir konstatējis, ka automobiļu pirmreizējā reģistrācijā Latvijā tiek iesaistītas fiziskās personas, kuru starpniecību izmanto juridiskās personas ar mērķi slēpt gūtos ienākumus no uzņēmuma saimnieciskās darbības. Gūto ienākumu slēpšana negatīvi ietekmē ne tikai valsts budžetu un sabiedrības dzīves kvalitāti, bet arī uzņēmējdarbību, kas izpaužas negodīgā nodokļu konkurencē.

Tādēļ likumprojekta mērķis ir paplašināt atsavināšanas aizlieguma reģistrēšanu uz noteiktas kategorijas transportlīdzekli, ko iegādājas fiziska persona citā Eiropas Savienības dalībvalstī un reģistrē Latvijā savā īpašumā. 

Ar grozījumiem paredzēts noteikt personām pienākumu sniegt nepieciešamo ziņu apjomu, lai nodrošinātu VID iespējas veikt risku izvērtējumu, mazinātu nodokļu nenomaksas gadījumus lietotu transportlīdzekļu tirdzniecības jomā un novērstu izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Likumprojekts izstrādāts sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, VID, Satiksmes ministriju un biedrību "Auto asociācija". Tas ir iekļauts valsts budžeta likumprojekta pavadošo likumprojektu paketē.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 31.janvāris 2023 16:34
5 1 Atbildēt

Tā izskatās, ka VID lobē auto plačus un uzliek mīksto brīvajam tirgum. Nu nekas, pirksim Vācijā, vai Lietuvas placī un reģistrēsim Lietuvā, lai VID iet uz poda!

Opis 31.janvāris 2023 16:31
3 2 Atbildēt

Vai varētu lūdzu uzrakstīt cilvēkam saprotamā veidā? Vai pareizi saprotu, ka es vairs nevarēšu pats Vācijā no Her Fritz nopirkt auto un reģistrēt to CSDD ar kauferi, man tagad vajadzēs strarpniekplaci, kas rakstīs rēķinu uzziņu un iekasēs savus simtpadsmit euro!?

boliks 31.janvāris 2023 17:50
1 0 Atbildēt

Īstos perekupus tāpat neaiztiks, tos, kas pie pārdošanas auto nepārreģistrē, bet pārdevēju lūdz noņemt no uzskaites.

Šeit stāsts ir par salīdzinoši dārgiem auto. nra.lv/ekonomika/lat...u-pircejus.htm

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nepilni 400 000 eiro - Ferrari jaunais modelis 12Cilindri (+ FOTO)

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pieteicis jaunu modeli 12Cilindri, kas viņu piedāvājumā nomainīs 812 Superfast un būs pieejams kupejas un Spider modifikācijās. Lasīt vairāk

 

Aplēsta summa, ko par vēja parkiem varētu saņemt iedzīvotāji (+ VIDEO) 6

Gadiem ilgi savstarpēji “cīnoties” iedzīvotājiem un vēja parku attīstītājiem, Latvija pamatīgi iepalikusi saviem kaimiņiem vēja enerģijas attīstībā. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti