Aptauja: Tikai 3% Latvijas iedzīvotāju tuvāko trīs gadu laikā plāno iegādāties elektroauto 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.februāris 2023 10:47

Tuvāko trīs gadu laikā iegādāties elektroauto plāno 3% Latvijas autovadītāju, bet 20% ir gatavi par to padomāt, secināts lietoto automašīnu tirgotāja "Longo Group" veiktajā aptaujā.

Vienlaikus 58% neplāno sēsties pie elektroauto stūres, un no tiem 25% norādīja, ka viennozīmīgi to nedarīs. Vairāk nekā puse jeb 53% norādījuši, ka galvenais iemesls, kāpēc nevēlas iegādāties elektroauto, ir augstā cena, pat neskatoties uz valsts atbalstu. Otra problēma, ko norādījuši 38% respondentu, ir neattīstīta infrastruktūra.

Citās Baltijas valstīs situācija ir līdzīga - Lietuvā tuvākajā nākotnē pirkt elektromobili plāno 5% šoferu, bet Igaunijā - 4%. Kā iespējamu to vērtē 12% igauņu un 19% lietuviešu.

Lietuvas autovadītāju vidū katrs trešais jeb 31% aptaujāto viennozīmīgi neplāno pirkt elektroauto, vēl 27% drīzāk neplāno. Igaunijā 28% noteikti neplāno pirkt elektroauto tuvākajos trīs gados, bet vēl 37% drīzāk neplāno.

Neērtu infrastruktūru kā iemeslu, lai nepirktu elektroauto, visvairāk jeb 63% gadījumu izcēluši lietuvieši. Igaunijā tādu ir 50%, bet Latvijā - 38%. Uzlādes stacijas neesamība līdzās mājām ir trešais svarīgākais faktors, kas traucē auto iegādi - tā norādīja 39% Latvijas, 43% Lietuvas un 35% Igaunijas autovadītāju.

Aptauja veikta 2022.gada novembrī un tajā piedalījās 712 autovadītāji no Latvijas, 708 - no Lietuvas, un 411 no Igaunijas. 

AS "Longo Group" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 12,97 miljonu eiro apmērā. "Longo Group" patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Longo Group" apgrozījums 2021.gadā Baltijas valstīs bija kopumā 30,2 miljonu eiro apmērā, kas, salīdzinot ar 2020.gadu, ir pieaugums divas reizes. Tostarp "Longo Group" Latvijas uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā sasniedza 9,6 miljonus eiro.

"Longo Group" darbojas lietotu automašīnu tirdzniecības segmentā. Uzņēmuma filiāles, kurās noris automašīnu tirdzniecība, ir atvērtas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā. Savukārt Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā uzņēmumam ir filiāles, kas specializējas automašīnu iepirkumā, lai tās realizētu Baltijā.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
R(8) 6.februāris 2023 12:22
5 3 Atbildēt

Plano , es ari planoju tuvakaja vai talakaja nakotne iegadaties zemesgabalu uz Marsa

n0@$$ 6.februāris 2023 14:57
4 5 Atbildēt

Lepojaties ,ka esat bomži un nevarat atļauties elektromobīli vēl trīs gadus

iciks 6.februāris 2023 14:25
3 2 Atbildēt

Vai tad nesen nebija raksta par to, ka vai 30% Latvijas iedzīvotāju tuvākajā laikā pirks elektromobili?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti