Jauno elektrovilcienu iegādei un remonta centra izveidei nākamgad plānoti 76,5 miljoni eiro 5

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 6.decembris 2023 14:49

Satiksmes ministrijas (SM) 2024.gada budžetā 235,8 miljoni eiro jeb 30% no kopējā ministrijas finansējuma paredzēti reģionālajam sabiedriskajam transportam iedzīvotāju ilgtspējīgas mobilitātes veicināšanai, tostarp 76,5 miljoni eiro paredzēti jauno elektrovilcienu iegādei un remonta centra izveidei, aģentūru LETA informēja SM pārstāvji.

SM pārstāvji norāda, ka finansējums plānots jaunu elektrovilcienu iegādei, dzelzceļa infrastruktūras darbības nodrošināšanai, dotācijām reģionālajiem autobusiem, kā arī braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanai.

Nākamā gada budžetā dzelzceļa infrastruktūras darbības nodrošināšanai piešķirti papildu 19 miljoni eiro, un kopumā dotācija dzelzceļa infrastruktūrai pasažieru pārvadājumiem būs 64,2 miljoni eiro.

Dotācijām reģionālajam sabiedriskajam transportam - vilcieniem un autobusiem nākamgad budžetā atvēlēts 93,8 miljonu eiro finansējums, tostarp papildu piešķirtie 18 miljoni eiro. Reģionālajā autobusu satiksmē plānots palielināt pasažieru pārvadājumus ar mūsdienīgiem autobusiem - ērtākiem, kā arī pielāgotiem personām ar ierobežotām spējām un aprīkotiem ar veloturētājiem, norāda SM pārstāvji.

Tāpat kā līdz šim, finansējums paredzēts braukšanas maksas atvieglojumu nodrošināšanai konkrētām iedzīvotāju grupām, tostarp daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti un citām pasažieru kategorijām. Vienlaikus, īstenojot sociālo taisnīgumu, pirmo reizi budžetā piešķirts papildu finansējums viena miljona eiro apmērā braukšanas maksas atvieglojumiem bērniem bāreņiem pilsētu sabiedriskajā transportā.

Finansējums arī paredzēts vienotas sabiedriskā transporta biļešu sistēmas plašākai ieviešanai reģionālajos pasažieru pārvadājumos, dodot iespēju iegādāties vienotu biļeti no brauciena sākuma punkta līdz galamērķim reģionālās nozīmes maršrutos.

Savukārt satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) atzīmē, ka viena no nozares prioritātēm ir virzība uz zaļo kursu, īstenojot pasākumus, kas veicina iedzīvotāju ikdienas pārvietošanos ar sabiedrisko transportu, tostarp risina arī piekļūstamības izaicinājumus.

Briškens arī norāda, ka nākamā gada laikā satiksmē tiks palaisti visi 32 jaunie elektrovilcieni. "Ir sperts liels solis, vienlaikus turpināsim darbu, lai nodrošinātu iedzīvotājiem ērtākus maršrutus, palielinātu, nevis samazinātu pieturvietu skaitu, un pasažieru pieredzi braukšanai vilcienos padarītu ērtu un piekļūstamu ikvienam", uzsver Briškens.

Jau ziņots, ka SM 2024.gada budžets nozares attīstībai ir 788 miljoni eiro. Budžetā plānotie pasākumi nozares prioritātēm ir virzība uz zaļo kursu, drošības un piekļūstamības nodrošināšana, labas pārvaldības ieviešana un starptautiskās konkurētspējas stiprināšana.
 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krotow 6.decembris 2023 22:02
3 0 Atbildēt

Klau, kur tad palika paši vilcieni? Jau novembrī solīja tos palaist.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti