Peugeot 408 Latvijas Gada auto 2024 finālā izcīna 4. vietu (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Velocita | 9.decembris 2023 11:33

Četrpadsmit ekspertu žūrijai balsojot par konkursa Latvijas Gada auto 2024 finālistiem, novatoriskais Peugeot 408 izcīnīja augsto 4. vietu.

Žūrijas tiesnešu balsis nopelnīja jaunā modeļa drosmīgais dizains, modernais un praktiskais interjers, kā arī jaunās tehnoloģijas.

Turklāt Peugeot 408 augstais rezultāts nebija vienīgais franču zīmola panākums. Nominācijā Pilsētas Apvidus auto 2024 par labāko tika atzīts Peugeot 2008, kurš pārspēja Hyundai Kona Electric un Renault Austral, bet Latvijas Gada auto 2024 Dizaina balvu saņēma Peugeot 508.

Šogad Latvijas Gada auto konkursam bija pieteikts 21 titula pretendents. Finālā Peugeot 408 konkurēja ar BAIC Beijing X55, Citroën C4 X, Hyundai Ioniq 6, KGM Torres, Nissan X-Trail un Renault Austral.

Ignorējot tipu un dizaina konvencijas

Peugeot modeļu klāstā 408 ieņem īpašu vietu un izceļas ar dinamisku fāstbeka siluetu un neatkārtojamu stilu. Kaķisko stāju, kas piemīt visiem jaunākajiem Lauvas zīmola modeļiem, papildina asas līnijas un ilkņiem līdzīgā gaismas signatūra.

408 profila dalījums starp krāsotajām un melnajām virsbūves daļām rada papildu dinamiku un uzsver pasažieru salona plašumu. Pārsteidzoši ģeometriski 20 collu diski rada iespaidīgu vizuālo efektu, un to neparastais dizains perfekti saskan ar jaunā 408 oriģinālo ārieni.

“Peugeot piemīt eksperimentētāja gars. Tas ir zīmols, kas nebaidās radīt kaut ko neparastu un riskēt. 408 izceļas ar to, ka nav kārtējais SUV. Tajā ir apvienots labākais no vairākiem automobiļu tipiem – no SUV ir aizgūts lielāks klīrenss un augstāka sēdpozīcija, savukārt fāstbeka virsbūve ir pamats praktiskam salonam ar ērtu piekļuvi bagāžai, kā arī labai aerodinamikai un zemākam smaguma centram. Taču pāri visam ir spēcīgs dizains, kas uzrunā gan pircējus, gan nejaušus garāmbraucējus,” saka Latvijas Gada auto žūrijas tiesnesis un raidījuma TV Auto Ziņas veidotājs Aldis Zelmenis.

408 ir izstrādāts uz Peugeot EMP2 platformas. 4690 mm garajam auto ir 2787 mm riteņu bāze un plata šķērsbāze. Neskatoties uz sportisko jumta līniju, bagāžas nodalījuma tilpums ir 536 litri, bet bagāžas maksimālā ietilpība – 1611 litri.

Jaunais i-Cockpit un progresīvi braukšanas palīgi

Peugeot i-Cockpit tiek pilnveidots jau desmit gadus. Jaunajā Peugeot 408 tas piesaka jaunus ergonomikas, kvalitātes, praktiskuma un tehnoloģiju standartus ar jaunu multivides sistēmu Peugeot i-Connect.

408 kompaktais stūresrats ir ergonomiski optimizēts un piedāvā dažādus vadības rīkus. Tieši virs tā ir iebūvēts 10 collu digitālais ekrāns, ko GT izpildījumā papildina 3D tehnoloģija. Digitālo paneli var pilnībā pielāgot, un tam ir vairāki režīmi (savienotā navigācija, multimediji, enerģijas plūsma u.c.), kas ļauj personalizēt dažādus iestatījumus.

10 collu centrālais skārienekrāns novietots nedaudz zemāk kā mērinstrumentu panelis un ir pietuvināts vadītājam, bet zem tā izvietoti konfigurējami skārienjutīgi īsceļa taustiņi.

“Peugeot ergonomikas un dizaina speciālisti ir paveikuši lielisku darbu. Kokpita jaunākā versija piedāvā augsta līmeņa ergonomiku, ko lielā mērā veido modernās tehnoloģijas. Domāju, ka gados jaunāki pircēji novērtēs, kā šeit ir integrēti dažādi vadības rīki. Turklāt uzslavu ir pelnījusi ne tikai vadītāja vieta, bet viss salons, jo tam ir komfortabla otrā sēdekļu rinda un ģimenes lietām vai hobijiem piemērots bagāžnieks. Tas viss ir apvienots plašam pircēju lokam pieejamā pakotnē,” Latvijas Gada auto 2024 ceturtās vietas ieguvēju raksturo konkursa žūrijas tiesnesis, žurnāla KLUBS auto apskatnieks Toms Timoško.

Ar sešām kamerām un deviņiem radariem aprīkotajam modelim ir 30 modernas braukšanas palīgsistēmas, to skaitā adaptīvā kruīza kontrole, tāldarbīgs aklās zonas brīdinājums (75 m), aizmugures satiksmes brīdinājums un nakts redzamības sistēma, kas brīdina par dzīvniekiem, gājējiem un velosipēdistiem, pirms tos apspīd gaismas kūlis.

Efektīva piedziņa

Jaunā Peugeot 408 izstrādes vadmotīvs bija augsta efektivitāte, kam līdz minimumam jāsamazina degvielas patēriņš un CO₂ emisija. Tāpēc īpaša uzmanība tika pievērsta aerodinamikai, un gaisa pretestības koeficients šim modelim ir tikai 0,28.

Īpaši ekonomisku un vienlaikus dinamisku braukšanu nodrošina divas uzlādējamā hibrīda iekārtas. HYBRID 180 e-EAT8 apvieno 150 ZS iekšdedzes dzinēju un 81 kW elektromotoru, savukārt HYBRID 225 e-EAT8 iekšdedzes dzinēja jauda ir 180 ZS. Abu vidējais degvielas patēriņš ir tikai 1,4 litri, CO2 izmeši 31 g/km, bet sniedzamības rezerve simtprocentīgi elektriskajā režīmā – līdz 61 km.

Šos dzinējus papildina jaunā 136 ZS vieglā hibrīda 48 V sistēma, kas ietver 1,2 litru benzīna dzinēju un 6 pakāpju automātisko pārnesumkārbu ar iebūvētu elektromotoru. Tās vidējais degvielas patēriņš ir tikai 5,1 litrs, bet CO2 emisija – 114 g/km.

Lai apmierinātu pēc iespējas plašāka pircēju loka vajadzības, dzinēju piedāvājumā ir iekļauts arī 1,2 litru PureTech benzīna dzinējs ar 131 ZS jaudu, kas standartā tiek komplektēts ar 8 pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

 

 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 9.decembris 2023 18:44
3 0 Atbildēt

Man arī pirmajā momentā likās, ka Peugeot ir kļuvis kaut kas ievērojams. Bet kad salīdzini ar citiem brendiem cenas un piedāvājumu, tad ievelkas pamatots smīns.

Šeit ir skaidrs, 130 pusklibie zirgi ir variants, kuru izskatīs tikai pensionāre uz baznīcu, ja vien kāds ir pensionārei atļāvis pensiju priekš auto. Karoč, šie zirgi nebrauc...nu tā, ka vispār nebrauc. Tātad 180zs lētākais 40k€. Var redzēt, ka ir totāli saspiedušies. Jā, eksterjers ir labs, bet nav tik superīgs, kā izskatās smukajos video. Interjers absolūti nē. Ne kvalitāte, ne gaume. Kur nu vēl pieminēt tehnoloģijas, kuras salīdzinot ar citiem brendiem nav nekas izceļams. Ir drīzāk mazāk, kas par to summu varēja būt. Un tad salīdzinām. Škoda Kodiaq L&K 43k€. Nemaz nerunājot par šī brīža piedāvāto Audi Q5 4x4 265zs par 47k. Kur šeit būtu kaut jel kāda motivācija izvēlēties 408?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti