CSDD aicina: brauc droši! (+ Video nr.1/6 - Transportlīdzekļa sagatavošana ziemai) 13

 
Tavs Auto TV | 16.janvāris 2024 21:08

Lai arī mēs visi ļoti labi zinām, ka kalendārais gads (vismaz Latvijā – un pagaidām) sastāv no četriem gadalaikiem, bieži par ziemas klātbūtni mēs atceramies vien tad, kad sniegs jau ir ‘līdz ausīm’, jūsu auto durvis aizsalušas un loga mazgātāju šķidrums - sasalis. Šajā video runāsim par šķietami pašsaprotamām lietām, par kurām nevajadzētu aizmirst, ziemu sagaidot.

 
Visi komentāri
 
anoagask 17.janvāris 2024 0:42
2 0 Atbildēt

Ļoti laicīgs vai arī ļoti novēlots materiāls?

650 17.janvāris 2024 2:31
6 0 Atbildēt

Un kur tad tie sērgas izplatītāji, kuri te jau rudens sēņulaikā laicīgi aicināja izdarīt Pareizo izvēli un laicīgi iegādāties centrālķīnas euroreģionam domāto (autorizēti sertificēto) produkciju? Kā tā sevi pierāda slavenajās "vienīgajās 3dienās/gadā"?

Kā klājas rīgas Lohiem, kuriem bija "jāizvērtē" savu (tupo) bazaru un kuriem "pa sniegu" nav jābrauc praktiski tikpat kā nekur un/vai nekad?

:-) 17.janvāris 2024 10:22
0 25 Atbildēt

Pagaidām, nekas labāks par Skandināvijas tipa (mīkstā gumijas sastāva) riepām, Latvijas mainīgajiem apstākļiem, nav izgudrots. Funkciju, kā ziemas riepa, pilda ideāli. Sniegs un ledus neietekmē auto stabilitāti Latvijā noteiktajās maksimālā ātruma robežās.

ZZZZ 17.janvāris 2024 11:19
1 0 Atbildēt

Vai kādam ir izdevies sazvanīt šo CSDD drošas braukšanas nodarbības ziemas apstākļos tālr? Vairākas dienas pagaidām nesekmīgi 🔔 Kur nu vēl operatīvi...

Svarīga informācija dalībniekiem

Vienas nodarbības laiks – 1 stunda un 30 minūtes. Pasākums paredzēts fiziskām personām un iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta – viens zvans – viena rezervācija vienai personai.

Gadījumā, ja kāds autovadītājs netiek uz iepriekš pieteikto nodarbību, lūgums informēt par to, lai varētu operatīvi piedāvāt vietu citiem pretendentiem - zvanot pa tālruni 26553336.

Apmācības šogad plānots vēl aizvadīt Madonā, Jelgavā un Rīgā. Lūgums sekot līdzi informācijai par pieteikšanos uz šo reģionu ziemas braukšanas konsultācijām

m 17.janvāris 2024 11:29
1 1 Atbildēt

nopirku svaigu auto ar svaigām Goodyear ultragrip ice (laikam 2. modelis) - savu stāstu par ideālo ziemas riepu funkciju vari sarullēt un iespraust ... Uz apledojuma ļoooti neizteiksmīgs sniegums, salīdzinot ar radžotām riepām - izslīdot straujš saķeres zudums, radžotā riepa daudz prognozējamāka un slīdot tomēr turpina nodrošināt kaut kādu saķeri.

Testu veicu tajā pašā dienā ar radžotu/neradžotu auto.

Redzu 3 iemeslus vispār apsvērt neradžotās riepas:

- Nobraukums nospiedošā daļā pa pārsālīto Rīgu

- Vajadzība izbraukt uz Rietumiem no Lietuvas

- Pārvietošanās ar vienu ziemas/vissezonas komplektu

Sergejs 17.janvāris 2024 13:00
0 6 Atbildēt

Esmu līdz šim braucis tieši ar GY UG Ice 2 un šoziem uzliku GY UG Arctic 2.

 Līdz ar to varu pilnībā piekrist m teiktajam.

 Uz sniega vai biezas putras kārtas īpašas starpības nav, bet tā kā tagad, kad jau nedēļu ir ledus apakšā, divas dažādas lietas. 

 Ar radzēm protams arī uzgāzējot lampiņa sāk mirgot, vakar uz P89 pat ar 5 robu (DSG 7 kārba), toties bremzēšana diena pret nakti - neradžōtās atpūšās maliņā. Par šo kā arī visu ap riepām var šajā kanālā paskatīties:

www.youtube.com/@tyrereviews

Sergejs 17.janvāris 2024 13:05
0 5 Atbildēt

Aizmirsu piebilst, akustiskais komforts ar neradžotām protams par 100%(tiešajā nozīmē) labāks, bet modernās radžotās no Nokian, GY, Michelin arī ir tīri klusas. Viena jaunkundze, kad viņai uzdāvināju GY UG Arctic 2 lai nomainītu nobrauktās "HZ kas", pat izteicās "vau, tik klusas"

650 17.janvāris 2024 13:39
1 0 Atbildēt

Riepas (tāpat kā mašīnas un to Vadītājus) vajadzētu vērtēt objektīvi.Piem, 80/20.Tas GYice pilnīgi noteikti ierindojas tajos "augstākajos" 20% un pēc būtības tā ir viena no visos laikos labākajām bezra'džu ripām, kura savulaik vinnējusi visādus "skandināvu" testus ar pašu skandināvu piedalīšanos. No kuriem praktiski ir tikai viens nokiāns, un tas pats ražo arī neskaitāmus ziemai šaubīgus tos tur centrāl eurolohu modeļus.

Kā arī, to GYice nevajadzētu sajaukt ar dažādiem citiem "ultragrip" paveidiem, kuri ir euro rudensriepu kategorijā.

Kas attiecas vēl uz ice2 (cerams arī uz jauno ice3), tad tieši vispārēji/vidējo īpašību ziņā tas ir lielisks un vienādi droši darbojas temperatūru diapazonā no -20 līdz +20, gan uz sausas, gan mitras, gan slapji suudainas virsmas.Ja (varbūt) kāds cits brendmodelis to tomēr "pārspēj" uz ledus, tad pārējās disciplīnās tur noteikti būs šaubīgi vai pat garantētas auzas.Īpaši ja slīdamībā uz vienkārši "mitra" asfalta.

Salīdzināt radžu un bezradžu uzvedību uz reāla ledus nav īsti godīgi- to var darīt ziņkārības nolūkā.Mēģināt kko "izspiest" no bezradzēm ir galvenokārt blatošana savu Vadītāja spēju pierādīšanai.Laba radžu riepa ir laba arī uz asfalta, taču tā drusku grab un arī plus grādos savā vairumā ir ar visādām niansēm.Galvenais mīnuss te ir to dažādo Demagogu (šarlatānu) izplatītā laža ar galvas un faktu tendenciozu sagrozīšanu.

Ja cilvēks nejūtas drošs vai pieļauj vienu liktenīgu kļūdu pa visu ziemu- viņam visdrīzāk ka "ļoti gribētos" pagriezt laiku atpakaļ un pēc būtības ir pilnīgi pie dsas, vai viņš tur būtu "grabējis" un asfaltu/bojājis, vai bezledus bezsniega dienās "lietpratēju" (lohu) acīs drusciņ pēc loha izskatījies.Tas tur "max 3diennaktis/gadā" ir kāreiz TAS, uz ko katram būtu jāgatavojas un dēļ kā mēs te katrreiz teoretizējam un viskautko te  kakukulkulējam.Kļūda izmaksā dārgāk.

Sergejs 17.janvāris 2024 15:38
2 0 Atbildēt

Parakstos zem katra teikuma. 

Ja decembra beigās vēl metās doma "a moš vajadzēja tomēr kā parasti neradžoto GY UG Ice 3 ņemt nevis Arctic 2 ar radzēm" tad pēdējo nedēļu katru dienu domāju ka izvēlētās radzes ir ļoti ok manai ārpuspilsētas braukšanai.

650 18.janvāris 2024 0:15
1 0 Atbildēt

Ja ne ilgstoši izvērstā propaganda, tad iespējams ka daudzi norītu to krupi un izvēlētos radzes.Pie kam, ja vairs reti kurš izbrauc ārpusē.Ja arī brauc, liela daļa mēdz apvienot spēkus un noīrēt busu.Kur (prottams) tas apriepojums ir tāds kāds ir un pie (aiz) stūres attiecīgi mēdz randomā gadīties arī dažādi gadījuma vadītāji ar atšķirīgiem uzskatiem/Par.

Kā arī, diez vai kādam ir "statistika" (kuras neesot pat pašam cssd) par katra konkrētā starpgadījuma "patiesajiem" iemesliem.Nupat sadurs'mē.elvē kāds bija nofilmējis- priekšā braucošais (kuŗš saskaņā ar cns brauc pēc iesp tuvāk visam Labajam) ar labo riteni iebrauc pļurā.Pareizāk,drusku pieskaras netīrītajai apmalei.Jā. 

Cits gudrinieks atkal ieliek tukšā priekšpiedziņas auto bagažniekā maisu ar suudiem.Teiksim, kādu tādu 59kg svarā.Un lepni vienatnē Brauc (mauc).Viss ir z-biss.Jā.

ZZZZ 17.janvāris 2024 14:24
0 0 Atbildēt

Cik tad tur īsti ar tām radzēm ir ieteicamais/rekomendējamais ātrums max? Jaunākiem izstrādājumiem varētu būt ātrāks jau kā 80km/h? Un pat vienādi labas/sliktas riepas uz dažādiem auto, to piekares/massas uc utt īpatnību ietekmē var tos cm stipri pamainīt. JĀ. Tas irA tāpat kā neko nedos 4x4 ja pa priekšu būs sastrēgums no traktoriem vai istiem ar 2x4.😝

Sergejs 17.janvāris 2024 15:44
1 0 Atbildēt

Ir sanācis "bik" virs 90km/h ieskrieties - nekādu problēmu. Pēc ātruma indeksa "T" sanāk ka ražotājs pieļauj 190km/h, tas konkrēti par to kas manam auto ir virsū:

www.riepas.lv/Riepas/G00025...AR/UG-ARCTIC-2

650 21.janvāris 2024 23:34
0 0 Atbildēt

Veca saruna, bet ja/nu kāds interesents atver.Ar rad'žu riepām praktiski nav tāda reāla max ierobežojuma.Jo...riepu ātrum indeksa ātrumburts "pieļauj" kustību ar "pārsniedzošu" ātrumu vis maz 30 sek.Diez vai kāds būs tik dikti Dros'mīgs, ka uz kāda LV ceļa noturēs tos 190 tiešām ilgāk/par minūti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 5

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti