Gandrīz puse autoīpašnieku pēdējo 20 gadu laikā nav izraisījuši nevienu negadījumu 22

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

LTAB | 16.jūlijs 2024 14:00

46,91% autoīpašnieki – fiziskas personas (269352) laika posmā kopš 01.05.2004. līdz šim, nav izraisījuši nevienu ceļu satiksmes negadījumu (turpmāk - CSNg), liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) dati par kopumā reģistrētām 574076 fiziskām personām. Savukārt 0,42% autoīpašnieku (2444) šajā laika posmā bijuši atbildīgi par vairāk nekā piecu CSNg izraisīšanu.

LTAB apkopotā statistika par autoīpašniekiem – fiziskām personām liecina, ka pēdējo 20 gadu laikā 35,33% autoīpašnieku (202867) izraisījuši CSNg vienu reizi, 11,53% (66199) – divas, 3,87% (22221) – trīs, bet 1,38% (7925) – četras reizes. “Šie dati rāda, ka lielākā daļa autoīpašnieku ir salīdzinoši apzinīgi vadītāji, un to apdrošināšanas vēsture ir laba vai pat izcila. Tajā pat laikā tie autovadītāji, kuru apdrošināšanas vēsturē ir lielāks skaits izraisīto CSNg, parasti grēko arī ar dažādu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kas apdrošinātāju vērtējumā padara tos par augstākas riska klases klientiem,” skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

LTAB jau informēja, ka šī gada 1. augustā beigs darboties esošā Bonus - malus (BM) sistēma, transformējot to uz centralizētu apdrošināšanas vēstures datu sniegšanas servisu bez sarežģītiem algoritmiem un formulām, kas padarīja līdzšinējo BM sistēmu grūti uztveramu.

Līdz šim BM sistēma nodrošināja apdrošināšanas vēstures datu, - izraisīto ceļu satiksmes negadījumu (apdrošināšanas gadījumu) un apdrošināšanas dienu skaitu, pārskatīšanu reizi gadā par pēdējiem 11 gadiem. Turpmāk personas apdrošināšanas vēstures datu atjaunošana tiks veikta katru dienu, par periodu kopš 01.05.2004.

Vērtējot klientu riskus, apdrošinātāji joprojām ņems vērā transportlīdzekļa īpašnieka vai reģistrētā turētāja apdrošināšanas vēsturi, kas ietver līdzšinējo apdrošināšanas gadījumu un apdrošināšanas dienu skaitu rādītājus, kā arī citus kritērijus / riska faktorus, kuri ir katra apdrošinātāja ziņā (piemēram, dati par īpašnieka soda punktiem, transportlīdzekļa izmantošanas mērķis un vieta u.tml.).

 

 
22 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
sviesc 16.jūlijs 2024 16:39
9 0 Atbildēt

sanāk apmēram 15% vadītāju ir kaut reizi iekļuvuši csng, pārējos 85% par to soda ar radariem, dārgām octām utt represijām.

Sergejs 16.jūlijs 2024 14:41
7 0 Atbildēt

"Gandrīz puse autoīpašnieku pēdējo 20 gadu laikā nav izraisījuši nevienu negadījumu"

 Velk uz turpinājumu:"par to viņiem tiks piemērots sods", jo par kaut ko jau tas autovadītājs ir jāsoda, kaut vai profilaksei😁

Jūrmalnieks 16.jūlijs 2024 16:05
7 2 Atbildēt

Daudzās eiropas valstīs šis ir atrisināts, ka ar auto drīkst braukt tikai tas kurš ir apdrošinātāju līguma norādīts kā vadītājs. Ja gribi iedot kādam savu auto, tad jāsazinās pie sava apdr. Kur uz konkrēto laiku pasaki ka vadīs arī x persona, viņi paskatās konkrētās valsts DB tās personas vadīšanas vēsturi un attiecīgi sareiķina izrakstot reiķinu kuru jaapmaksā lai varētu legāli konkrētais cilvēks sēsties pie tava auto stūres.

Ja apstādina un pārbaudot doķus redz ka neesi apdrošināts uz konkrēto auto, sodi ir vairākos simtos jo auto vadi principā bez apdr.

Tāpēc pārsvarā cilvēki arī šo godīgi ievēro. (Protams ar kapeikp. Izņēmumiem)

Pie mums reģistrē auto kaut uz vietējā bomāra kurš vēl nav nodzēris savu pasi un vari taisīt sūdus cik gribi, izbēgot no atbildības(jo auto/apdr. nav uz tava vārda) bet inkaso var mēģināt meklēt bomārus cik grib....

Pārējie no tā cieš jo protams ka neko piedzīt no tādām personām nevar... Tāpēc veidojas deficīts un 'ceļ' visiem lai šajā kopējā katlā būtu nauda.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Rīgā ceļa zīmēm ticēt nevar, ceļu būvnieki Vianova nedarbi uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 5.9.2024 (+ VIDEO) 11

Ceļa remontētāji atkal grēko ar ceļa zīmju un vadstatņu izvietošanu, iAuto atkal spiests pieminēt projektētāju, būvnieku un kontrolētāju atbildību. Taču ir arī labā ziņa - vieta, kur vecais asfalts satiekas ar jauno, šoreiz nofrēzēta godam, tādēļ neveido atsitienu, kas būvniekiem izdodas ne vienmēr. Lasīt vairāk

 

Gaidām 2026. gadu: Volkswagen atdzīvinās vēsturisko zīmolu Scout 4

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen paziņojis, ka atgriezīs dzīvē vēsturisko zīmolu Scout, piedāvājot klientiem apvidus auto un pikapus ASV tirgū. Lasīt vairāk

 

Sadursmē ar autobusu uz Daugavpils šosejas dzīvību zaudē auto vadītājs 19

Ceturtdien sadursmē ar autobusu uz Daugavpils šosejas dzīvību zaudējis automašīnas vadītājs, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Kā krēmīgs kakao. Kulinārijas blogere bauda jauno Lexus LBX (+ VIDEO) 4

Lexus LBX ir mazākais zīmola krosovers, un šo eleganto pilsētas krosoveru šoreiz izmēģinās kulinārijas blogere un kūku cepšanas eksperte Anna Panna, īstajā vārdā Anna Birmane. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti