Hyundai Čehijas rūpnīca sasniedz pirmo miljonu 1

 
iAuto | 13.jūnijs 2013 10:41

Svētki Hyundai nometnē! – dienvidkorejiešu Čehijas rūpnīcā Nošovicē no konveijera nobraucis miljonais Hyundai automobilis.

Nošovices rūpnīcā, kas tika uzcelta 2008.gadā Hyundai ieguldījis 1,2 miljardus eiro. Viss sākās ar vienu maiņu, kas izgatavoja 116 000 automašīnu gadā un modeli i30, kura pirmais eksemplārs pa rūpnīcas vārtiem izbrauca 2008.gada 3.novembrī.

Šodien Čehijas rūpnīcā strādā trīs maiņas, kas saražo 300 000 Hyundai gadā. Gada apgrozījums ir 3,2 miljardi eiro, rūpnīcā strādā gandrīz 3500 darbinieku, bet vēl 7000 iesaistīti uzņēmumos, kas piegādā detaļas galvenajai ražotnei.

Kopā ar kompakto i30 Hyundai Čehijas rūpnīcā top arī modeļi ix20 un ix35.

Latvijā Hyundai i30 cena sākas no 14 490 eiro, ko dīleri prasa par piecdurvju hečbeku, kas komplektēts ar 100 ZS 1,4 litru benzīna dzinēju un sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu. Līdzīgi aprīkots trīsdurvju modelis maksā par 700 eiro vairāk.

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 14.jūnijs 2013 11:56
0 0 Atbildēt

Krievijā arī ir autofabrika līdzīga čehijā esošajai - TAGAZ, kuru arī uzbūvējuši hyundai. Pēc aprakstiem un foto(skat. IT) var noprast, ka tehnoloģiski tas ir teju pats modernākais fabriķis Krievijā. Un ražo tur Korejā jau noņemtus no ražošanas auto - tādus kā jaguarlīdzīgā Sonata, pirmo Santa Fe, sākotnējos Accent modeļus. Krievijā pēc "jaguar" līdzīgās SONATAS (2001.g.modelis), joprojām ir liels pieprasījums, arī klasiskais santa Fe netiek smādēts, jo cenas ir sakarīgas. Cik saprotu, visas daļas tiek ražotas Korejā, bet tajā fabriķī tikai tiek salikts kopā. Čehijā aptuveni tas process ir līdzīgs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti