Amerikāņi uzbūvē ātrāko amfībiju pasaulē (+ foto; video) 6

 
iAuto | 28.jūnijs 2013 15:57

ASV kompānija WaterCars iepazīstinājusi ar savu pirmo projektu – amfībiju Panther, ko paši nodēvējuši par ātrāko šāda veida transportlīdzekli pasaulē.

Pa sauszemi universālā Panther, kas itin labi jūtas arī bezceļos, pārvietojas ar ātrumu līdz pat 128 km/h, bet uz ūdens tās maksimālais ātrums sasniedz 70,5 km/h.

WaterCars ražojumam ir stiklšķiedras korpuss ar putuplasta pildījumu, viegla tērauda šasija un Jeep Wrangler līdzīgs vizuālais noformējums. Pēc iebraukšanas ūdenī Panther vadītājam atliek vien nospiest pogu un 15 sekunžu laikā sauszemes transportlīdzeklis pārvēršas par laivu – automašīnas riteņi paceļas uz augšu, un darbu sāk ūdens strūklas dzinējs, ko darbina 3,7 litru Honda sešcilindru benzīna dzinējs ar 250 ZS jaudu.

Tā kā konstrukcija pārsvarā sastāv no nerūsējošiem materiāliem, Panther nebaidās arī no sāļā jūras ūdens. ASV braucamrīka vadīšanai nav vajadzīgas speciālas tiesības, bet, piemēram, Vācijā īpašniekam prasīs sporta laivas vadītāja apliecību.

Pasūtījumu pieņemšanu Panther iegādei WaterCars sāks 1.jūlijā, iespējams tad arī uzzināsim, cik ražotājs vēlas saņemt par savu pasaulē ātrāko amfībiju.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 28.jūnijs 2013 17:10
1 0 Atbildēt

Izskatās, ka šis amfībijas mēģinājums ir lietojams un reāli strādā! Amerikāņiem cena arī parasti ir tīri pieņemama, līdz brīdim, kad auto jādabū uz Eiropā.

Ilona 1.augusts 2015 23:52
1 0 Atbildēt

Izskatās baigi jautri, gaidu ciemos

Vodņiks 2.augusts 2015 3:01
1 0 Atbildēt

Tādas lietas sen jau ir izgatavotas, un brauc pat uz pusi ātrāk nekā šamējais hlams. Vienkārši nevienam necēlās rokas to ražot sērijveidā. Un kas tas par sūda motoru ar tikai 250 zirgiem, kaut litrāža nenormālā, bet jaudas nulle. Man te laivai divi Rotax dzinēji, katrs pa 800 kubiem- kopā attīstīja 2 70 zirgus, un pasažieru kuteri dzīna uz 120 km/h. Tā kā lai te nestāsta- ja vēlas kaut cik normālu ātrumu- jāliek ir divas turbīnas, un uz katru savu dzinēju. Un ar tiem pašiem diviem dzinējiem var triekt uz priekšu arī to auto pa sauszemi uz 280 km/h ka nemetās, un pat ātrāk. Nu vemt gribās redziot tos lielībniekus un viņu pensionāru ierobežojumus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti