Jaunais Renault Captur 2

 
Renault | 5.jūlijs 2013 8:30

Captur ir jauns pilsētas krosovers, ko piedāvā Renault. Plūdlīnijas izceļ tā izteiksmīgās formas, bet lielie riteņi, paaugstinātais klīrenss, plašā gaita un stāvais uz priekšu izvirzītais vējstikls veido unikālu MPV, SUV un hečbeka apvienojumu, ko iecerējis un īstenojis Renault. Renault Captur lieliski iederas plašā auto personalizācijas programmā, jo, pateicoties daudzajām kombinācijām ar virsbūves diviem krāsas toņiem, riteņu krāsām, gaišo un tumšo iekšējo apdari, salona audumiem un grafiskajiem motīviem, auto šķitīs pievilcīgs izteikti dažādām gaumēm un vēlmēm.

Renault Captur. Foto: iAuto

Bīdāms aizmugures sēdeklis nodrošina ideālu līdzsvaru starp to, cik daudz vietas ir pasažieriem un viņu bagāžai. Kopumā auto celtspēja ir 455 dm3 (līdz bagāžnieka pārsegam). Pasažieru nodalījumā divas veiksmīgas inovācijas akcentē Captur lietotājam patiesi draudzīgo raksturu: liela atvilktnes veida mantu glabātuve, kas vadītājam ir viegli aizsniedzama un kuras ietilpība ir 11 litri, un noņemami sēdekļu pārvalki, kam ir rāvējslēdzēja aizdare un ko viegli var kopt.

Papildus tādām tradicionālām lietām kā navigācija, Bluetooth un atskaņotājs, instrumentu panelī integrētais Renault R-Link multimediju planšetdators nodrošina pieeju jauna līmeņa interneta pieslēgumam, kurā atrodama papildināta bibliotēka ar iecienītākajām motosporta aplikācijām.

Renault Captur. Foto: iAuto

Paaugstinātā braukšanas pozīcija autovadītājam nodrošina ērtu braukšanu. Automašīna piedāvā lieliskas pasīvās drošības nodrošināšanas iespējas, turēšanos uz ceļa un bremzēšanas sniegumu. Braukšanas komforts Captur automašīnās ir sasniegts pateicoties B platformai, kas izmantota arī jaunajās Clio automašīnās.

Patīkama braukšana un degvielas ekonomija ir vienojošās Captur 100% turbo dzinēju klāsta iezīmes. Pieejamie benzīna dzinēji ir Ebergy TCe 90 (trīs cilindri un tikai 898 cc) un TCe 120 EDC (četri cilindri, 1198 cc). Pēdējais no minētajiem dzinējiem ir pieejams ekskluzīvi ar EDC pārnesumkārbu (Efficient Dual Clutch), kas nodrošina tūlītēju un līdzenu reakciju. Auto ir pieejams arī ar dīzeļdzinēju dCi 90, kurš izmanto tikai 3,6 litrus/100 km un CO2 emisijas daudzums ir tikai 95 g/km*, kas ir rekordzemi skaitļi Captur automašīnu segmentā. Ar EDC pārnesumkārbu šis modelis būs pieejams no 2013.gada jūlija.

Līdz pat 16% plastmasas, ko izmanto Captur ražošanā, tiek iegūta no otrreizējās pārstrādes.

Renault Captur ir 5 gadu vai 100 00 km nobraukuma garantija.

Renault Captur ir "Latvijas Gada auto 2014" pretendents.

* R-link ir multivides planšetdators, kas integrēts automašīnas instrumentu panelī. R-Link piedāvā interaktīvus pakalpojumus, kuru darbībai nepieciešams interneta pieslēgums un aktīva Web lapās pieejamo iecienīto pakalpojumu izmantošana. Baltijas valstīs šāda veida piedāvājums vēl nav pieejams, taču to plāno ieviest 2014. gadā.

Renault Captur. Foto: iAuto

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 5.jūlijs 2013 10:09
0 1 Atbildēt

Vispār jau līdzīgs JUKam. Varbūt, nav tik agresīvs dizains. No aizmugures gan ļoti neinteresants. Cenas arī līdzīgas. Tie kas noliedz JUKE agresivitāti, paņems šo.

GB12 5.jūlijs 2013 10:36
0 1 Atbildēt

Domāju, ka drīzāk jau Mokku... Latvijā maz cilvēku uzticas franču mašīnām. Tos pārsvarā pērk uzņēmumi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 54

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti