"Nissan" vadītājs brīdina Lielbritāniju par iespējamo izstāšanos no ES

 
Nozare.lv | 8.novembris 2013 16:45

Japānas autobūves kompānija "Nissan Motor Co." pārskatīs savas investīcijas Lielbritānijā, ja valsts nolems pamest Eiropas Savienību (ES), paziņojis uzņēmuma vadītājs Karloss Gosns.

Šādus komentārus viņš izteicis, prezentējot jauno "Qashqai" modeli, kuru paredzēts ražot Sanderlendā, kur "Nissan" nodarbina 6500 cilvēkus.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons ir apsolījis, ka gadījumā, ja konservatīvie gūs uzvaru nākamajās parlamenta vēlēšanās, kas gaidāmas 2015.gadā, viņš līdz 2017.gadam sarīkos referendumu par turpmāko dalību ES.

Nissan Juke Nismo Foto: iAuto.lv

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, kā "Nissan" reaģētu, ja Lielbritānija izstāsies no ES, Gosns sacīja: "Ja kaut kas mainīsies, mums nāksies pārskatīt mūsu stratēģiju un mūsu investīcijas nākotnei."

Tomēr viņš piebilst, ka scenārijs par Lielbritānijas izstāšanos no ES ir maz ticams.

Tāpat Gosns norādīja, ka Sanderlendas rūpnīca ir viena no visproduktīvākajām Eiropā, bet "Qashqai" ir "Nissan" vispārdotākais modelis Eiropā.

Šī automašīna veido vairāk nekā pusi no Sanderlendas rūpnīcas ražošanas apjoma, un Gosns uzsver, ka jaunais modelis nodrošina daudz darba vietu šajā pilsētā.

Vienlaikus viņš arī pavēstīja, ka pēc piecus gadus ilgušas lejupslīdes Eiropas automašīnu tirgus "nonācis tuneļa galā".

Gosns prognozē, ka nākamgad Eiropas tirgus varētu būt stabils, iespējams, reģistrējot nelielu izaugsmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti