Briti sola pasaulē ātrāko dīzeļa superauto (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 30.aprīlis 2014 7:50

Britu kompānija "Trident Performance Vehicles" sākusi pieņemt pasūtījumus modeļa "Iceni" iegādei, ko paši dēvē par pasaulē ātrāko un ekonomiskāko dīzeļa sportkāru.

Plānotas trīs modifikācijas ar rodstera, fastbeka ("Iceni Magna") un universāla ("Iceni Venturer") virsbūvēm. Visi sportkāri aprīkoti ar 6,6 litru turbo astoņcilindru dzinēju un sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Motoram paredzētas trīs jaudas pakāpes - bāzes versija attīstīs 400 Zs un 948 Nm, kas sportkāram ļauj sasniegt 320 km/h un no vietas līdz simtam paātrināties 3,7 sekundēs.

Foto: Publicitātes foto

Par papildu maksu tehniķi motora jaudu pacels līdz 436 ZS un 1286 Nm, bet pasūtot speciālu sacīkšu paketi superauto jauda pieaugs līdz 670 ZS (1422 Nm).

Foto: Publicitātes foto

Ražotājs apgalvo, ka ar pilnu degvielas tvertni "Iceni" spēs nobraukt vairāk nekā 3200 kilometrus. Pie tam spēka agregāts var strādāt gan ar parasto dīzeļdegvielu, gan ar dažādiem biodīzeļa veidiem. Vidējais degvielas patēriņš jauktajā ciklā – 4,1 litrs uz 100 km.

Foto: Publicitātes foto

Papildaprīkojuma sarakstā "Trident Performance Vehicles" iekļāvis salona apdari ar ādu, alkantaru un karbona aplikācijām, sānu spoguļu un vējstikla apsildes sistēmu, elektriski regulējamus sēdekļus, "Clarion" multimediju sistēmu ar septiņu collu ekrānu.

"Iceni" bāzes modeļa cena sāksies no 96 000 britu mārciņu ($ 161 300).

Foto: Publicitātes foto

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
MaksLareks 30.aprīlis 2014 11:42
3 1 Atbildēt

Kādā sakarā atkal izlaiž kārtēlo auto kam ātrums virs 300 km/h.Vai tad pasaulē ir tādas ielas,ka tik ātri atļauts pārvietoties.Nu un it sevišķi Latvijā tādus auto jāaizliedz ar likumu,jo pa mūsu ceļiem var braukt tikai ar 30 līdz 50 km/h.Braukšana virs 60 km/h jau ir bīstama dzīvībai-un to var formulēt kā noziegumu.

ZAZ 30.aprīlis 2014 14:08
2 0 Atbildēt

Nevajag tik kategoriski,es ar savu zapīti šad tad atvelku 120 km.

Palaidniex 30.aprīlis 2014 17:22
1 1 Atbildēt

komentārs tāds, ka nu tos vāģus taisītos ražot tikai priekš Latvijas megatirgus...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti