"Ford Tourneo Courier" cena sāksies no 15 150€ (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 6.maijs 2014 7:14

Jūnija sākumā Eiropas tirgū kļūs pieejams "Ford" kompaktais daudzfunkcionālais minivens "Tourneo Courier." Vācijā to var pasūtīt jau tūlīt un bāzes versijā tas maksās 15 150 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Uz "Ford Fiesta" bāzes radītais minivens ir 4,16 m garš, kas ir par nepilniem 10 cm mazāk kā "Volkswagen Golf" VII. "Tourneo Courier" paredzēts vadītājam un četriem pasažieriem, bagāžas nodalījumā ietilpst 484 litri, aizmugures sēdekļa atzveltni var dalīt proporcijās 60:40 un nospiežot pogu noliekt uz priekšu. Divvietīgā variantā bagāžnieka tilpums pieaug līdz 1740 litriem. Aizmugurē uzstādītas plaši atveramas bīdāmās durvis, tādēļ apsēšanās aizmugures sēdeklī vai piekļūšana tur noliktajām mantām grūtības nesagādās.

Foto: Publicitātes foto

Minivenu varēs pasūtīt ar vienu benzīna vai diviem dīzeļa motoriem. 95 ZS jaudīgais 1,6 litru TDCi dīzeļdzinējs uz 100 km patērē vidēji 4 litrus degvielas, bet 75 ZS 1,5 litru agregāts – 4,1 litru uz 100 km. Par papildu maksu abus motorus var aprīkot ar Start-Stop sistēmu un Econetic tehnoloģiju, kas degvielas patēriņu samazinās līdz attiecīgi 3,7 un 3,9 litriem.

Foto: Publicitātes foto

Viena litra EcoBoost trīscilindru turbo benzīna dzinējs attīsta apaļus 100 ZS un 170 Nm, vidēji tas patērē 5,4 litrus uz 100 km vai 5,2 litrus, ja klients pasūta versiju ar Start-Stop sistēmu un Econetic tehnoloģiju. Komplektā ar šo motoru minivens sasniedz maksimālo ātrumu 173 km/h un līdz 100 km/h paātrinās 12,3 sekundēs.

Foto: Publicitātes foto

Minivena drošības aprīkojuma komplektā būs frontālie un sānu drošības spilveni vadītājam un pasažierim, spilvens vadītāja ceļgalu aizsardzībai (papildu maksa 89€), riepu spiediena kontroles sistēma, drošības jostu spriegotājs un Isofix stiprinājumi. Paredzēts arī sensors, kas brīdina par neuzliktām drošības jostām otrajā sēdekļu rindā. Jau no rūpnīcas "Tourneo Courier" komplektēts ar ABS, ESP, "Emergency Brake Assist," vilkmes kontroli un ROM ("Roll-Over Mitigation") – sistēmu, kas strādā tandēmā ar ESP un pasargā automašīnu no apgāšanās.

Foto: Publicitātes foto

"Ford Tourneo Courier" paredzētas trīs aprīkojuma komplektācijas: "Ambiente," "Trend" un "Titanium." Bāzes versijas "Trend" aprīkojumā kruīzkontroles un klimatkontroles sistēmas, "My-Connection" radio ar USB un "Bluetooth" pieslēgvietām. Dārgākajā komplektācijā "Titanium" minivens būs komplektēts, tostarp ar 16 collu vieglmetāla diskiem, divu zonu klimatkontroli, vējstikla lietus sensoru, automātisko tuvo/tālo gaismu asistentu, jumta bagāžas sliedēm utt.

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti