Uzņēmumam "Audi" veiksmīgs pirmais ceturksnis

 

Foto: Publicitātes foto

Moller Baltic | 6.maijs 2014 15:00

Jaunajā finanšu gadā Audi Group atkal gūst ievērojamus panākumus — ar vairāk nekā 412 tūkstošiem Audi piegāžu uzņēmumam šis ir bijis visu laiku veiksmīgākais ceturksnis. Kārtējā finanšu gada pirmajos trijos mēnešos Ingolštates automobiļu ražotājs ir guvis ieņēmumus 12,951 miljarda EUR apmērā un 1,314 miljardu EUR peļņu, savukārt uzņēmuma ienesīgums no pārdošanas ir pieaudzis par 10,1%.

Audi 2014. gada pirmajā ceturksnī ir guvis ievērojamus panākumus visos pasaules reģionos. Šajā periodā Ingolštates automobiļu ražotāja Audi zīmola modeļu piegāžu skaits palielinājās par 11,7% līdz 412 846 vienībām (2013. gadā: 369 494). Tā rezultātā Audi Group ieņēmumi pieauga par 10,4% līdz 12,951 miljardam EUR (2013. gadā: 11,734 miljardi). Audi Group peļņa no pamatprodukcijas ražošanas sasniedza 1,314 miljardus EUR (2013. gadā: 1,307 miljardi).

„Lai arī sākotnējie izdevumi jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādē un mūsu starptautiskā ražošanas tīkla paplašināšanā bija lieli, pirmajā ceturksnī no pamatprodukcijas ražošanas mēs guvām 1,314 miljardu EUR peļņu,“ paziņoja AUDI AG Finanšu un organizācijas nodaļas valdes loceklis Aksels Štrotbeks. Viņš pastāstīja, ka uzņēmuma ienesīgums no pārdošanas 10,1% (2013. gadā: 11,1%) atkal ir nedaudz pārsniedzis stratēģisko mērķi robežās no astoņiem līdz desmit procentiem, kas kārtējo reizi apliecina uzņēmuma darbības augsto efektivitāti.

Foto: iAuto.lv

Audi Group peļņa pirms nodokļu nomaksas sasniedza 1,398 miljardus EUR (2013. gadā: 1,432 miljardi).

Gatavojoties turpmākai izaugsmei, Audi ir nolēmis šogad nodarbināt 2000 speciālistus tikai Vācijā vien. Jaunie darbinieki galvenokārt darbosies vieglās konstrukcijas, savienojamības un elektriskās mobilitātes jomā vai tiks iesaistīti starptautiskā ražošanas tīkla paplašināšanā. Papildus tam 2014. gadā aptuveni 750 jauniešiem tiks piedāvāta prakse.

Audi gatavojas izaugsmei arī 2014. gadā kopumā. Četru gredzenu zīmols šogad uzsāks 17 jaunu modeļu un to versiju tirdzniecību. S3 Sedan un A3 Cabriolet* jau ir apskatāmi izstādēs. Jaunais Audi A3 Sportback g-tron* un Audi ražotā e-gāze nozīmē, ka uzņēmuma klienti jau tagad var braukt neitrālā CO2 izmešu režīmā. Marta sākumā Ženēvas autoizstādē uzņēmums arī pirmo reizi plašākai sabiedrībai prezentēja modeļus S1* un S1 Sportback. Pasaules pirmizrādi Ženēvā piedzīvoja arī sportiskā dizainā veidotais Audi TT trešās paaudzes modelis. Audi TT šajā finanšu gadā nodrošinās papildu izaugsmi.

Kopumā 2014. gadā Audi Group plāno nedaudz palielināt ieņēmumus līdz vairāk nekā 50 miljardiem EUR. Sistemātiska starptautisko ražošanas vienību paplašināšana, pieaugoši sākotnējie ieguldījumi jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādē, kā arī citi faktori sākumā samazinās kārtējā finanšu gada peļņu. Tajā pašā laikā pozitīvie piegāžu un ieņēmumu rādītāji, kā arī pieaugošā produktivitāte un darbības uzlabojumi ietekmēs peļņu pozitīvi. Uzņēmums paredz, ka uzņēmuma ienesīgums no pārdošanas sasniegs stratēģisko mērķi robežās no astoņiem līdz desmit procentiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti