"Audi" oficiāli apstiprina krosoveru flagmani "Q8" 5

 
iAuto.lv | 8.maijs 2014 12:33

"Audi" paziņojusi, ka kompānijas vadība oficiāli apstiprinājusi krosoveru saimes flagmaņa "Q8" projektu. Audi Q8 startēs 2017.gadā un tirgū konkurēs ar BMW X6, Range Rover Sport un Mercedes-Benz MLC.

Ingolštatiešu jaunums tiks ražots uz MLB modulārās platformas, ko izmantos arī jaunās paaudzes "Audi Q7," "Porsche Cayenne" un "Volkswagen Touareg," topošajiem "Bentley" un "Lamborghini" apvidus auto.

"Q8" kopgarums būs aptuveni 5 metri. Tā kā "Q8" iecerēts kā izteikti sportiska novirziena modelis, dizaineri tā izskatu pacentīsies nodalīt no praktiskākā "Q7" ar kupejas tipa jumtu un agresīvāka veidola dizaina elementiem.

Flagmaņa bāzes versiju aprīkos ar trīslitru sešcilindru benzīna turbo motoru, bet dzinēju klāsta virsotnē nostāsies četru litru twin-turbo V8, ko iebūvēs versijai "RS Q8." Vēlāk motoru gammai varētu pievienot hibrīda modifikāciju un elektriskās piedziņas variantu ar superauto "R8 e-tron" tehniskajiem komponentiem.

"Audi Q8" cena sāksies no 60 800 eiro, bet noieta tirgus tiks orientēts uz Ķīnu, ASV un Tuvajiem Austrumiem.

Pašlaik "Audi" krosoveru flagmaņa lomu pilda "Q7," kas Vācijā maksā 48.650 - 135.100 EUR.

Audi Q7 testu prototips. Jaunā modeļa starts 2015.gadā.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
JSS 8.maijs 2014 13:23
1 1 Atbildēt

LOL , tas tak evoque..

:) 8.maijs 2014 20:16
1 0 Atbildēt

Tas tak audi q3

:D 8.maijs 2014 21:38
1 1 Atbildēt

Atgādina to neizdevushos rangerover :D

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti