"Audi" prezentēs "A3 Clubsport quattro" prototipu 1

 

"Audi A3" clubsport quattro concept Foto: Publicitātes foto

Moller Baltic | 15.maijs 2014 8:08

Audi prezentēs A3 Clubsport quattro prototipu šā gada Vertezera pasākumā Reifnicā (Karintijā) no 28. līdz 31. maijam. Prototipa pamatā ir S3 Sedan, tam ir piecu cilindru TDI dzinējs ar 386 kW (525 ZS) jaudu. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī Audi TT quattro sporta prototipu, kas debitēja 2014. gada Ženēvas autoizstādē, un desmit sērijveida automobiļus.

„Audi A3 Clubsport quattro prototips mūsu automobiļu pielūdzējiem Verterezerā parāda A3 modeļu saimes sportisko potenciālu un mūsu augstākās klases dzinējus, piemēram 2,5 l TFSI dzinēju. Ar šo izstādes automobili mēs esam sasnieguši maksimumu visās ziņās: jaudā, dinamikā, skaņā, dizianā,“ uzskata Tehniskās izstrādes nodaļas vadītājs Prof. Dr. Ulrihs Hakenbergs.

Prototips, kura pamatā ir S3 Sedan, ir aprīkots ar jaudīgu piecu cilindru TFSI dzinēju. Šis dzinējs ar turbokompresoru un tiešās iesmidzināšanas sistēmu ir īsts veiksmes stāsts. Kopš 2010. gada tas četras reizes pēc kārtas savā kategorijā ir ieguvis titulu „Starptautiskais gada dzinējs“. Ar 2,5 l TFSI ir aprīkots arī Audi RS Q3. Izstādes automobiļa dzinējs ar darba tilpumu 2480 cm3 attīsta 386 kW (525 ZS) jaudu, bet tā specifiskā jauda ir 155,6 kW (211,7 ZS) uz litru. Tā kopējā masa 1527 kilogrami nozīmē, ka masas un jaudas attiecība ir 2,9 kilogrami/ZS. Maksimālais griezes moments 600 Nm tie sasniegts, kad dzinēja griešanās atrums ir no 2300 lūdz 6000 apgriezieniem minūtē. Ātrumu no 0 līdz 100 km/h Audi A3 Clubsport quattro prototips sasniedz 3,6 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir 310 km/h.

Tik pārsteidzoša veiktspēja ir iespējama, pateicoties vērienīgiem uzlabojumiem. To vidū ir liels turbokompresors ar 1,5 bāru relatīvo spiedienu un uzlabots iekšējais dzesētājs.

Jau piecu cilindru pamatkoncepcija padara to par īpašu dzinēju. Aizdedzes secība 1‑2‑4‑5‑3 piešķir dzinējam pašam savu vienreizējo ritmu, ko A3 Clubsport quattro prototipā izceļ ieplūdes un izplūdes sistēma, kas radīta, lai nodrošinātu maksimālu efektivitāti. TFSI dzinējam raksturīgā skaņa ir spēcīgs rēciens. 2,5 l TFSI dzinējs ir izpelnījies atzinību ne tikai par tā skaņu un tehnoloģiju, bet arī vizuālo izskatu. Prototipa dzinēja pārsegs ir veidots no oglekļa šķiedras (CFRP).

Audi A3 Clubsport quattro ir aprīkots ar septiņu pakāpju S tronic transmisiju ar trīs vārpstu izkārtojumu. Tā garais septītais pārnesums samazina degvielas patēriņu, kā arī attiecīgi pielāgots ir beigu pārnesumskaitlis. Autovadītājs var ļaut dubultā sajūga pārnesumkārbai darboties automātiski D un S režīmā vai mainīt pārnesumus manuāli, izmantojot ātrumpārslēgus pie stūres vai transmisijas sviru. Palaides kontroles funkcija ļauj uzsākt braukšanu ar maksimālu jaudu un kontrolē arī riteņu slīdēšanu.

Visu riteņu piedziņas sistēmas quattro pamatā ir hidraulisks vairāku plākšņu sajūgs aizmugurējā asī, kas ir īpaši pielāgots jaudīgā piecu cilindru dzinēja augstajam griezes momentam. Tāpat kā dzinēja pārvaldības sistēma, tā elektroniskā vadība ir iekļauta Audi drive select dinamiskās vadāmības sistēmā, kas ievērojami palielina gan braukšanas prieku, gan drošību.

Ja autovadītājs vēlas izņemt līkumus sportiskā garā, sajūgs spēj novirzīt daļu griezes momenta no priekšējās uz aizmugurējo asi.

Audi A3 Clubsport quattro prototipa uzlabotā šasija rūpējas par drošu un dinamisku jaudu uz ceļa. Pateicoties McPherson piekares alumīnija detaļām, ir samazināta automobiļa neatsperotā masa. Aizmugurējā piekare ar četriem savienojumiem uztver garenvirziena spēku un šķērsspēku atsevišķi. Stūres statnis un stūres pastiprinātājs ir veidots tā, lai stūres un riteņu pagrieziena attiecība pēc iespējas precīzāk atbilstu stūres pagrieziena leņķim. Turklāt stūres pastiprinātāja darbība pastiprinās atkarībā no braukšanas ātruma.

Salīdzinājumā ar sērijveida automobili Audi S3 Sedan šī modeļa virsbūve ir par 10 milimetriem zemāka. Tam ir arī ļoti spēcīgas atsperes un amortizatori. Visus trīs elementus iespējams noregulēt ar piekares statņiem, lai izstādes automobili varētu pielāgot tam paredzētajam uzdevumam neatkarīgi no tā, vai tas atrodas uz ceļa vai sacīkšu trasē.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
TDI 15.maijs 2014 11:43
1 1 Atbildēt

Tad kāds ir dzinējs TDI vai TFSI? Raksta sākumā ir TDI, pēc tam visur TFSI, tie ir divi pilnīgi dažādi dzinēji.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti