Gaisa kvalitātes uzlabošanai Ķīna aizliegs vairāku miljonu automašīnu izmantošanu 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.maijs 2014 7:38

Ķīna līdz šā gada beigām plāno aizliegt sešu miljonu automašīnu izmantošanu, kuru izplūdes gāzes neatbilst kaitīgo izmešu standartiem, tādējādi cenšoties uzlabot gaisa kvalitāti.

Pekinā vien tiks pārtraukta vairāk nekā 300 000 automašīnu ekspluatācija.

Valsts vides aizsardzības aģentūras jaunākie dati liecina, ka 31% no gaisa piesārņojuma Pekinā rada transportlīdzekļu izplūdes gāzes.

Tikmēr nākamgad Ķīnas valdība citos reģionos plāno aizliegt izmantot līdz pat pieciem miljoniem automobiļu, liecina valdības mājaslapā publiskotais paziņojums, taču sīkāka informācija netiek sniegta.

Sliktā gaisa kvalitāte Ķīnā tiek saistīta ar valsts straujo ekonomisko izaugsmi un urbanizāciju.

Pekina jau iepriekš centusies uzlabot gaisa kvalitāti, piedāvājot automašīnu īpašniekiem subsīdijas, lai tie brīvprātīgi metāllūžņos nodotu savus novecojušos spēkratus.

Eksperti aicina, ka papildus pasākumiem veco transportlīdzekļu skaita samazināšanai būtu nepieciešams arī uzlabot degvielas kvalitāti, kas arī varētu palīdzēt mazināt gaisa piesārņojumu un smogu.

 
Visi komentāri
 
Krotow 28.maijs 2014 1:32
0 0 Atbildēt

Ķīnas valdība varētu būt ļoti progresīvi un organizēt valsts pāreju tikai uz elektrotransportu. Pie reizes padzīt uz priekšu bateriju tehnoloģijas, lai braucamie ar vienu uzlādi tālāk ripo. Pēc tam par auto radīto smogu vairs nebūs jāuztraucās, jo miljardu purkšķu radītais smogs kļūs nesalīdzināmi jūtamāks.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti