ASV autoražotāji ziņo par tirdzniecības apjoma pieaugumu valstī

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 4.jūnijs 2014 8:30

Lielākie ASV autobūves uzņēmumi valstī šā gada maijā reģistrējuši tirdzniecības apjoma pieaugumu, pateicoties siltiem laikapstākļiem un papildu brīvdienām.

"Chrysler" ziņo, ka automašīnu pārdošanas apjoms ASV pagājušajā mēnesī palielinājies par 17%, galvenokārt pateicoties Jeep zīmolam, kas pēc jaunu modeļu nonākšanas tirgū reģistrējis 58% kāpumu.

Savukārt "General Motors" automobiļu pārdošanas apjoms maijā gada griezumā pieaudzis par 12,6%, bet "Ford" tirdzniecības apjoms palielinājies par 3%.

Maijā parasti tiek reģistrēts spēcīgs automašīnu pieprasījums ASV, taču šis mēnesis šogad bijis jo sevišķi labvēlīgs, ņemot vērā vienu papildu nedēļas nogali.

Pārdošanas apjoma pieaugumu pagājušajā mēnesī ASV reģistrējuši arī ārvalstu autoražotāji, Japānas "Toyota" un "Nissan" ziņojot par divciparu skaitlī mērāmu izaugsmi.

No lielākajiem autobūves uzņēmumiem tirdzniecības apjoma kritumu piedzīvojis vien Vācijas "Volkswagen".

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO)

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 23

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti