Britu kompāniju interesē Lietuvā ierīkot "Formula 2" trasi 3

 
Nozare.lv | 12.jūnijs 2014 10:00

Kāda britu kompānija interesējusies par iespējām Lietuvā ierīkot starptautisko autosacīkšu "Formula 2" trasi, vēsta "Verslo žinios".

Lietuvas valdības kanclers Almins Mačulis trešdien pieņēmis kompānijas pārstāvjus, kuri vēlētos ierīkot šo trasi kādreizējā Kazlu Rūdas militārā lidlauka teritorijā, teikts valdības paziņojumā.

Potenciālie investori norādījuši, ka šāda trase būtu stratēģisks projekts reģionam, jo to varētu izmantot ne tikai sacīkšu, bet arī cita rakstura pasākumu rīkošanai visa gada garumā.

"Sacīkšu trases ierīkošana reģionā radītu vairāk darba vietu, dotu impulsu tūrismam, sekmētu infrastruktūras attīstību - trasei būtu vajadzīgs apkalpojošais personāls, atbraucējiem - viesnīcas un ēdināšanas iestādes," viņi uzsvēruši.

Trases būve ilgtu aptuveni trīs gadus, un to celtu Lietuvas uzņēmēji.

Savukārt valdības kanclers apsveicis šo iniciatīvu, bet norādījis, ka vispirms vietējai pašvaldībai jālemj par bijušā lidlauka izmantojumu citam mērķim. Tad tiktu rīkota atklāta izsole, kuras laikā potenciālie investori ar vienlīdzīgām tiesībām konkurētu par iespējām investēt šai teritorijā.

Pēc padomju armijas izvešanas Kazlu Rūdas militārais lidlauks nonāca Lietuvas Aizsardzības ministrijas pārziņā. Ņemot vērā, ka tas vairs netiek izmantots, ministrija to nodeva valsts uzņēmumam "Turto bankas". Ja pašvaldības padome piekristu sacīkšu treses ierīkošanai, "Turto bankas" varētu izsludināt izsoli.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 12.jūnijs 2014 13:09
1 0 Atbildēt

Gruti uzrakstīt, kur tas lidlauks atrodas...

ef 12.jūnijs 2014 19:33
1 0 Atbildēt

Vai tiešām nav zināms kompānijas nosaukums? Un Formula 2 beidzās jau 2012.gadā, tāda vairs neeksistē.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO)

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 1

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti