"Mercedes" parāda modernizēto "CLS" (+ foto) 1

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 18.jūnijs 2014 12:08

Vācu autobūves kompānija "Mercedes-Benz" atklājusi modernizētā "CLS" saimi, kas ieguvusi svaigāku izskatu, jaunas funkcijas, jaunu četru cilindru dīzeļdzinēju un V6 benzīna motoru.

Foto: Publicitātes foto

"CLS" un universāla modifikācija  "CLS Shooting Brake" pārveidots priekšpuses dizains – abiem modeļiem ir jauns radiatora režģis, priekšējais buferis ar lielākām gaisa ieplūdes atverēm un viegli tonēti aizmugures lukturi. Priekšā un aizmugurē jau sērijveidā tiek izmantoti diožu lukturi, bet no opciju saraksta var izvēlēties "Mercedes" inovatīvos daudzstaru (Multibeam) diožu starmešus, kur visas 24 diodes var darboties neatkarīgi viena no otras un elektroniski vadītas samazināt vai palielināt spožumu 255 pakāpēs.

Foto: Publicitātes foto

"CLS" tiek komplektēts ar 8 collu (20,3 cm) informācijas displeju un jaunu multimediju iekārtu, kas savietojama ar "iPod" un "iPhone." Savienojumā ar "Command Line" brauciena laikā iespējams izmantot dažādas interneta aplikācijas (laika ziņas, Google Street View, Panoramio, Facebook), pēc vēlēšanās arī ciparu TV un radio, savukārt servisu pakete ar nosaukumu "Mercedes connect me," speciālu moduli un SIM karti ļaus automātiski savienoties ar palīdzības dienestiem avārijas gadījumā, uzzināt par servisa apkopēm un saņemt palīdzību, ja sastopas ar tehnisku kļūmi.

Foto: Publicitātes foto

Visi "CLS" motori tagad atbilst Euro-6 normatīviem. Jaunievedums ir četru cilindru "CLS 220 Bluetec" dīzelis, kas attīsta 170 ZS un 400 Nm griezes momentu. "CLS 250 Bluetec" tas attīsta 204 Zs un 500 Nm. Jaunums ir arī sešcilindru benzīna turbo motors, kas attīsta 333 ZS (480 Nm) un ir par 26 ZS (110 Nm) jaudīgāks nekā pašlaik izmantotais V6. V8 dzinējs atstāts bez izmaiņām un joprojām attīsta 408 Zs un 600 Nm. Turpmāk agrāko divu pilnpiedziņas versiju vietā klientam tiks piedāvāti četri "CLS" 4x4 varianti.

Foto: Publicitātes foto

"Mercedes CLS" būs pieejams divās "AMG" modifikācijās. Abi varianti komplektēti ar 5,5 litru V8, kas atkarībā no versijas attīsta 557 ZS (720 Nm) vai 585 ZS (800 Nm).

Foto: Publicitātes foto

Jāatzīmē, ka opciju sarakstā iekļauta jaunā deviņu pakāpju "9G-tronic" pārnesumkārba, kas būs pieejama versijām "220 BlueTec," "250 BlueTec," "350 BlueTec" un "500."

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 18.jūnijs 2014 12:37
0 2 Atbildēt

Glīts penžuvāģis!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti