Tesla autopilots neatšķir mēnesi no luksofora dzeltenā signāla (+ VIDEO) 20

 

Ilustratīvs attēls Foto: Pexels.com

iAuto | 27.jūlijs 2021 5:47

Kāds autovadītājs no ASV piedzīvojis pārsteigumu redzot, ka viņa Tesla elektroautomobilis Autopilot režīmā nepārtraukti samazina ātrumu, reaģējot uz pilnmēnesi naksnīgajās debesīs.

ASV iedzīvotājs Džordans Nelsons izlicis Youtube video, kurā redzams kā viņa Tesla Autopilot režīmā “samulst” sastopoties ar dzelteno debess ķermeni, kas pacēlies virs šosejas tieši pretī automobilim. Elektronika notur mēnesi par luksofora dzelteno signālu un mēģina samazināt ātrumu.

Video autors nosūtījis ierakstu Īlonam Maskam prasot paskaidrojumu, taču atbilde vēl neesot saņemta.

Pēc izdevuma Autoweek ziņām, Nelsona Tesla ir aprīkota nevis ar standarta Autopilot, bet gan ar uzlabotu pilnīgas Full Self Driving sistēmu ar paplašinātu funkcionalitāti, kas tika izlaista jūlija vidū. Neskatoties uz nosaukumu, kas varētu nozīmēt pilnīgu elektronikas paškontroli, automātiskās braukšanas sistēmai joprojām ir tikai otrais līmenis. Tas nozīmē, ka vadītājam ir jātur rokas pie stūres un jāpārņem vadība, ja rodas problēmas.

Šajā gadījumā automašīna patstāvīgi brauc pa noteiktu maršrutu, pārkārtojas un iekārtojas stāvvietā. Automobilis spēj atpazīt satiksmes signālus, taču šī funkcija vēl nedarbojas nevainojam, ko pierāda vēl viens video ar šīs sistēmas kļūmi uztverot par luksoforu plīvojošus karogus.

 

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 27.jūlijs 2021 9:34
5 0 Atbildēt

Par šo gan īsti nav par ko brīnīties- jebkura attēla atpazīšana ar "programmātiskiem līdzekļiem" ir darbs ar varbūtību, t.i. tam ko dartos atpazīst par kādu konkrētu priekšmetu tiek dota kaut kāds varbūtības procents, ka atpazīts ir nepareizi. Ja runājam par satiksmes drošību, tad algoritmam jābūt "ļoti konservetīvam", ar noslieci uz satiksmes drošības uzlabošanu, līdz ar ko pārsvarā ir vēlams, lai kaut kas, kas izskatās pēc luksafora signāla vai ceļazīmes tiktu atzīts par signālu, vai zīmi, un auto uz to reaģētu, jo tehniski tāpat tiek prasīta cilvēka līdzdarbošnās, un šādas kļūdas kā redzams cilvēks ļoti viegli var labot.

imzz 27.jūlijs 2021 11:11
4 1 Atbildēt

Tu taču arī nevari noteikt "tilpuma masu" jebkam, kas parādās tavā priekšā, tātad, arī sensoram to nevajag.

imzz 27.jūlijs 2021 11:20
4 1 Atbildēt

Vispār starpība starp autopilotu un autovadītāju ir tāda, ka cilvēkam jau kopš bērnības ir galvā pamatīga datu bāze ar dažādu priekšmetu attēliem, daudz lielāka, nekā jebkādam autopilotam patlaban. Bet laika gaitā jau AI iespējas pieaugs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti