22 tonnas ūdens, lai nodzēstu aizdegušos Tesla (+ FOTO) 23

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/metrofirepio

iAuto | 3.februāris 2023 5:47

ASV, Kalifornijas štata Sakramento ugunsdzēsēji izmantoja 22 000 litru ūdens, lai apdzēstu Tesla elektroautomobili, kas bija aizdedzies uz ātrgaitas šosejas.

Sakramento ugunsdzēsēji savā Twitter vietnē izlikuši attēlus no izsaukuma, kurā viņiem nācās cīnīties ar aizdegušos Tesla Model S. Ugunsdzēsēji savu darbu paveica, taču tam bija vajadzīgi 22 000 litru ūdens, turklāt automašīna bija jāsagāž uz sāniem, lai labāk piekļūtu degšanas perēklim – akumulatora baterijai.

Ugunsdzēsējiem ir labi zināms, ka degoša elektroautomobiļa apdzēšana ir sevišķi grūts uzdevums – litija jonu baterija ir jāatdzesē ļoti rūpīgi pretējā gadījumā degšana var atsākties pat vairākas reizes un arī pēc ilgāka laika.

Tajā pašā Twitter vietnē Sakramento ugunsdzēsēji publicējuši video ar degošu Tesla auto kapsētā. Pēc vairākām atkārtotām aizdegšanās, ugunsdzēsēji to ievietoja bedrē, ko piepildīja ar ūdeni un tikai tad baterija atdzisa tiktāl, ka briesmas vairs neradīja.

Tas zināms arī Tesla, tādēļ ražotājs savā instrukcijā norādījis, ka baterijas aizdegšanās gadījumā pēc ugunsgrēka nodzēšanas, automobilis vismaz vienu stundu jānovēro un tikai tad to drīkst transportēt.   

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Hmm 3.februāris 2023 8:24
4 1 Atbildēt

vajadzīgs vēl arī speciāls konteiners, lai tās atliekas varētu transportēt.

WALA 3.februāris 2023 7:32
3 5 Atbildēt

Kā tu jamo tur esi iedomājies ielikt kamēr "tā vêl karsta un ar liesmiņu". Neviens normāls ugunsdzēsējs tur klāt nelīdīs līdz nebūs vairs liesmu .... un tikai tad to lūzni kaut kur mēģinās pārvietot ... uz konteineru ar ūdeni, visticamāk ...

Rexx 3.februāris 2023 6:54
2 2 Atbildēt

Tad jau labāk degošu Teslu ievietot kādā konteinerā, ko piepilda ar ūdeni, vai kādu citu degšanu slāpējošu vielu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti