Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes un atsauc visus 3878 eksemplārus 16

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 18.aprīlis 2024 4:58

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts.

Saskaņā ar ASV Ceļu satiksmes drošības pārvaldes (NHTSA) informāciju, pie viņiem vērsies kāds auto īpašnieks, kas sūdzējies par iesprūdušu akseleratora pedāli viņa Cybertruck pikapam. Autovadītājs pastāstījis, ka pedālis iestrēdzis brauciena laikā un automašīna sākusi nekontrolēti palielināt ātrumu.

Martā TikTok platformā tika publicēts video, kur līdzīgu problēma apraksta vadītājs, kura Cybertruck pikapa pedālis neatgriezās atpakaļ, pēc tam, kad tika nospiests brauciena laikā - viņš paspējis nobremzēt, taču, tiklīdz viņš atlaidis bremžu pedāli, automašīna atsākusi strauji paātrināties, tādēļ viņš to galu galā apturējis un izslēdzis dzinēju. Vēlāk pārbaudot pedāli, viņš konstatējis, ka tā dekoratīvā uzlika bija daļēji noslīdējusi un ieķērusies pedāļu mezgla telpas aizmugurējā sienā, fiksējot akseleratoru nospiestā stāvoklī.

Defekts ir ļoti bīstams, jo nav grūti iedomāties, kas var notikt, ja vairāk nekā 3 tonnas smagais pikaps, kas 100 km/h sasniedza dažās sekundēs, sāk nekontrolēti paātrināties.

Īlons Masks šo gadījumu savā tiešsaistes platformā X nekomentējis, taču daži Cybertruck pircēji tiešsaistes forumos ziņojuši, ka viņu piegādes datumi ir pārcelti.

Saskaņā ar New York Times informāciju no 19.04.2024, kļuvis zināms, ka Tesla atsauc visus 3878 saražotos Cybertruck. 

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 18.aprīlis 2024 10:02
5 1 Atbildēt

Ilonim pajāt uz auto, tie viņam ir tikai laika kavēklis. Viņa zirdziņš ir kosmoss, runā, ka esot pat krievu val iemācījies lai varētu lasīt nozares grāmatas krievu val un komunicēt ar krembļaģiem, kas viņam ir interesantāk par iesprūstošo pedāli.

777 18.aprīlis 2024 12:55
4 0 Atbildēt

Kā interesanti notiek elektomobiļa dzinēja izslēgšana?

Iekšdedzes motoru ja tas darbojas var izslēgt, bet elektroauto stāv tad arī motors nedarbojas. Teslām vajag sarkanu panikas pogu un katapultu gadījumiem ja panikas poga nestrādā.

Kanibaals 18.aprīlis 2024 16:32
2 1 Atbildēt

Te video ar Īlona veikumu:

 

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti