CATL prezentē akumulatoru 1000 kilometru sniedzamībai 15

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 28.aprīlis 2024 14:16

Ķīnas uzņēmums CATL Auto China 2024 izstādē iepazīstinājis ar jauno ražošanai gatavo LFP akumulatoru, kas elektroautomobilim bez papildu uzlādes ļaus nobraukt vairāk nekā 1000 kilometrus.

Nav noslēpums, ka līdz ar augsto cenu viens no faktoriem, kas attur cilvēkus no pārsēšanās uz elektriskās piedziņas transportlīdzekli, ir to mazais darbības rādiuss ar vienu uzlādi. 200, 300 un 400 kilometru sniedzamība, kas reālos apstākļos bieži vien nesasniedz pat tik, cik uzrādīts tehniskajā dokumentācijā, pircēju neuzrunā, bet automašīnas ar tāldarbības akumulatoriem 800 un vairāk kilometru veikšanai par 100 un vairāk tūkstošiem eiro, ne katram ir pa kabatai.

CATL ir lielākais akumulatoru ražotājs pasaulē, tādēļ viņu izplatītajai informācijai Pekinas autoizstādē par to, ka uzņēmumam „izdevies vērā ņemams izrāviens”, nav iemesla neticēt. Saskaņā ar uzņēmuma pārstāvja teikto, CATL ir izstrādājis jaunu litija dzelzs fosfāta akumulatoru (LFP), kas ir pirmais šāda veida akumulators, kas ļauj nobraukt vairāk nekā 1000 kilometrus. LFP akumulatoru ražošana ir nedaudz videi draudzīgāka nekā litija jonu akumulatoru ražošana, ko galvenokārt izmanto elektriskajās automašīnās, kā arī lētāka, pateicoties vieglāk pieejamām izejvielām.

Jaunais akumulators ir Shenxing saimes produkts, ko pazīsim ar nosaukumu Shenxing Plus. Parastais Shenxing akumulators nodrošina 700 km sniedzamību, to jau iebūvē četriem modeļiem, bet līdz 2024. gada beigām to izmantos vēl 50. Kad CATL ieviesīs jauno Shenxing Plus akumulatoru kādā no sērijveida elektromobiļiem, joprojām nav zināms.  

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
juriz 29.aprīlis 2024 7:20
11 0 Atbildēt

Kaut kādas raksts par neko. Es mājās arī varu sataisīt akumulatoru 1000km sniedzamībai, tikai cik tas svērs, ar kādu elektromotoru tas ies kopā?

Te reāli pietrūkst ietilpība, un cik tas akumulators sver.

0pis 28.aprīlis 2024 14:36
6 2 Atbildēt

Tie ir ziemas vai vasara 1000 km? Pret kalnu vai pa vējam?

Tas ir 28.aprīlis 2024 16:20
5 0 Atbildēt

Uz papīra Opīt, uz papīra.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Līdz 47 mašīnām stundā – cik var saražot Xiaomi rūpnīca? (+ VIDEO) 2

Neskatoties uz to, ka Ķīnas tehnoloģiju gigants Xiaomi autobūves jomā ir jaunpienācējs, uzņēmuma ambīcijas ir lielas un attīstība strauja. Lasīt vairāk

 

Audi šefs paziņo, kad tiks izlaists pēdējais Audi ar iekšdedzes dzinēju 24

Vācijas autobūves uzņēmuma Audi vadītājs Gernots Dēlners sarunā ar žurnālistiem pastāstījis par tuvāko gadu plāniem. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.7 PRO iegūst labāko novērtējumu ADAC Autotest pārbaudēs 1

Elektriskais Volkswagen uz zemākām pozīcijām nobīdījis līdzšinējos līderus BMW iX x-Drive50 un Mercedes-Benz EQS 450+ Electric Art Škoda Enyaq 85x L & K. Lasīt vairāk

 

Autorūpnīcas, dzelzceļi, miljardu investīcijas: Ungārija un Ķīna vienojušās par "visaptverošu stratēģisko partnerību" 8

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins vizītē Ungārijā ceturtdien ticies ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu, un abi līderi vienojušies par "visaptverošu stratēģisko partnerību" starp abām valstīm. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti